Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, “Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum Projesi” kapsamında, güneş ışınlarının oluşturduğu gölgeyle dünyanın çevresini hesapladılar.

Öğrenciler, kurumun müdürü Ramazan Avcı, proje yetkilisi Ondokuz Mayıs Üniversitesi araştırma görevlisi Cumhur Türk ve fizik öğretmeni Muharrem Kireççi eşliğinde okul bahçesine yerleştirilen gölge ölçme aletiyle elde ettikleri değerleri, Samsun, Giresun, Malatya, Eskişehir, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Denizli ve Manisa’daki öğrencilerinden aldıkları gölge değerleriyle eşleştirerek hesaplama yaptılar. Ölçüm etkinliğine öğrenci velileri de katıldılar.

Kahramanmaraş Bilim Ve Sanat Merkezi Müdürü Ramazan Avcı, paydaşı oldukları “Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum” adlı projenin, 19 Mayıs Üniversitesi ve TÜBİTAK’ın işbirliği ile hazırlandığını ve yürütüldüğünü belirterek, “Proje, adına uygun bir içerik taşıyor. Bu projede yer alarak öğrencilerimizin etkinliklerden istifade etmesinden son derece memnunuz. Dünyanın çevresi ilk defa 2.300 yıl önce Mısır’da Eratosthenes tarafından ölçülmüştü. Öğrencilerimizle proje kapsamında yaparak ve yaşayarak öğrenmenin güzel bir örneğini sergiledik.” dedi.

Bilim Ve Sanat Merkezi öğrencileri, 10 Haziran 2014 tarihinde saat 12.30’da Samsun Bilim Ve Sanat Merkezi ile eş zamanlı olarak yaptıkları ölçümde dünyanın çevresini 39.000 km. olarak hesapladıklarını, dünyanın gerçek çevre ölçüsünün 40.700 olduğunu belirttiler.