Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Savaşları sırasında Türk halkının göstermiş olduğu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularından oluşan destansı Çanakkale Ruhunu yeni nesillere aktarabilmek amacıyla hazırlanan “Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi” halkın ziyaretine açıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın katılımıyla gerçekleşen açılışta bir konuşma yapan Vali Kocatepe, Çanakkale Zaferinin Anadolu’nun vatan olarak tescil edildiği büyük bir zafer olduğunu söyledi.

Vali Kocatepe, “Çanakkale Zaferi’nin bizim tarihimizin yazıldığı, Anadolu’nun vatan olarak tescil edildiği büyük bir zafer. Bildiğiniz gibi birinci dünya savaşının en şiddetli çarpışmalarının yaşandığı ve işgal kuvvetlerine karşı Anadolu insanının ve Türk askerinin göğsünün siper ederek kazandığı bu büyük zafer medeniyete karşı imanın bir zaferidir. Dolayısıyla bunu tüm Türk gençlerinin görmesi, öğrenmesi lazım. Böyle bir gezici müzeyi illere göndererek özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin ve halkımızın sergisine açtıkları için Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Herkesin Çanakkale’ye giderek oradaki müzeleri görmesi veya oradaki çarpışma alanlarını ziyaret ederek izlemesi mümkün olmayabilir. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bunu bizim ayağımıza getirmek suretiyle bu imkândan faydalanmamızı sağladılar” dedi.

Açılışı yapılan Gezici Müze, 6-12 Ocak 2014 tarihleri arasında Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önünde ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak.