Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dedeoğlu, Sağlıkta Dar Gelirli Mağdur Oluyor

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde sağlık hizmetlerinin adım adım paralı hale getirildiğini ifade ederek, sağlık alanında vatandaşlar tarafından ödenen katkı ve katılım paylarının sürekli olarak arttığını vurguladı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu meclis araştırma önergesinde, sağlık alanında vatandaşların cebinden çıkan katkı ve katılım paylarıyla ilgili araştırma […]

Dedeoğlu, Sağlıkta Dar Gelirli Mağdur Oluyor

10 Aralık 2014 - 11:43A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde sağlık hizmetlerinin adım adım paralı hale getirildiğini ifade ederek, sağlık alanında vatandaşlar tarafından ödenen katkı ve katılım paylarının sürekli olarak arttığını vurguladı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu meclis araştırma önergesinde, sağlık alanında vatandaşların cebinden çıkan katkı ve katılım paylarıyla ilgili araştırma istedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sağlığın korunması, geliştirilmesi ve hastalık risklerinin azaltılması konusunun Sağlık Bakanlığı’nın en önemli görevleri arasında yer aldığına işaret ederek, meclis araştırma önergesinde şu konulara yer verdi:

“Teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetleri de yasal bir görev olarak yine Sağlık Bakanlığı’na verilmiştir. Bölgesel farklılıkların giderilmesi ve herkesin sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanması görevi de yine Sağlık Bakanlığı’nın yani bu hükümetin görevleri arasında yer almaktadır.

Bütün bu yetki ve sorumlulukları bünyesinde toplayan Sağlık Bakanlığı ve hükümet bugün halkın sağlığını koruyamaz hale gelmiştir. Sağlık hizmetleri alanında ülkemizde çok büyük sorunlar yaşanmaktadır.

Ülkemizde, sağlık hizmetleri alanındaki bölgesel farklılıklar her geçen gün artarak devam etmektedir. Hükümet, bölgesel farklılıkları ortadan kaldırmak yerine sağlık alanında sürekli olarak katkı ve katılım paylarını artırma yoluna gitmektedir.

Ülkemizde sağlık hizmetleri, bu hükümet döneminde adım adım paralı hale getirilmiştir. 2013 yılında vatandaşın cebinden 3 milyar 211 milyon lira katkı payı ve reçete parası olarak çıkmıştır. Bu dönemde ameliyat sırasında kullanılan pek medikal üründe hasta tarafından karşılanmaya başlamıştır.

Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan yeni fiyat artışı ile mide, kalp, hepatit, tansiyon ve astım gibi tedavi gruplarındaki bazı ilaçlardan iki kata varan oranda katkı payı alınması konusunda uygulama başlatılmıştır.

Ayrıca özel hastanelerin sundukları sağlık hizmeti karşılığında hastalardan alabilecekleri fark oranı yüzde 30’dan yüzde 200’e çıkarılmıştır.

Çalışanlar ve emeklilerden ilaç yazılması halinde özel hastanelerde 15 TL, devlet hastanelerinde 8 TL, üniversite hastanelerinde 8 TL ve sağlık ocaklarında da 3 TL katkı payı alınmaktadır.

Muayene sonrası ilaç yapılmaması durumunda ise özel hastanelerde 12 TL, devlet hastanelerinde 5 TL, üniversite hastanelerinde 5 TL katkı payı alınmaktadır.

Bunların dışında 3 kutu ilaç için 3 TL reçete parası, 3 kutuyu geçen her ilaç için de 1 tele ek ödeme yapılmaktadır. Emeklilerden yüzde 10 ve çalışan sigortalılardan da yüzde 20 ilaç katılım payı alınmaktadır. Çalışanlar ve emekliler, ayrıca eş değer ilaçlar içinde ayrı ayrı paralar ödemektedir.

Hükümet politikaları kapsamında başlatılan bütün bu uygulamalar, özellikle dar gelirli hastalarda çeşitli mağduriyetlere ve çeşitli sorunlara neden olmaktadır.

Sağlığı yabana atmak ve sağlık üzerinde tasarrufa gitmek yanlış bir uygulamadır. Ülkemizde hasta olan, hastaneye giden ve ilaç yazılan insanlardan katkı ve katılım parası adı altında ücret almak, hiçbir hükümet politikasına sığmayacak bir boyuta ulaşmıştır.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ