Kahramanmaraş’ta ücretsiz dağıtılan ders kitapları okulun ilk günü öğrencilerle buluşacak.

 

2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk kez okula merhaba diyecek birinci sınıf öğrencileri için okul zili 9 Eylül 2013 Pazartesi günü çalacak ve bu öğrencilere 1 haftalık uyum programı uygulanacak.

 Uyum Programı içinde okul personelinin tanıtılması, okuldaki fiziki ortamların sınıf, lavabo, spor salonu vb. gösterilmesi, sportif ve kültürel faaliyetiler ile çocukların birbiriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlayacak etkinliklerin yaptırılması gibi faaliyetlere yer verilecek.

Sınıf öğretmenlerince uyum haftası içerisinde 1.sınıflar için hazırlanmış   öğretim   materyallerinin (Öğretmen Kitabı Uyum ve Hazırlık Çalışmaları, Öğrenci Çalışma Kitabı 1 ve Öğrenci Çalışma Kitabı 2 Kes Kullan) kullanımına başlanılacak.

 Okul rehber öğretmenlerinin sürece aktif olarak katılmalarının sağlanacak.

Velilerin çocukların eğitimi konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla öğrenciyi tanıma, okul, öğrenci ve veli ilişkisi, öğrencilerde oluşabilecek kaygılar, korkular ve alınacak tedbirler gibi konularda bilgilendirme çalışmalarının yapıl acak.

 Öğrencilere yaka kartı onlara okul ortamında yönetici, öğretmen ve diğer personel tarafından isimleriyle hitap edilmesinin sağlanacak

Çocukların ev ortamı gibi sınıf ortamını da benimseyebilmelerine yönelik faaliyetlerin (öğretmen rehberliğinde öğrenciler tarafından dersliklerin süslenmesi, sınıf panolarında isimlerinin yazılı olduğu resimlerinin/etkinliklerinin sergilenmesi, üzerinde ismi yazılı kendine ait bir kitabın sınıf kütüphanesine konulması vb) yapılacak

Çocukların okula uyumlarını kolaylaştırabilmek için uygun ve gerekli görülen zaman ve şartlarda velilerin sınıf ortamına alınmalarının uygun olacağı değerlendirilecek.

Kahramanmaraş’ta , Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl ücretsiz olarak gönderilen ders kitaplarının görevlilerce  poşetlendiği , ilkokul ve ortaokul öğrencilerine dağıtımının yapıldığı belirtildi.

Kitaplar, 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi öğrenciler sınıflara girmeden sıralardaki yerini almış olacak.