Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bu Suriyeliler de çok olmaya mı başladı ne?

Çok azıttılar, zıvanadan çıktılar. Kontrolsüz güç haline geldiler. Şımardılar belki de… Her türlü imkân verildi, şirazeyi kaybettiler. İçimizdeki düşman oldular. Gün geçmiyor ki Suriyelilerin bu şehirde çıkarttığı kavgalar, yaralamalar, tehditler, şantajlar ve kısa adıyla huzursuzlukların ardı arkası kesilmiyor. Her geçen gün de artıyor. Aslında Çadırkent’ten çıkartılmayacaklardı, zaten her türlü imkânları karşılanıyor, çarşıya çıkmalarına, kent içinde […]

Bu Suriyeliler de çok olmaya mı başladı ne?

17 Temmuz 2014 - 15:01A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Çok azıttılar, zıvanadan çıktılar. Kontrolsüz güç haline geldiler. Şımardılar belki de… Her türlü imkân verildi, şirazeyi kaybettiler. İçimizdeki düşman oldular.

Gün geçmiyor ki Suriyelilerin bu şehirde çıkarttığı kavgalar, yaralamalar, tehditler, şantajlar ve kısa adıyla huzursuzlukların ardı arkası kesilmiyor.

Her geçen gün de artıyor. Aslında Çadırkent’ten çıkartılmayacaklardı, zaten her türlü imkânları karşılanıyor, çarşıya çıkmalarına, kent içinde yuvalanmalarına izin verilmeyecekti.

 

Aslında tehlike geliyorum sinyallerini vermişti. Sanal alemde var bu işaret, bu belirti, bu davet. Emniyet uyudu. Hiçbir tedbir almadı.

Pazar günü, emniyet Suriyelilerin dükkanlarının, işyerlerinin önünde gerekli tedbirleri alsaydı, bu olaylar büyümeyecek, protestolar, eylemler 4 saat sürmeyecekti. (Gecenin geç vakitlerine kadar sürdüğünü de görenler var) Dükkânlar yağmalandı, cam-çerçeve aşağı inerken, araçları da param parça edildi.

Bu kadarı da fazla değil miydi, fazlaydı… Tepki şiddete ulaştı, amacından sapıttırıldı. Ha, birileri belki böyle istedi. Aşermiştir, canı çekmiştir!

Fakat bizim dikkat etmemiz, uyanık olmamız lazım.

 

Gazeteci-yazar arkadaşlarıma dikkat ediyorum, bu meselede seslerini de yükseltmeye başladılar. Haberlere, manşetlere çıktılar. Mustafa Karaaslan yazdı, Akif Arslan yazdı aslanlar gibi, başka yazan varsa da görmedim, lakin şehrimizde bulunan yaklaşık 52 bin Suriyeli mültecinin her geçen gün potansiyel tehlike haline geldiğini görmek bizi üzüyor.

Sanıyorum bu meselede sayın valimiz de üzülenler arasında.

Biliyorsunuz, Suriyelilerin haberleri genellikle basından gizleniyor. Dışarıya, yukarıya karşı ayıp olmasın, huzursuzluk çıkartmasın diye olsa gerek.

Ancak güneşi balçıkla sıvamanın imkânı yok!

 

Kentte 52 bin Suriyeli var dedik. (bunun 16 bini Çadırkent’te, kalanı kentin dört biryanına yayılmış vaziyetteler) Allah kimseyi yurdundan yuvasından eylemesin!

Şu var, her geçen gün çekilmez hâl alıyorlar.

Haraç topluyorlar, adam dövüp tehdit ediyorlar, şantaja meylediyorlar.

Şehre yayılan yaklaşık 36 bin Suriyeli yüzünden merkezde konutların fiyatları uçuşa geçerken, kiralar da ondan geri kalmadı. Kiralık ev bulmak mesele oldu zaten.

Demem o değil, topluma verdikleri huzursuzluk her geçen gün had safhada. İnsanlar parka gidip oturmaya korkuyor, araç sürerken yaz gününde dahi camı açık bırakmaktan imtina ediyor, her an bir saldırıya uğrarım korkusu içindeler…

 

Sanayi sitesinde çalıştıkları gibi, artık fabrikaların da Suriyeli işçi çalıştırdıkları biliniyor. Çalışsınlar. Ancak ucuz yevmiye olunca, gerçekten işe ihtiyacı olan yerli halkı iş bulmakta zorlanıyor.

Bu meselede yazılacak çok şey var da, özetleyecek olursam; 3 yıl önce 10 yaşında gelen gençler, bugün birer delikanlı oldular ve potansiyel tehlike olarak parkları, caddeleri, sokakları işgal etmiş durumdalar.

Bu arada, birçok gencimiz, Suriyeli kızlarla da evlenmeye başladı. Arapça ikinci dilimiz oldu, fena mı?

 

Son sorum, sayın valime veya etkili-yetkili kimse cevabını o versin, 2013 yılında, gayri ahlakı suçtan ötürü (ne demek istediğimi siz anladınız) kaç Suriyeli kadın sınır dışı edildi?

Başka sorum yok hâkim bey!

 

Son not:

Pazar günü olaylar yaşandı.  İstenmeyen… Keşke olmasaydı. Ha, bunu 300-400 kişilik bir gurup istedi. Maraş halkının fikri değildi bu. Şayet bu eylem, bu protestolar Maraş halkının fikri olsaydı, hadiselere daha da büyüyecek, kontrolden çıkacaktı. Birileri baş tutan yarayı kaşımaya çalışıyor, dikkat lütfen!

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ