Resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan balkon konuşmasında “Gönülden ifade ediyorum, yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım” dedi ! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın balkon konuşmasından başlıklar !

Erdoğan, “Bugün şahsıma oy verenler kadar, şahsıma oy vermeyenler de, sevenlerimiz kadar, sevmeyenlerimiz de kazanmıştır.Bugün 77 milyon, 81 vilayet kazanmıştır. Hiç kuşkusuz bugün yeni Türkiye, büyük Türkiye, öncü Türkiye kazanmıştır.

Artık devletin ve milletin iki ayrı istikameti olmuyor. Bugünden itibaren devlet ve millet aynı istikamete bakıyor.Sadece Türkiye değil bugün Bağdat da İslamabad da Kabil, Beyrut, Saraybosna Üsküp de kazanmıştı r.Bugün Şam, Halep, Hama, Humus, bugün Ramallah, Rablus, Eriha, Gazze, Kudüs de kazanmıştır. Millet sadece Türkiye Büyük Millet Meclisini, sadece hükümeti tayin eden değil cumhurbaşkanını da tayin eden bir gücü eline geçirmiş, Türkiye’nin istikametini artık bizzat kendisi belirlemeye başlamıştır.”

Kardeşlerim, aziz milletim, sevgili vatandaşlarım, sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin bu zafer gecesinde en kalbi duygularımla selamlıyorum. Şahsımı Türkiye Cumhuriyetinin 12. cumhurbaşkanı olarak tayin eden milletime teşekkür ediyorum. Bize oy veren vermeyen tarihin yazılmasına destek veren, yurt dışında ilk kez sandık başına gidip oy kullanan kardeşlerimize teşekkür ediyorm. 81 vilayetimizde bize dua eden, kardeş ülkelerden bize dua eden Japonya’dan Almanya’ya Afrika’dan Amerika’ya hepsine teşekkür ediyorum. Bugün demokrasi kazanmıştır, bugün şahsıma oy verenler kadar vermeyenlerde kazanmıştır. bugün 77 milyon, bugün büyük Türkiye, öncü Türkiye kazanmıştır. Sadece Türkiye değil, bugün Şam, Hamas, Kudüs, Ramalllah da kazanmıştır. Bugün buradaki coşkuyu şehirlerinde, ülkelerinde, gönüllerinde yaşayan herkese tek tek teşekkür ediyorum. O meydanlardaki mitinglerimizde Ramazan demediniz, sıcak demediniz, kapı kapı dolaşıp oy milletin adamına oy topladınız, size nekadar teşekkür etsem azdır. Bugün bir dönemin kapılarını kaptıyor artık yeni bir döneme doğru ilk adımı atıyoruz. Artık Çankaya ile millet arasındaki tüm kapılar ortadan kalkmıştır. Bugün itibarıyla Çankaya sahibi millet olan Çankaya artık sahibine iade etmiştir. Kardeşlerim artık devletin ve milletin iki ayrı istikameti yok, bugünden itibaren artık aynı istikamete bakıyoruz. Kardeşlerim artık devletin ve milletin iki ayrı istikameti yok, bugünden itibaren artık aynı istikamete bakıyoruz. Biz 13 yıl önce Ak Parti’yi kurarken yeterrr demiştik. Yeter söz milletindir demiştir. Ama bir şey daha ekledik yeter artık sözde milletindir, karar da milletindir.

Ayrıntılar geliyor.