Kamuoyunda son günlerde, Demokrat Parti (DP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet İspir, MHP Büyükşehir adayı Prof.Dr Tahir Akgemci lehine adaylıktan çekileceği iddiaları konuşuluyor.

Telefon ile ulaştığımız İspir’e bu iddiaların doğru olup olmadığı hususundaki sorularımıza yaptığı açıklamada;  “30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde MHP adayı Prof.Dr. Tahir Akgemci lehine adaylıktan çekileceğini” söyledi.

İspir, “Memleketimizi bugüne kadar Maraşlı olmayanların yönettiğini, Kahramanmaraş’ımızı Maraşlı olanların yönetmesi gerektiğini” kaydetti.

İspir, 17 aralık tarihinden itibaren yaşanan sürece millet olarak cevap verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Devletin gücünü kullanarak seçim kazanmak isteyenlere karşı milletin gücünü birleştirmesi gerektiği inancıyla, Kahramanmaraş’ın  şartları içerisinde birleşme adresinin MHP çatısı altında Büyükşehir adayı Prof.Dr.Tahir Akgemci olduğunu görerek, oyları bölmemek adına, DP Büyükşehir başkan adaylığından çekileceğini, bu kararın kendisine gönül vererek kendisini destekleyen çevre ve sevenlerinin ortak kararı olduğunu” belirtti.

Bugün akşam saat 20.30 da MHP seçim bürosuna gideceklerini, burada MHP Büyükşehir Başkan adayı Prof.Dr.Tahir AKGEMCİ ile birlikte bir araya geleceğini söyledi.