Maraşta Haber
Maraşta Haber

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Vicdan “Ekinözü Gençlerle Büyüyecek”

Ekinözü CHP Belediye Başkan Adayı Fatih Vicdan, Ekinözü gençliğiyle kapsamlı bir toplantı gerçekleştirerek, ilçenin geleceğinin genç nesillerin katkısıyla kurulacağını vurguladı. “Gelin Gençler Geleceğimizi Kuralım” sloganı ile ilçe merkezinde gençlerle bir araya gelen Fatih Vicdan, “Ekinözü’nün geleceği sevgili gençlerimizin elinde. Onların katkısı ve desteği sağlanmalı. Sorunları ve önerileri değerlendirilmeli” dedi. Ekinözü CHP Belediye Başkan Adayı, yılların […]

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Vicdan “Ekinözü Gençlerle Büyüyecek”

19 Eylül 2013 - 21:33A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ekinözü CHP Belediye Başkan Adayı Fatih Vicdan, Ekinözü gençliğiyle kapsamlı bir toplantı gerçekleştirerek, ilçenin geleceğinin genç nesillerin katkısıyla kurulacağını vurguladı.

“Gelin Gençler Geleceğimizi Kuralım” sloganı ile ilçe merkezinde gençlerle bir araya gelen Fatih Vicdan, “Ekinözü’nün geleceği sevgili gençlerimizin elinde. Onların katkısı ve desteği sağlanmalı. Sorunları ve önerileri değerlendirilmeli” dedi.

Ekinözü CHP Belediye Başkan Adayı, yılların deneyimli siyasetçisi ve iş adamı Fatih Vicdan, seçim çalışmalarının ilkinde gençlerle buluştu. İlçe merkezinde gerçekleşen ve yoğun katılın sağlandığı ilk seçim çalışması gününde gençleri dinleyen Vicdan, onların dertlerini dinledi, sorunlarını ele aldı ve çözüm yolları konusunda projelerini açıkladı.

Büyük ilgi gören ilk buluşmada, katılımcıların, “17 köy ve 77 mezrası bulunan Ekinözü’nde belediyenin hizmet ulaştırması zor olmaz mı? Ekinözü’nde gençliği iş alanlarında nasıl tutarız? 1980 yılından beri Ekinözü göç veriyor, 9 bin nüfus 5 bine düştü, Göçü nasıl önleriz? Çalışan memurlar ilçe de tutmanın yolları nelerdir? Köy yolları çok bozuk. Köylerde yerleşim artmaya başladı ancak içme suyu sorunu var. Çaresi bulunur mu? İçmeler sözde değil özde turizme nasıl kazandırılacak?” türünde sorular karşısında ayrıntılı ve çözüm yollarının bulunduğu projeleri açıklayan CHP Ekinözü Belediye Başkan Adayı Fatih Vicdan, tek tek yanıt vererek etkili değerlendirmelerde bulundu.

Ekinözü CHP Belediye Başkan Adayı Fatih Vicdan, uzlaşmacı ve akıl dolu projelerini açıklarken gençler ve tüm katılımcılar kendisine alkışlarla karşılık verdi. Ekinözü’nde alışılagelmiş siyasi çalışmanın bir istisnası olarak olumlu karşılık bulan seçim çalışmasında Vicdan soru yanıtlamalarını şu ifadelerle yaptı:

EKİNÖZÜ’NÜN GELECEĞİNİ GENÇLER BELİRLEYECEK

“Yönetici arkasında destek ve güç olursa hizmet verir. Seçmen ve vatandaş olarak bizleri göreve, hizmete zorlamalısınız. Ekinözü gençliği hizmet istiyor, üretim istiyor, iş istiyor. Hayata geçireceğimiz projelerle Ekinözü gençliğinin hayalleri gerçek olacak. Ekinözü’nün geleceğini Ekinözülü gençler belirleyecek.

İŞSİZLİK EVSİZLİK VE EĞİTİM GÖÇLERİN SEBEBİDİR

28 yıl Gaziantep’te bulundum. Türkiye’de birçok ili gezdim, siyasi ve hizmet projelerini izledim. Belediyecilik projelerini içinde bulundum. Büyükşehirlerdeki 1 mahalleden daha küçük olan Ekinözü’ne projelerin hayata geçmesiyle, yaratılan kaynaklarla gelir sağlayacağız. Aslına bakılırsa Ekinözü büyümüyor, aksine küçülüyor. Bunun nedeni göçtür. Eğer göç önlenmezse Ekinözü yakında yok olacak. Ben göçü projelerimizle önleyeceğiz. 3 sebep göçe neden oluyor. İşsizlik, evsizlik ve eğitim göçün ana sebepleridir. Göç verirken ne yazık ki Ekinözü merkez köylerde göç alamadı. İnsanımız ilçemizde tutulmadı.

EKİNÖZÜNE 20 GÜNDE DERSHANE BİNASINI YAPARIZ

Ekinözü’nde ortalama 30-40 arasında üniversiteyi kazanan öğrencimiz var. Bu çok önemli bir sorundur ve bu eğitim sorunu belediyecilik anlayışımla çözülecek. Bu imkânsızlıkları çözeceğim. Öğrencilerimize eğitim alanında yol açmak gerekiyor. Günde 2-3 saatini yolda geçirerek ve başka ilçelere giderek eğitim almaya çalışan hiçbir öğrenci başarılı olamaz. Ekonomik durumu iyi olmayanlar için dershane zaten bir hayal. Belediye olarak 20 günde dershane binasını yaparız. Dershanemiz, öğretmenleri ile mutlaka hizmete girecek ve Ekinözülü gençler ve öğrenciler eğitimlerini ilçe merkezinde alacaklar, başka ilçelerde değil. Bunu hayata geçirecek güce sahibiz.

Fatih Vicdan 1

EKİNÖZÜLÜLER KİRA ÖDER GİBİ 600 KONUTA SAHİP OLACAK

Bir memlekette iş ve ev olmaza göç olur. Buradan göç edenler tabi ki kazançlarını gittikleri memleketlerde harcıyorlar. 600 konutluk hayata geçecek projemiz var. 100 metrekarelik alanlara sahip olan evler, 30-35 bin TL’ye mal edilebiliyor. Projemizle insanlarımızı 150-200 TL banka kredisi ile kira öder gibi Ekinözü’nde ev sahibi yapacağız. 600 konut demek yaklaşık 2 bin bir insan demektir. Yani bu projeyle insanlarımız memleketlerinde kendi konutlarında yaşayacak demektir.

İÇMELERE 400 STÜDYO DAİRE

İçmeler bizler için çok önemli, Gelen insanlarımızı yeterince memnun edemiyoruz. Böyle olunca da kısa süreli ziyaret niteliğinde bu insan akışı ilçemize yeterli kazancı sağlamıyor. İçmelere turizm bölgesi diyorlar ama hiç turist gelmiyor. Gelir düzeyi az olan insanlar gelebiliyor. Bu insanlarımızdan elde edilen gelir ise Ekinözü ilçesine kazanç olarak yetersiz. Bunun telafisi için İçmelere 400 stüdyo daire yapacağız. İlçemize ve İçmelere gelen misafirlerimiz hem daha iyi konutlarda ve uzun süreli memnuniyetle kalacak hem de ilçeye daha fazla ekonomik gelir sağlanacak.

Ayrıca İçmelerde yeterli ve güzel park alanlarımız var. Yapacağımız planlı çalışma ile Elbistan, Afşin, Nurhak ve diğer komşu ilçelerin insanları İçmelerde gönül rahatlığı ve güzellikler içinde konaklayabilecekler. Eşleri, dostları ve aileleri ile birlikte dinlenip, yemek yiyeceği bir projeyi hayata geçireceğiz. En kısa sürede hizmete sunacağız. Elbistan Pınarbaşı’nın yükünü hafifleteceğiz.

KABAKTEPE KARA TAŞINI ÜLKE GENELİNE PAZARLAYACAĞIZ

Eğer iyi ve başarılı bir çalışma, uyumlu ve uzman ekip ile yapılırsa ki biz bunu başaracak durumdayız, Kabaktepe civarında bulunan kara taşlarımızı her türlü kullanım için piyasalara sunarak belediyemize ve ilçe halkına kazanç kapısı açacağız. Böylece bu sektörde de iş istihdamı sağlanmış olacak. Afyon mermeri gibi Ekinözü-Kabaktepe Kara Taşı’da iç pazara hatta dış pazarlara bile sunulacak.

PROJELERLE İSTİHDAM SAĞLANACAK İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM GELECEK

Hazırladığımız büyük ve önemli projelerle birçok alanda istihdam sağlayacağız. Bu projelerin hayata geçmesi ile birlikte açılacak istihdam alanları ile işsizliğe çözüm bulacağız. İşsizlik sorunu Ekinözülü insanımızın ve gençlerimizin sorunu olmaktan çıkacak.

EKİNÖZÜ’NE GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNİ KURACAĞIZ

Diğer yandan en önemli projelerim arasında Ekinözü Güneş Enerjisi Projesi var. Ekinözü Türkiye genelinde güneşi en çok ve en etkili gören yerleşim alanları arasında yer alıyor. Eğitim, konut, işsizlik gibi enerji konusunda da yetkili ve uzmanlarla görüşüyorum. Bu projeleri hayata geçirebilecek durumdayız.

Daha önce bölgeye hidroelektrik güneş enerjisi santrali kurulması için gerekli çalışmaları Gözpınar (Nergele) köyündeki göz suyunun kaynak merkezinde Gaziantep ve Adana’dan gelen bir heyet ile incelemelerde bulunduk ve bize göre en önemli ilk adımı attık. Hidroelektrik Uzmanı ve Elektrik Mühendisi Ahmet Dönmez, incelemeler ve araştırmalar sonunda olumlu görüş belirttiler. Yani Ekinözü’ne hidroelektrik güneş enerjisi santrali kurulması asla hayal değil. Bu sayede ilçemizin sosyoekonomik yapısında köklü değişiklikler yapmayı amaçlıyoruz.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ