Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dr. Aşkın Kıraç Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı Oldu

Dr. Aşkın Kıraç, AK Parti’den Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığını resmi olarak açıkladı. Ak Parti Kahramanmaraş il binasına kalabalık konvoy eşliğinde gelen Kıraç, salonda büyük bir tezahüratla alkışlarla karşılandı. Dr. Aşkın Kıraç AK Parti il binasında aday adaylığını açıklamadan önce kürsüde bir konuşma yaptı. Konuşmasına başlamadan önce bu gün benim Doğum günüm. “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip […]

Dr. Aşkın Kıraç Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı Oldu

22 Şubat 2015 - 17:20A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Dr. Aşkın Kıraç, AK Parti’den Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığını resmi olarak açıkladı.

Ak Parti Kahramanmaraş il binasına kalabalık konvoy eşliğinde gelen Kıraç, salonda büyük bir tezahüratla alkışlarla karşılandı.

Dr. Aşkın Kıraç AK Parti il binasında aday adaylığını açıklamadan önce kürsüde bir konuşma yaptı. Konuşmasına başlamadan önce bu gün benim Doğum günüm. “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kuruculuğunu, önderliğini yaptığı AK Parti çatısı altında iki mutluluğu bir arada yaşamak, gerçekten yeniden doğmak gibidir. Bugüne kadar Devlet Memurluğunda sürdürmüş olduğum milletime hizmeti, bundan sonra milletvekili olarak; ülkemde ve memleketimde sürdürmeyi düşünüyorum” dedi.

Kıraç, Bugün beni yalnız bırakmayarak gelen ama desteklerinin bu görüntüden oldukça fazla olduğunu bildiğim sevgili hemşerilerim; Ülkemizin ve memleketimizin geleceğini belirleyen bir seçime doğru sizlerle birlikte yola çıkmış bulunmaktayım.

_DSC0015 copy

Kıraç, sözlerine şöyle başladı: “Dünya Yıldızı, Ülkemin Saklı Cenneti Memleketime, AK Partinin temel çalışma prensibi olan halkıma hizmet kar olarak, gönülden ve yürekten hizmet etmek için bu kutsal yola çıkmış bulunmaktayım. 3,5 yıl kadar da Kahramanmaraş Ziraat Bankasında Ziraat Mühendisi olarak görev aldım. Bugüne kadar yapmış olduğum, görev esnasında şehrin hemen hemen tüm köylerine gidip hizmet etmeyi Mevla nasip eyledi. Bu yolun çok zahmetli ve zor olduğunun bilincimdeyim. Ama hizmette esas olan zora talip olabilmektir.

Özellikle son yıllarda ülkemiz çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Bu sıkıntıların üstesinden gelmek Mecliste Kahramanmaraşlıların sesini, isteklerini duyurmanın yanı sıra ülkenin geleceğinin kaderinde söz sahibi olmak için buradayım. Hepinizin bildiği gibi ‘Tek taşla duvar örülmez.’ Yapacağımız hizmetlerde siz değerli hemşerilerimin desteği ile öreceğimiz duvarlar, inşallah Kahramanmaraş’ımızı Türkiye’nin ve Dünya’nın parlayan güneşi yapacaktır. Bu amacı gerçekleştirirken çok önemsediğim ‘Kahramanmaraş’ımızı seviyorum. Misyon ve Vizyonuna Katkıda Bulunuyorum’ Projesi Milletvekili seçilmem durumun da öncelikle hayata geçirilecektir. Bu projede tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz görev alacaklar ve takibini de kendileri yapacaklardır. Projenin uygulama aşamasında karşılaşılan zorluklar ile buna çözüm yolları oluşturulmasında, milletvekilliği Makamı çok aktif rol oynayacaktır. Böylelikle; Kahramanmaraş’ın tüm sorunlarından halkımız haberdar olup, gerek fikri, gerek maddi ve gerekse manevi destekleriyle sorunların üzerinden hep birlikte gelinecektir.”

_DSC0037 copy

“AMACIMIZ GÜZEL ŞEHRİMİZİ MARKA ŞEHİR YAPMAKTIR”

Dr. Aşkın Kıraç, konuşmalarına şu sözlerle devam etti: “ Kahramanmaraş’ımızın; doğal güzellikleri ve kaynakları, tarihi zenginlikleri, geniş tarımsal alanları, sanayi yatırımları ve imkânları, coğrafi konumu, çeşitli iklimsel özellikleri ile Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olup; Kahramanlık unvanına da sahip Dünyadaki tek şehirdir. Hedefimiz böyle güzel bir şehri Marka bir şehir yapmaktır. Uluslararası arenada adı geçen yurtiçi ve yurtdışı turizm sektörünün ilgi odağı haline getirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacaktır. Bu konuda yapılacak yatırımların teşvik edilmesinde her türlü kaynağın aktarılması için Sivil toplum Kuruluşları ile yakın çalışmalar yapılarak, yurt dışı ve yurt içi kaynaklı özellikle hibe kaynakları da kullanılarak Entegre kalkınma projelerinin ilimizde yaygın olarak uygulanması sağlanacaktır. Toplumsal duyarlılığa azami önem verilecektir. Gençlere yönelik ‘Beni Hedefime Götür’ Projesi ve toplumun her kesimini kapsayan ‘Sesimi Duyuruyorum’ Projesi ile Kahramanmaraş halkının fikir ve görüşlerine öncelikle önem verilecektir. Böylelikle; Ülkenin kaderine etki edebilecek fikirler ve görüşler Meclise taşınarak tüm Türkiye halkının duyması sağlanacak, Kahramanmaraş’ımızda ki potansiyel cevher insanlar ortaya çıkartılarak bu potansiyel enerjinin kinetik enerjiye dönüşmesi sağlanacaktır. Halkımızın sorunlarının çözümünde Kahramanmaraş Merkez öncelikli olmak üzere Milletvekilime Sorunlarımı Ulaştırıyorum bürosu oluşturulacaktır. Bu büro ve daha sonrasındaki bürolar aktif olarak özellikle gönüllülük esaslı görev yapacak halkın sorunları en kısa sürede yerelde çözüme kavuşturulacaktır.”

_DSC0131 copy

“KADINLARIMIZI GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK EDECEĞİZ”

Kıraç, çiftçilerimizin ve kadınlarımızın sorunlarına önem verdiklerinin de altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son yıllarda önemi giderek artan sağlıklı beslenmeye yönelik organik tarım vb. uygulamaların İlimiz bazında yaygınlaştırılması için çiftçilerimizle seferberlik başlatılıp, kadınlarımızın girişimciliği teşvik edilerek, desteklerden azami oranda faydalanmaları için öncelikli olarak bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Akabinde de uygulamaya yönelik çalışmalar başlatılacaktır. Yenilenebilir Enerji kaynaklarının başında yer alan güneş enerjisi, rüzgâr enerjisinin kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalara hız verilecek potansiyel alanlar belirlenerek kamu ve özel sektör destekli projelerin hayata geçirilmesi için azami gayret gösterilecektir. Elektrik yerine su gücüyle çalışan pompaların tarımsal alanlarda kullanımının yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Disiplinli bir çalışma ve otokontrol denetimi ile yürütülecek bu çalışmalarla mutlu, özgüveni yüksek, üretken bir toplum oluşturularak, em patik yaklaşımla sorunların çözümü çalışmalarımızın temelini oluşturacaktır.  Bu işlemler imece usulüyle sevgi ve saygının maksimum düzeyde gösterilmesi ile yürütülecektir.”

_DSC0024 copy

Kıraç, konuşmasını şöyle tamamladı: Mikro kredilerin yaygın kullanımı sağlanacaktır. Özellikle meşhur Kahramanmaraş kadın el işletmeciliği ve sanatlarının yapımı mikro kredilerle desteklenecek, turizm potansiyelinin de arttırılmasıyla bu ürünlerinde pazarlanma imkânları arttırılacaktır. Teyzelerimin, amcalarımın ve diğer büyüklerimin kızı, akranlarımın arkadaşı, benden küçüklerin ablaları olarak kolayca ulaşabildikleri, dertlerine derman bir milletvekili olmak için desteklerinizi bekliyor. Ve AK parti Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığı başvurumu gerçekleştiriyorum.”

  1. AŞKIN KIRAÇ KİMDİR?

19.02.1966 yılı Kayseri doğumlu olup;  Kahramanmaraş, Göksun ilçesi (Kanlıkavak) nüfusuna kayıtlı.1987 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden mezun oldu. 1990 yılında “Kalecik Karası üzüm çeşidi Klonlarının, verim potansiyelinin, önceden tahmini ve tomurcuk verimliliklerinin tespiti üzerinde araştırmaları” konusunda ki yüksek lisans eğitimini 1996 yılında aynı Üniversite de “Çelikleri zor köklenen, Amerikan asma anaçları kullanılarak, sera da yapılan tüplü asma fidanı üretimin de, farklı köklendirme ortamı ve hormon (IBA) uygulamalarının etkisi” konusun da ki doktora eğitimini tamamladı.

1989-93 yılları arasında mesleğiyle ilgili olarak geçici işçi kadrosunda Gıda, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü, Ankara Tarım İl Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı köşkünde yeni köşkün çevre düzenleme faaliyetlerinde çalıştı. 1993 yılında T.C. Ziraat Bankasında memur olarak göreve başladı ve Malatya-Arapgir ilçesinde, Ankara-Anıttepe Şubesinde 2 yıl kadar memur olarak görev yaptıktan sonra, Kahramanmaraş Merkez şubede ve Ankara Genel Müdürlük Zirai Krediler Daire Başkanlığı ile Tarımsal Pazarlama Daire Başkanlığında mühendis olarak 2002 yılına kadar çalıştı.

_DSC0046 copy

2002 yılında Bankanın özelleştirilmesi kapsamında Devlet Personel Başkanlığınca Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne atandı. Orman Genel Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığında 2 yıl görev yaptıktan sonra Çevre ve Orman Bakanlığı ORKÖY Genel Müdürlüğüne görevlendirildi. Burada Şube Müdürü olarak iç kaynaklı projelerin yanı sıra Dünya Bankası, FAO, IFAD, JICA, GEF destekli yürütülen Anadolu Su Havzası projesi, Ordu Giresun Kırsal Kalkınma Projesi, Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi gibi önemli dış kaynaklı projelerin takibini yaptı. BİO enerji ve yenilenebilir enerji kaynaklarının orman köylerinde kullanımına yönelik yurt içinde ve yurtdışında çeşitli inceleme ve araştırmalarda bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının koordinatörlüğünde yürütülen Kırsal Alanda Kadın, Ulusal Kırsal Eylem Planının Hazırlanması, Organik Tarım Eylem Planı gibi önemli eylem planlarının yanı sıra çok sayıda toplantı, çalıştay, seminer vb. aktivasyonlara Kurum adına katılım sağlayıp kurumsal görüşün oluşturulmasına katkıda bulundu. Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan Özel İhtisas Komisyonlarında ve Stratejik Planların hazırlanmasında görev aldı.  2011 yılında Bakanlıkların yeniden yapılandırılmasına kadar bu Genel Müdürlükte Şube Müdürü olarak, yeniden yapılandırmadan sonra ORKÖY’ ün ORKÖY Dairesi Başkanlığı olarak Orman Genel Müdürlüğüne bağlanmasından sonra’ da yeni kurulan Orman Köylerinde Strateji ve Proje Geliştirme Şubesinde yine aynı konularda 2 yıl Şube Müdür Vekili olarak görev yaptı.

2013 yılı bahar döneminde Açık öğretim Fakültesi İşletme Fakültesini bitirdi. Halen Açık öğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okuluna devam ediyor.

Yabancı dili İngilizcedir.

YAYINLAR

1-Kıraç, A., H. Çelik, 1998. Çelikleri Zor Köklenen Anaçlar ile Tüplü Asma Fidanı Üretiminde Köklendirme Ortamları ve IBA Uygulamalarının Fidan Randımanı Üzerine Etkileri. 4. Bağcılık Sempozyumu Bildirileri: 206-211, 20-23 Ekim 1998, Yalova.

2- Orman Köylerinde Dış Kaynaklı Proje Uygulamaları. Yeşil Türkiye 2012/1-2

_DSC0110 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ