Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dananın Kuyruğu

DANANIN KUYRUĞU  Dananın kuyruğu kopar mı? Kopabilir. Siyasi partiler bugün belediye meclis üye listelerini ilçe seçim kurullarına teslim edecekler. Böylece Üç aşağı beş yukarı belli olan listeler tamamen netlik kazanacak. Listelerin netlik kazanmasıyla birlikte tüm siyasi partilerde tabir yerindeyse “dananın kuyruğu” kopacak. Bazı siyasi partilerde depremin şiddeti az, bazılarında çok olacak. Bilenler bilir; siyasi partilerin […]

Dananın Kuyruğu

18 Şubat 2014 - 8:40A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

DANANIN KUYRUĞU

 Dananın kuyruğu kopar mı? Kopabilir. Siyasi partiler bugün belediye meclis üye listelerini ilçe seçim kurullarına teslim edecekler. Böylece Üç aşağı beş yukarı belli olan listeler tamamen netlik kazanacak.

Listelerin netlik kazanmasıyla birlikte tüm siyasi partilerde tabir yerindeyse “dananın kuyruğu” kopacak. Bazı siyasi partilerde depremin şiddeti az, bazılarında çok olacak.

Bilenler bilir; siyasi partilerin tabanı için belediye meclis üye listeleri çok çok önemlidir. Parti tabanı listedeki isimlerin kariyerine, mevkisine, makamına, parasına ve puluna çok bakmazlar.

Parti tabanları, listedeki isimlerin kendilerine yakınlığına, partiyle ve partililerle olan ilişkisine bakarlar. Açıkçası listedeki isimlerin tepeden inme değil, teşkilatın her kademesinde fedakârca çalışmış insanları görmek ister.

Listeler bu şekilde hazırlanmışsa mesele yok demektir. Ama listeler ahbap çavuş ilişkisi neticesinde hazırlanmışsa, “falan filan” falanca sebeplerden dolayı listenin başına, teşkilatın tüm yükünü çekenler ise ortalara veya sonlara yazılmışsa elhak dananın kuyruğu kopacaktır.

Belediye meclis üye listeleri seçim sonucunu etkiler mi? Elbette etkiler. Adaylar tek başlarına ne yapabilirler ki. Yanlarında sevilen, sayılan, partisinin tabanını bilen, teşkilatını tanıyan isimler bulunmaz ise tek başlarına başarılı olmaları elbette mümkün değildir.

MHP ile ilgili dileklerimi daha öncelerde de belirtmiştim. “Belediye meclisi listesi inşallah ülkücülerden oluşur, inşallah sağdan soldan devşirme, ithal ve sözde ülkücüler listede yer almaz” diye dileklerimi yazmıştım. İnşallah böyle bir liste yazılmıştır ve inşallah “dananın kuyruğu kopmaz.”

 VAH MARAŞ’IM VAH

 Antep’le Maraş’ı kıyaslamama sözü vermiştim ama sözümü tutamadım. Eskiler bu gibi hallerde “iman hale koymuyor” diyerek sözünü tutamamalarını meşrulaştırmaya çalışırlardı.

İnanın iman hale koymuyor. Bir yanda üniversite sayısını 4’e çıkaran Gaziantep diğer yanda bir tek üniversitesini dahi hantal yapısından kurtaramayan Kahramanmaraş.

Antepli kardeşlerimiz çok kısa bir sürede bir devlet üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesini her yönüyle geliştirirken aynı zamanda bu üniversitenin yanına üç tanede özel vakıf üniversitesini hizmete sokmayı becerdiler.

2008’de Gazikent Üniversitesi olarak kurulan, kurucusu rahmetli Hasan Kalyoncu’nun ismiyle yoluna devam eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 2009’da Zirve Üniversitesi ve son olarak da Sanko Üniversitesini kurarak yaşadıkları kenti eğitim alanında da bir cazibe merkezi haline getirmeyi bildiler.

Maraş olarak biz ne yaptık? Her konuda ve her zamanki gibi söze gelince mavraları ata ata mangalda kül bırakmadık. Dere tepe düz gittik diyerek övünürken birde ne görelim geriye dönüp baktığımızda gördük ki bir arpa boyu yol gitmişiz.

Bir araya geldiğimizde üniversitemizin bazı dekanlarına niçin yeni bölümler açılmadığını sorduğumuzda Maraş’a hoca getiremediklerini bu yüzden de bölüm açamadıklarını söylüyorlar. Kendilerini bu ifadelerle savunmaya çalışıyorlar.

Adıyaman üniversitesi hızla büyüyor. Ne hikmetse bu kardeşlerimiz hoca bulabiliyorlar. Gaziantep dört üniversite açacak kadar hoca bulabiliyor. Maalesef biz hoca bulamıyoruz.

Sayın dekanlarım, biz Maraşlılar olarak bu güne kadar kimin tavuğuna kış dedik de bizim güzel kentimize hoca gelmek istemesin. Yoksa bu hocaların gelmesini ve yeni yeni bölümler açılmasını istemeyen birileri mi var? Maraşlılar olarak bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyoruz. Bu sorunun cevabını bir bilen bana anlatırsa çok mutlu olacağım…

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ