Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dulkadiroğlu’ndan Boyalı’ya Güreş Sahası

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Bertiz’in Boyalı mahallesinde yaptırdığı Boyalı güreş sahası, Belediye Başkanı Necati Okay’ın katılımıyla hizmete açıldı. Açılış programında Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Necati Okay, güreş sahasının açılışının on beş gün önce güreş müsabakalarıyla açmayı istediklerini fakat havanın yağışlı olmasından dolayı açılışı ertelemek […]

Dulkadiroğlu’ndan Boyalı’ya Güreş Sahası

12 Ekim 2014 - 13:14A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Bertiz’in Boyalı mahallesinde yaptırdığı Boyalı güreş sahası, Belediye Başkanı Necati Okay’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış programında Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Necati Okay, güreş sahasının açılışının on beş gün önce güreş müsabakalarıyla açmayı istediklerini fakat havanın yağışlı olmasından dolayı açılışı ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Güreş müsabakalarıyla açılmadığını fakat tesisin Boyalı’da kalıcı olduğunu belirten Okay, bundan sonra Boyalı güreşlerini geleneksel köy güreşleri olarak devam ettireceklerini ifade etti. Mahalle muhtarını söz verdiklerini, mahallenin problemlerini temiz bir şekilde yapacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Necati Okay, bütün taahhütlerini aşağı yukarı yerine getirdiklerini belirtti.

Başkan Okay, güreş sahasının da bölgeye kazandırıldığını sözlerine ekleyerek ufak tefek sorunların kış bastırmadan çözüme ulaşacağını söyledi. Okay konuşmasına şu şekilde devam etti; “ Ufak tefek sorunlarımız var ama inşallah Büyükşehir’imiz alt yapısını bitirecek. Kış bastırmadan biz bu köyün bütün işlemlerini bitireceğiz. Yüzde atmışını bitirdik ama ufak tefek alt yapısı bitmeyen yerlerimizin parkeleri var. Malumunuz bu milli servet, alt yapı olmadan parke olmaz. Bunu da hızlı bir şekilde yapacağız bilindiği üzere Büyükşehir parke taşlarını ihalesini yaptı. Bugün yarın o kalan yerlere de başlayacaklar”.

1 copy

500 bin metre kare kilit parkemiz var

Kilit parke ile ilgili bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Necati Okay,  “Yaklaşık 500 bin metre kare kilit parkemiz elimizde mevcut, bunların döşemesini hemen yapacağız. Boyalı mahallemizin de kış gelmeden hiçbir eksiği kalmayacak inşallah. Bu bölgede ki diğer eksiklerimizi de bitirmiş olacağız. Dolayısıyla da sayın muhtarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız” dedi.

Boyalı örnek mahalle olacak

Boyalı mahallesini örnek bir mahalle yapacaklarını belirten Okay, Boyalı  mahallesinin arkasından da bu bölgedeki tüm mahallerimizi de Boyalı gibi tertemiz yapıp bu işlemleri bitireceğiz. Bunun için de bir taahhüdümüz var, nedir 2015 yılının sonu, biz önümüzdeki yılın sonuna kadar bu alt yapı ile ilgili tüm işlemlerimizin tamamını bitireceğiz. Malumunuz bu şehrin içerisinde ki yerlerin sorumluluğu Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bizde, bunun dışındaki yerler de Büyükşehir Belediyemizde. Büyükşehir Belediyemizde yapılan fakat bozuk olan yollarımızı da yapıyor şu anda, sıcak asfaltla uzun yıllar gidecek şekilde. Bu bölgemiz Büyükşehrin bütün imkanlarından, Büyükşehrin hizmetlerinden fazlasıyla istifade edecekler ve bu mahallerimizde Büyükşehir ile ne kazandıklarını bizzat kendileri burada yaşayarak hissedecekler” diye konuştu.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “ Bu tesisin Kahramanmaraş’ımıza, Boyalı’mıza, geleneksel güreşimize hizmet etmesi temennisiyle açılışa katılan herkese teşekkür ederim” diye sözlerine son verdi.

5 copy

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın ardından bir konuşma da Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç yaptı.

Güvenç konuşmasına bugün son derece mutlu oldum diyerek başladı. Başkan Okay ile birlikte Kahramanmaraş’tan Boyalı’ya aynı arabayla geldiklerini belirten Güvenç, yolda gelirken Necati Okay’ın projelerini kendisine anlattığını söyledi.

Sıtkı Güvenç yetişemedikleri itirafında bulundu

Köylerin uzun süre hizmet almadığını belirten Sıtkı Güvenç, “ İl Özel idaremizin kaynakları ile buradaki sorunları halletmeye çalıştık ama yetişemedik bunu kabul ediyoruz. Ak Parti olarak Büyükşehir kanunu çıkardık buraları geliştirmek için. Biliyorsunuz ülkemizdeki muhalefet buna karşı çıktı. Ama hamd olsun bugün geldiğimiz nokta son derece güzel ve biz bundan son derece mutluyuz. Niye son derece mutluyuz, mahalle olan o köylerimiz şehirdeki imkânların tamamına kavuşacak duruma geldi biz bundan dolayı çok mutluyuz. On beş gün önce biz, Boyalı güreşlerine gelecektik ama hava muhalefeti nedeniyle gelemedik.  Nasip bu güneymiş ama gelip bu tesisi görünce ve yolda projeleri dinledikten sonra gerçekten mutlu olduk” dedi.

2 copy

Okay’ın şehrin her metre karesine projesi var

Milletvekili Sıtkı Güvenç konuşmasına şu sözlerle devam etti; “ İnşallah Başkanım dedi ki beş yüz bin metre kare parke ihalesi yaptık dedi, gerçekten büyük bir rakam. Parkelerimizin döşemesi yılbaşına kadar bittiğinde problemimizi büyük oranda çözmüş olacağız. Ancak biliyorsunuz bizim daha dört buçuk yılımız var. Dulkadiroğlu Belediyemiz yeni bir Belediye, altı aylık bu süre zarfında çok güzel bir şekilde çalışıyor. Bundan dolayı başkanımızı tebrik ediyorum Allah razı olsun. Gerçekten bölgesine tamamen hakim, gelirken arabada konuştuk. Dulkadiroğlu Belediyesinin her metresine proje düşünüyor. Proje düşünmediği hiçbir metre kare alan kalmamış. Bizim diğer belediyelerimiz de böyle, Onikişubat’ta böyle, Büyükşehir’de böyle, ilçe belediyelerimiz de böyle. Ümit ediyoruz ki göreceksiniz bu Büyükşehir bize ve bu mahalle olan köylerimize çok şey katacak. Büyükşehir kanunun doğru bir kanun olduğunu bugün burada görmekten son derece mutlu oldum” diye konuştu.

Bertiz’in Boyalı mahallesinde yapılan açılışa Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,  Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Belediye başkan yardımcıları Sebük Tekin Alparslan, Mehmet Akif Kahveci ve Dulkadiroğlu Belediye meclis üyeleri katıldı.

   6 copy 9 copy 10 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ