Çağlayancerit İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinesinde  % 50 Hibeli Ceviz Fidanı Dağıtımı Yapıldı

İl Özel İdaresince Köylere Hizmet götürme Birliğine aktarılan ödenek doğrultusunda İlçe Müdürlüğümüzce % 50 hibeli Maraş–18 ceviz fidanı dağıtıldı.

 

İlçe Kaymakamı Ersin TEPELİ, dağıtılan ceviz fidanlarının ilçe tarımına katkı sağlayacağını, var olan üretimi artıracağını dile getirerek İlçemizdeki tüm çiftçilere hayırlı olsun temennisinde bulundu..

 

İlçe Müdür V. Mehmet ÇÜRÜK,  ilçemiz geçimini tarımsal üretimden sağlamakta olup, ceviz ilçemiz için yetiştirilmesi ve pazarlama sorunu olmayan en uygun meyvelerdir birisidir diyerek dağıtılan 1900 adet ceviz fidanının 15-20 yıl sonra ortalama olarak 4000 adet ceviz verebileceğini bununda ilçemize yıllık 159,200.000 Tl katma değer katacağını ifade etti. Daha önce 110 torba silajlık mısır tohumu dağıtmıştık, amacımız bu projelerle çiftçilerimize ekonomik yönden katkı sağlamak, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmaktır. Çiftçilerimize fidan dağıtımı yaparken, fidan dikimi konusunda çiftçilerimize görsel olarak da teknik bilgi veriyoruz. Böylece çiftçilerimiz daha sonradan karşılaşabilecekleri sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Dağıtımız Maraş–18 fidanlarının çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca emeği geçen yetkililere ve tüm personelimize teşekkür ederim.