Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde millî ve manevî değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda aile kurumunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ta kadın sığınma evleri ve gerekse huzurevinde büyük eksikler bulunduğunu ifade etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM’de yapmış olduğu konuşmada, Türk toplumunun temel taşı olan ailenin, ekonomik ve sosyal gelişmelerin yol açmış olduğu olumsuz gelişmelere karşı korunması gerektiğini vurguladı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, aile kurumunu güçlendirilerek, aile bireyleri arasındaki bağlılığı ve aile bütünlüğünü koruyucu politikalar geliştirmek gerektiğine de dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aileyi ve sosyal fonksiyonlarını zayıflatıcı unsurlar ortadan kaldırılmalıdır. İstihdam imkânı geliştirilerek her ailenin yeterli ve sürekli bir gelire sahip olması sağlanmalıdır.

Asgari hayat standardının altında gelir elde eden aileler muhtaçlık düzeyi esas alınarak sosyal koruma programı kapsamına alınmalıdır.

Bu çerçevede, ailelere düzenli olarak sosyal destek sağlanmalıdır. Aile bütünlüğünün korunması ve sağlanması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmaları sağlanmalıdır.

Her alanda kadınların saygınlığı artırılarak kadınların eğitim düzeyleri yükseltilmelidir. Kalkınma sürecinde, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha fazla rol almaları sağlanmalıdır.

Böylece kadınların, toplumsal konumları güçlendirilmelidir. Yükseköğretimde sunulan imkân ve fırsatlardan kız öğrencilerin yararlanması sağlanmalıdır. Kadınların istihdam edilebilirlikleri geliştirilerek işgücü piyasasında geniş bir şekilde yer almaları sağlanmalıdır.

Çalışma hayatında kadınlara yönelik negatif ayrımcılığa son verilmelidir. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırılarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları konusunda daha kapsamlı çalışmalar yapılmalıdır.

Yaşları ne olursa olsun evli olmayan kız evlatlar ile boşanan veya dul kalan kadınlar sağlık yardımlarından yararlandırılmalıdır. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılığa son verilmelidir.

Kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenler ortadan kaldırılmalıdır. Sivil toplum kuruluşları ve medya ile bu konuda işbirliğine gidilmelidir.

Çocukların gelecekleri teminat altına alınarak, çocukların yaşam kalitesi iyileştirilmelidir. Kreş ve çocuk kulübü gibi gündüzlü bakım hizmetlerinden ücretsiz yararlanılmasının sağlanması gerekmektedir.”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu konuşmasının son bölümünde ise kürsüden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam’a seslenerek, “Sayın Bakanım, bu duygu ve düşüncelerle gerçi -yeni göreve geldiniz, tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum-yine Kahramanmaraş, seçim bölgemde gerek kadın sığınma evleri gerekse de huzurevlerinde merkezimizde ve ilçelerimizde çok büyük eksikliklerimiz var. Bu konuyu da tekrar hatırlatıyorum sizlere ve yardımlarınızı diliyorum.” dedi.