Maraşta Haber
Maraşta Haber

Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını bugün saat 14.30’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi gündemini oluşturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclis üyeleri içerisinde en genç iki meclis üyesi divan katibi olarak göreve başladı. Daha […]

Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

09 Nisan 2014 - 19:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını bugün saat 14.30’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi gündemini oluşturdu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclis üyeleri içerisinde en genç iki meclis üyesi divan katibi olarak göreve başladı.

Daha sonra gündemi oluşturacak maddelerin gündeme alınması sırasıyla oylama yapılarak gündeme alındı ve gündeme alınan maddelerin görüşülmesine başlandı.

Gündemin 1. Maddesinde açılış ve yoklamanın tamamlanmasının ardından diğer maddelere geçildi.

Gündemin 2. Maddesinde Başkanlık Divanına katip üye seçiminde Feyzettin Okumuş ve Serhat Kolukırık asil üye,  Mehmet Fatih Kılıçkıran ve Tuğba Nilgün Sarıaltun iki yıl görev yapmak üzere yedek üye olarak gizli oylamayla seçildi.

Gündemin 3. Maddesinde Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Ve 2. Başkanvekili seçiminde gizli oylama ile 2 yıl görev yapmak üzere 1. Başkanvekili olarak Cemal Tanrıverdi, 2. Başkanvekili olarak Ali Murat Duran seçildiler.

Gündemin 4. Maddesinde Encümen üyeliği seçiminde gizli oylama sonucunda bir yıl görev yapmak üzere Mehmet Akif Kahveci, Cemal Tanrıverdi, Sevilay Tüfekçi, Ali Demir ve Feyzettin Okumuş encümen üyesi olarak seçildiler.

Gündemin 5. Maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyelerinin seçiminde bir yıl görev yapmak üzere komisyon üyeliğine Sıddık Sezal, Mehmet Kısakürek, Ayşe Kılınç, Ali Murat Duran, Feyzettin Okumuş, Kadir Tanış oybirliği ile seçildiler.

Gündemin 6. Maddesinde Çevre ve sağlık komisyonu üyelerinin seçiminde bir yıl süre ile görev yapmak üzere, Fatih Kiraz, Ahmet Canpolat, Ahmet Nar, Yusuf Özbeyler, Mustafa Çolak ve Mehmet Ergüder oybirliği ile seçildiler.

Gündemin 7. Maddesinde Plan ve bütçe komisyonu üyelerinin seçiminde bir yıl görev yapmak üzere Mehmet Akif Kahveci, Serhat Kolukırık, Sevilay Tüfekçi, Ali Demir, Ali Kıraç ve Ali Mercimek oybirliği ile seçildiler.

Gündemin 8. Maddesinde Eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu üyelerinin seçiminde bir yıl süre ile görev yapmak üzere Muharrem Erantepli,Ramazan Tutulu, Ali Gündeşli, Hasan Kekil, Ramazan Bozdoğan ve Ayhan Zencir oybirliği ile seçildiler.

Gündemin 9. Maddesinde Ulaşım Komisyonu üyelerinin seçiminde bir yıl süre ile görev yapmak üzere Mehmet Fatih Kılıçkıran, Bekir Kılıç, İsmail Kaya, İbrahim Doğan, Turgut Akbaş ve Nurdoğan Şahin oybirliği ile seçildiler.

Gündemin 10. Maddesinde Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu üyeleri seçiminde bir yıl süre ile görev yapmak üzere Yasemin Ayranpınar, Fikri Aydın, Tuğba Nilgün Sarıaltun, Hanifi Öncül, Hürühan Baz ve Hüseyin Per oybirliği ile seçildiler.

Gündemin 11. Maddesinde Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonu üyeleri seçiminde bir yıl görev yapmak üzere İsmail Sarıçerçi, Cuma Uygun, Mustafa Süt, Ayşe Kılınç, Osman Nuri Arıkoğlu, Ali Genç ve Hakan Yinanç oybirliği ile seçildiler.

Gündemin 12. Maddesinde Büyükşehir belediyesi norm kadro cetveline göre kadro ihdası oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 13.maddesinde Devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu kararı doğrultusunda ilçe belediyeleri ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 14. Maddesinde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalamak için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 15. Maddesinde 2014 Mali yılı bütçesini revize edilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 16. Maddesinde 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesinde Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi Meclis’e başkanlık yaparak oylamayı gerçekleştirdi ve madde oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 17. Maddesinde Dulkadiroğlu Belediyesi’nin 2014 Mali yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 18. Maddesinde Oniki Şubat Belediyesi’nin 2014 Mali Yılı bütçesinin plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Meclis oturumunun sona erdiğini komisyona havale edilen maddelerin görüşülmek üzere 11 Nisan 2014 Cuma günü saat 14.30’da tekrar toplanılacağını ifade ederek oturuma ara verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, meclis üyeleri arasında bir tanışma yapılmasını istedi ve ilk olarak kendini tanıttı. Daha sonra meclis üyeleri sırasıyla kendilerini tanıttılar ve akabinde kokteyle geçtiler.

STC_5327

STC_5265 STC_5267 STC_5273 STC_5280 STC_5372 STC_5455

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ