Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen Comenius Regio projesinin ikinci hareketliliği İtalya’nın Campobasso şehrinde gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında desteklenen “Improving Environmental Conciousness At Schools-Green World / Okullarda Çevre Bilincinin Geliştirilmesi – Yeşil Dünya” başlıklı Comenius Regio Bölgesel Ortaklıklar projesinin uygulaması devam ediyor. Projenin ortaklığında Campobasso Belediyesi, Agenzia Regionale Servizi S.C.AR.L. adlı kuruluş, ve Liceo Scientifico Statale “A.ROMITA” adlı okul ile Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İsmail Kurtul İlkokulu, ve Hayat Boyu İlerleme Derneği bulunmaktadır.

Proje kapsamında üçüncü çalışma toplantısına katılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinden altı, Hayat Boyu İlerleme Derneği’nden üç, ve İsmail Kurtul İlkokulu’ndan iki olmak üzere toplam onbir kişilik çalışma heyeti İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Ahmet Akküncü başkanlığında çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen üçüncü toplantıda proje kapsamında gerçekleştirilmiş olan çalışmalar değerlendirildi, gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin planlaması yapıldı. Toplantıların ardından çalışma heyeti Campobasso şehrindeki eğitim kurumlarını ziyaret etti ve bölgenin tarihi ve kültürel özelliklerini inceleme fırsatı buldu. Projeyle ilgili çalışmalar, www.comeniusgreenworld.eu internet adresinden takip edilebilir.