İlçe başkanları içerisinde en çok takıldığım, zaman zaman da olsa eleştiri oklarını üzerine çevirdiğim, ismini yazarken dahi yorulduğum, ara sıra takılıp isminin baş harflerini yazmama rağmen arayıp da, “Yahu Mehmet abi, niye böyle yapıyorsun!” dahi demeyen, mütevazı-kalender insan, Ömer Oruç Bilal Debgici dostumuz, (Oldu mu başkanım, kısa yazmadım, yoruldum ama bu kez kıyağımı unutmazsın umarım!) geçen hafta sonunda 1. Olağan Kongrede yeniden Dulkadiroğlu İlçe Başkanı seçildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde, 400 delegenin oy kullandığı (Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay olağan delege olduğundan, bu sayı 401’e çıkar) kongrede, tek liste ile gidilen genel kurulda yeniden güven tazeleyen Başkan Debgici’yi veresiyeyi sevmem, peşin peşin kutluyorum, Allah utandırmasın, yolu açık olsun!

*

Konuşmalar, seslenişler, hitaplar kusursuzdu, güzeldi. AK Parti siyasi ahlakına yakışır bir genel kurul gerçekleşti. Katılım da öyleydi. Salonun alt ve üst bölümü tamamen  doluydu,  tıklım tıklımdı. Beni en çok heyecanlandıran, duygulandıran şey ise, ilçe başkan yardımcısı Ecz. Eray Ersoy’un (tabi iki arkadaşlarının ortak kararı ve düşüncesi ile) başkana ödül verişi idi.

Vefa buydu işte. Teşekkürler ve helal olsun sevgili Ersoy!

*

Yönetim  kurulu listesine baktığımızda, hepsi de birbirinden değerli, pırıl pırıl memleket evladı görev almış. Artık görev gençlerin. Yürümekten ve oturduğu yerden kalkmaktan aciz insanlar çekilmeli aktif görevden. Gençlerin önü açılmalı, onlara fırsat tanınmalı.

Debgici dostumuz bunu yaptı.

Ve…

Gıcıklık olarak algılanmasın da, ilçe kongreleri hitamında il başkanlık sınavı var. Acaba sevgili Debgici bu sınava katılacak mı, girerse kazanacak mı? Büyük mü oynayacak, ‘küçük olsun benim olsun!’ hesabı içinde mi yoluna devam edecek, sonra konuşuruz!

Şimdi yerim dar!