Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dedeoğlu, “Sığınma Evleri Ve Huzurevi’nde Eksiklerimiz Var”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde millî ve manevî değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda aile kurumunun büyük önem taşıdığını söyledi. Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ta kadın sığınma evleri ve gerekse huzurevinde büyük eksikler bulunduğunu ifade etti. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM’de yapmış olduğu konuşmada, Türk toplumunun temel taşı olan ailenin, ekonomik ve […]

Dedeoğlu, “Sığınma Evleri Ve Huzurevi’nde Eksiklerimiz Var”

31 Ocak 2014 - 13:17A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde millî ve manevî değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda aile kurumunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ta kadın sığınma evleri ve gerekse huzurevinde büyük eksikler bulunduğunu ifade etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM’de yapmış olduğu konuşmada, Türk toplumunun temel taşı olan ailenin, ekonomik ve sosyal gelişmelerin yol açmış olduğu olumsuz gelişmelere karşı korunması gerektiğini vurguladı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, aile kurumunu güçlendirilerek, aile bireyleri arasındaki bağlılığı ve aile bütünlüğünü koruyucu politikalar geliştirmek gerektiğine de dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aileyi ve sosyal fonksiyonlarını zayıflatıcı unsurlar ortadan kaldırılmalıdır. İstihdam imkânı geliştirilerek her ailenin yeterli ve sürekli bir gelire sahip olması sağlanmalıdır.

Asgari hayat standardının altında gelir elde eden aileler muhtaçlık düzeyi esas alınarak sosyal koruma programı kapsamına alınmalıdır.

Bu çerçevede, ailelere düzenli olarak sosyal destek sağlanmalıdır. Aile bütünlüğünün korunması ve sağlanması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmaları sağlanmalıdır.

Her alanda kadınların saygınlığı artırılarak kadınların eğitim düzeyleri yükseltilmelidir. Kalkınma sürecinde, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha fazla rol almaları sağlanmalıdır.

Böylece kadınların, toplumsal konumları güçlendirilmelidir. Yükseköğretimde sunulan imkân ve fırsatlardan kız öğrencilerin yararlanması sağlanmalıdır. Kadınların istihdam edilebilirlikleri geliştirilerek işgücü piyasasında geniş bir şekilde yer almaları sağlanmalıdır.

Çalışma hayatında kadınlara yönelik negatif ayrımcılığa son verilmelidir. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırılarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları konusunda daha kapsamlı çalışmalar yapılmalıdır.

Yaşları ne olursa olsun evli olmayan kız evlatlar ile boşanan veya dul kalan kadınlar sağlık yardımlarından yararlandırılmalıdır. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılığa son verilmelidir.

Kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenler ortadan kaldırılmalıdır. Sivil toplum kuruluşları ve medya ile bu konuda işbirliğine gidilmelidir.

Çocukların gelecekleri teminat altına alınarak, çocukların yaşam kalitesi iyileştirilmelidir. Kreş ve çocuk kulübü gibi gündüzlü bakım hizmetlerinden ücretsiz yararlanılmasının sağlanması gerekmektedir.”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu konuşmasının son bölümünde ise kürsüden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam’a seslenerek, “Sayın Bakanım, bu duygu ve düşüncelerle gerçi -yeni göreve geldiniz, tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum-yine Kahramanmaraş, seçim bölgemde gerek kadın sığınma evleri gerekse de huzurevlerinde merkezimizde ve ilçelerimizde çok büyük eksikliklerimiz var. Bu konuyu da tekrar hatırlatıyorum sizlere ve yardımlarınızı diliyorum.” dedi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ