Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi”ni Haliç Kongre Merkezi’nde açıkladı !

Erdoğan AK Parti‘nin genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak 2007’de yaptığımız değişiklikle cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlamış olmanın büyük bir memnuniyetini yaşıyorum. 2007 yılında bu Anayasa değişikliğini gerçekleştirenTBMM‘ye huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Anayasa değişikliği, dönemin cumhurbaşkanı tarafından önce veto edildi, sonra halkoylamasına götürüldü. 21 Ekim 2007’de yapılan halkoylamasında, aziz milletimiz yüzde 69 oy aranıyla ‘evet ‘ diyerek, bu değişikliğin gerçekleşmesini sağladı. Bu şu demektir: ‘Artık, ben başkanımı kendim seçmek istiyorum. Vekiller vasıtasıyla değil, kendim seçmek istiyorum.’ Yüzde 69’la bunu gerçekleştirdik. İradesine sahip çıkan Türkiye’nin değişimine yüzde 69 gibi yüksek bir oy oranıyla ‘evet’ diyen aziz milletimize de elbette burada teşekkür ediyorum. Yine bundan 10 gün önce, 1 Temmuz’da şahsımı Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı gösteren grubumuza da bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi’nin hayırlar getirmesini dileyen Erdoğan, şöyle konuştu:

Bu tarihi günde heyecanımızı, coşkumuzu, geleceğe ilişkin umudumuzu bizlerle paylaşan, bu salondaki ve ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Davetimize icabet ederek, bu anlamlı toplantıya iştirak eden tüm sanatçı, yazar, sporcu, tüm dostlarımıza, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, bakan, milletvekili arkadaşlarımıza, özellikle AK Parti teşkilatının tüm mensuplarına gönülden şükranlarımı sunuyorum. Yazılı ve görsel medyamızın da tüm temsilcilerine, tüm çalışanlarına ‘hoş geldiniz’ diyorum. Sesimizin Türkiye’ye ve dünyaya duyurulmasında emeği olan katkısı olan herkese, tek tek teşekkür ediyorum.