Maraşta Haber
Maraşta Haber

Büyük hedef büyük sorumluluk

Hedefi büyük olanın sorumluğu da büyük olur. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor büyük bir hedef ortaya koydu. Bu hedefe ulaşmak için de büyük sorumluluklar ve riskler aldı. Son iki sezondur Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un hayali bir üst lige çıkmak ve aynı çıkışı Süper Lig’e kadar sürdürmekti. Ancak geride kalan iki sezonda bu durum play-offların ötesine geçemedi. Geçtiğimiz sezon […]

Büyük hedef büyük sorumluluk

18 Kasım 2014 - 18:38A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Hedefi büyük olanın sorumluğu da büyük olur. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor büyük bir hedef ortaya koydu. Bu hedefe ulaşmak için de büyük sorumluluklar ve riskler aldı.
Son iki sezondur Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un hayali bir üst lige çıkmak ve aynı çıkışı Süper Lig’e kadar sürdürmekti. Ancak geride kalan iki sezonda bu durum play-offların ötesine geçemedi. Geçtiğimiz sezon play-off finalinde normal süresi kıran kırana geçen mücadelede Fatih Karagümrük’e uzatmalarda yenildi. Bu durum futbol severleri derinden üzerken, aynı zamanda gelecek için de ümitlendirmişti.
Bu sezon ise beklenti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un şampiyon olmasından yana. Şua ana kadar ortaya konulan tablo işlerin zor da olsa yolunda olduğunu gösteriyor. Ancak sanıldığının aksine 3. Lig beklentilerin çok üzerinde bir lig konumundadır.
Ligde kalmaya çalışanlar ve şampiyon olmaya çalışanlar arasında kıran kırana mücadeleler veriliyor. Bu nedenle puan tablosuna baktığınızda takımlar arası farkın hiç açılmadığını görürsünüz. Bugünün lideri iki maç kaybettiğinde 10 sıra birden gerileye bilir.
Bu nedenle camianın takıma karşı anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum. Biraz sabretmek ve işlerin yoluna girmesini beklemek gerekiyor.
Zor bir hedefe büyük sorumluluklarla ilerleyen bu takımın daha çok desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda taraftar da üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Erzurum maçında oluşan atmosferin devam etmesi takımın şampiyonluğa giden yolunu açacaktır.
Erzurum maçında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un ortaya koyduğu mücadele beni çok mutlu etti. Özlediğimiz güzel futbol tablosuna yavaş yavaş kavuşuyoruz.
Bireysel yetenekler takımı zirveye taşır
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un çok yetenekli oyunculara sahip olduğunu söylemek istiyorum. Geçtiğimiz sezon Gökhan Kaya sakatlıktan çıktıktan sonra takımı play-off’a taşıyan oyunculardan biri olmuş, play-off’ta da takımı finale taşımıştı.
Böyle yeteneklerin kendilerini gösterme vakti geldi diye düşünüyorum. Bu konuda haksız olmadığımı da Erzurum maçında gördük.
Maçın yıldızı hiç şüphesiz ki Hakan Yağmurkaya’ydı. Attığı iki kritik golle takımına galibiyeti getirdi.
Maçta perdeyi açan isim Hakan olurken, durumun eşitlendiği dakikalarda takımını yeniden öne geçiren ve sırtlayan yine Hakan olmuştu.
Büyükşehir Belediyespor’da Hakan Yağmurkaya gibi sorumluluk alacak ve bireysel yeteneğiyle ön plana çıkacak çok fazla oyuncu var. Biraz öz güvenle bu işin ola bileceğine inanıyorum.
Her karşılaşmada aynı şeyi söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un en önemli yeteneklerinden biri de Mehmet Fuat Gölbaşı’dır. Mehmet Fuat Gölbaşı rakip sahada gol konusunda sıkıntılı gibi görünse de çok büyük işler yapıyor. Erzurum maçında da gol atmasına çok sevindim.
Mehmet Fuat’ın ceza sahası önünde indirdiği topları arkadaşları kontrol edebilse veya onun topu nereye indireceğini söze bilseler Büyükşehir Belediyespor’un gol atma sorunu olacağını sanmıyorum.
Erzurum maçının 20’inci dakikasında skor 1-0 iken Edip’in gönderdiği topu Mehmet Fuat göğsü ile indirdi. Gazanfer ve Aydın bu pozisyonda Mehmet Fuat’a çok uzak kaldılar ve net bir gol pozisyonuna dönüşecek bu hamle hiçbir işe yaramadı.
Edip’in uzun gönderdiği bu topta Aydın ya da Gazanfer Mehmet Fuat’a yaklaşsa ve onun indirdiği topu tek pasla yeniden kendisine kazandırmış olsalar bu pozisyonda yüzde yüz gole ulaşılacağını düşünüyorum.
Futbolda zeki olanın kazandığını unutmamak gerekiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un gol zamanlamasına bakarsak galibiyetin değerini o zaman anlarız.
Hakan Yağmurkaya’nın kritik dakikalarda kaydettiği bu goller olmasaydı belki de sahadan mağlubiyetle ayrılırdık. Hem çok güçlü hem de hamlelerini çok doğru zamanda yaptı.
Cebrail ve Yasin’in oyuna girmesiyle Erzurum adeta oyuna yeniden döndü. Cebrail’in golü skora dengeyi getirirken, kaçan iki gol de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor cephesine soğuk terler döktürdü. Cebrail ve Mikail’in net pozisyonlardan yararlanamaması ve akabinde Hakan’ın harika kafa vuruşu ile gol gelmemiş olsa belki de sahadan mağlubiyetle ayrılırdık.
Sonuç olarak galibiyet golünü bulmamız rakip takımın hata yapmasına ve farka gitmemize neden oldu. Özetle büyük bir sorumluluğumuz var ve bu sorumluluğun artık farkına varmalıyız.
Bu şehrin başarılı sonuçlara ihtiyacı var. Büyükşehir artık büyük hedefleri uğurunda daha fazla fedakarlık göstermeli ve bu sezon sonu 2. Lig’e yükselmeliyiz.
Kahramanmaraşspor ile ilgili de birkaç kelime yazmak istiyorum. Bu hafta deplasmanda mücadele eden temsilcimizden en az bir puan bekliyorduk ancak son dakikalarda gelen bir golle bu deplasmandan puan çıkaramadık. Bandırma ligin en güçlü ekibi ancak son haftalarda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle en az bir puan umudumuz vardı. Futbolcularımızın kalan maçlarda ne kadar puan toplarlarsa takım için onun kar olduğunun bilinmesi gerekiyor. Şuanda 10 puan ile sonuncu sıradayız. Puan dağılımına baktığımız zaman da ilk beşli haricinde puan dağılımının çok kritik olduğunu görürüz. Her an her şeyin ola bileceği ligde yakaladığımız çıkışı sürdürmemiz gerekiyordu ancak bu hafta olmadı. Bugsaşspor maçı ile bir kez daha kendimize gelelim.
Ben bu duygu ve düşüncelerle herkese sporla dolu günler diliyorum.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ