Maraşta Haber
Maraşta Haber

Din Hizmetleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Din hizmetleri istişare toplantısı İl Müftüsü Muhammet Gevher başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ama konusu ise yaklaşan yaz Kuran kurslarının durumu hakkında oldu. Toplantıda,  yaz Kuran Kurslarında güvenilir diyanet kaynaklarının kullanılmasının gerekliliği vurgulandı. Kız Anadolu İmam hatip Lisesi salonunda yapılan istişare toplantısı yaklaşık üç yıldır her ay farklı bir yerde yapılıyor. Bu ayki din hizmetleri alanında […]

Din Hizmetleri İstişare Toplantısı Yapıldı

05 Haziran 2014 - 21:03A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Din hizmetleri istişare toplantısı İl Müftüsü Muhammet Gevher başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ama konusu ise yaklaşan yaz Kuran kurslarının durumu hakkında oldu.

Toplantıda,  yaz Kuran Kurslarında güvenilir diyanet kaynaklarının kullanılmasının gerekliliği vurgulandı.

Kız Anadolu İmam hatip Lisesi salonunda yapılan istişare toplantısı yaklaşık üç yıldır her ay farklı bir yerde yapılıyor. Bu ayki din hizmetleri alanında yapılan istişare toplantısının ev sahipliğini Anadolu kız İmam hatip lisesi Müdürü İsmail Direk yaptı.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen istişare toplantısına katılan üyeleri tek tek dinleyen İl Müftüsü Muhammet Gevher,  yaz kuran kurslarında bu yıl herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için titizlikle çalıştıkları belirterek görüş ve önerileri not aldı.

İl Müftüsü Muhammet Gevher yaptığı konuşmada faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti yaz kuran kurslarını önemsediklerinin altını çizdi. Gevher; “ Üç yıldan bu yana Müftülük, İlahiyat ve imam hatip Liseleri olarak yaptığımız toplantının devamını yapmaktayız.  Okullarımızın tatil olmasına iki üç hafta var. Ardından hemen yaz Kuran kurslarımız başlayacak, bu konuyu çok önemsiyoruz. Camilerde, okullarda Kahramanmaraş’ta insanlara nasıl bir din hizmeti verebiliriz diye müzakere ettik. Çok faydalı oldu. İnşaAllah semeresini bu yıl göreceğiz.”

İlahiyat fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şengül de açıklamasında; “Sadece bu ekibin bir araya gelmesi bile çok önemli.  Daha kaliteli daha olgun şekilde olması için devamını arzuluyoruz. Bu toplantılar özellikle din hizmetlerinin gelişmesi adına çok yararlı olmaktadır.”ded.  Dekan Şengül Kahramanmaraş’taki görevinin bu gün itibarıyla son bulduğunu ve bundan sonra Anakara ilahiyat fakültesindeki öğretim üyeliği görevine döneceğini belirtti.

Programın Ev sahipliğini üstlenen Anadolu kız İmam hatip Lisesi Müdürü İsmail Direkte yaptığı açıklamada istişarenin önemine değindi. Direk konuşmasında; “ Biliyoruz ki istişare çok önemli. Bunun sonucunda yapabileceğimiz bir şey varsa birbirimize yardımcı olup destek veriyoruz. Bu yıl tüm imam hatip okullarında yaz Kuran kursu var. İnsanlarımıza hizmeti, Kuran öğretmeyi amaç edindik. İnsanları ne kadar yükseğe çıkartıp ilim erbabı yapabilirsek, ahlaken güzelleştirebilirsek bu bizim için kar olarak görüyoruz.”

Kahramanmaraş İmam Hatipliler Derneği (KAMİMDER) yönetimi adına Diyanet-Sen şube başkanı Ekrem Arslanda açıklamasında din görevlilerinin yaz Kuran kursunda yaşadıkları sıkıntıya değindi. Camilerde fazla sayıdaki öğrencilerin imam hatip okullarına yönlendirilmesini ve sınıf ortamında eğitim verilmesi gerekliliğine değinen Arslan, bunlar yapılırken güvenilir diyanet kaynaklarının kullanılmasını istedi.

Din hizmetleri istişare heyetini,  İl Müftülüğü başta olmak üzere İlahiyat fakültesi ile Kahramanmaraş’taki tüm imam hatip lisesi, Milli eğitim ve belediye yetkilileri oluşturuyor.

Toplantıya, İl Müftüsü Muhammet Gevher, İlahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. İdris Şengül, erkek İmam hatip Lisesi müdürü Yusuf Dönmez, Kız imam hatip Lisesi Müdürü İsmail Direk, Türkoğlu imam hatip Lisesi Müdürü Mehmet Yüksel, Pazarcık İmam hatip Lisesi Müdürü Tahir Sümer, Bağlarbaşı imam hatip Lisesi Müdürü Adem Yiğiter, Hacı Ali Kulaç, Mustafa Kemahlı, Ali Arastacı, Mustafa Aksoy, Faruk Yüksek, Nuri Kahveci, Necati Demir ile Diyanet-Sen şube başkanı Ekrem Arslan katıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ