Elbistan nihayet anlamlı ve kapsamlı bir müzeye kavuşuyor. Elbistan Eski Hükümet Konağı olarak 1920’li yıllarda yapılan, daha sonra Çevik Kuvvet Amirliği ve Elbistan Polis Evi olarak hizmet veren tarihi bina Elbistan Müzesi olmaya hazırlanıyor.

Konunun mimarı olan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, proje hakkında polis evinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bildiler aldı, incelemelerde bulundu.

Çok eski dönemlerde Dulkadiroğlu Beyliği yapmış olan ve Selçuklu Döneminin yaşandığı Elbistan nihayet anlamlı ve kapsamlı bir müzeye kavuşuyor. Geçmiş tarihinin önemi nedeniyle gerçek anlamda bir müze kurulması yönünde aktif girişimler sürerken, projenin mimarı konumunda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, müze olacak Elbistan Polis Evinde Kaymakam Tuncay Akkoyun ve Emniyet Müdürü Barış Murat Başol’dan ayrıntılı bilgiler aldı.

Tarihi binanın yeniden restorasyonu ile orijinal yapısı tekrar kazanılırken, Elbistan’ın geçmiş tarihinden bugüne kadar yer altı ve yer üstü değerleri Elbistan Müzesinde sergilenecek. Elbistan adına önemli bir tarihi kazanım olarak geçmişin mirasını geleceğe taşıyacak olan Elbistan Müzesinde yer alacak eserlerin dağınık durumda bulunan yurt içi ve yurt dışı eserleri de Elbistan’a kazandırılacak.

Elbistan Yeni Hükümet Konağının hizmete girmesinin ardından, ilk önceleri halk evi, kütüphane, halk eğitimi merkezi, sosyal eğitim merkezi ve çok yönlü halk ocağı olması gibi kamuoyunda tartışılan, daha sonra Çevik Kuvvet Amirliği, ardından ise yapılan çalışmalar ile Elbistan Polis Evi olarak 10 yıldır hizmet veren tarihi yapı artık Elbistan Müzesi olarak geçmişin mirasını geleceğe sergileyecek. Yapılan yeni restorasyon ile bina eski doğal haline dönüştürülecek. Hayata geçecek proje ile Elbistan önemli bir değere sahip olacak.