Kahramanmaraş Eczacı Odası, Piazza’da açtığı stantta halkı sağlıkla ilgili çeşitli konularda bilgilendirdi.

Birbirinden özel etkinlikleriyle sürekli gündem olan Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, sağlık konusunda eğitici bilgilerin sunulduğu stantlarla bir kez daha fark yarattı. Eczacı Odası, “Eczacılık Haftası” etkinlikleri kapsamında Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde stant açarak halkı başta sigara olmak üzere sağlıkla ilgili çeşitli konularda bilgilendirdi.

Tahliller Ücretsiz Yapıldı

Ezacıları vatandaşla buluşturan stantlarda tansiyon ve kan şekeri ölçümü, beden-kitle endeksi hesaplama ve ölçümü ücretsiz yapılırken organ nakli, akılcı ilaç kullanımı gibi konularda da bilgi verildi.

Sigarayı Bıraktırma Yöntemleri İlgi Çekti

Özellikle sigarayı bırakma yöntemlerine geniş yer veren eczacılar, vatandaşlara Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nce hazırlanan broşürleri dağıttı. Eczacılar, birçok hastalığın en önemli nedenlerinden birisi olan sigara kullanımının yarattığı sonuçlara dikkati çekerek günümüzde artık farklı yöntemlerle sigarayı bırakmanın hiç de zor olmadığına vurgu yaptılar. Eczacıların kendi haftalarını halka hizmet vererek kutlamak amacıyla açtıkları standa AVM ziyaretçileri yoğun ilgi gösterdi.