Türkiye’nin 4. büyük ovası olan Elbistan’da tahıldan sonra başlayan ayçekirdeği hasadı çiftçinin yüzünü güldürüyor. Afşin Ortaklı köyünden Fahri ve Ali Ceylan kardeşler alıcı firma Polatlar Tar. Pet. Ltd. Şti’ye 5 TL’den çekirdek satarak yaşadıkları büyük mutluluğu objektiflere yansıttılar.

Başlayan Ayçekirdeği hasadı ile birlikte çiftçiler büyük mutluluk yaşıyorlar. “Ayçekirdeğinde Altın Yıl” yakıştırması yapılan yeni hasat döneminde çiftçilerin yüzü gülerken kaliteli ve bol ürünü 5 TL’den satan çiftçiler son derece memnun. Geçen yıllarda 2 TL civarında alım fiyatı bulan Ayçekirdeği bu sezon 5 TL’ye ulaştı.

Afşin’e bağlı Ortaklı köyünde çiftçi kardeşler Fahri ve Ali Ceylan çekirdeklerini 5 TL’den alan Polatlar Tar. Pet. Ltd. Şti yetkililerine teşekkür ederek, “Çekirdeğimizin 5 TL’den alıcı olması bereketli hasattan sonra mutluluğumuza mutluluk kattı. Bize göre ayçekirdeği bu sene altın değerin altın bir sezon yaşadık.

Geçtiğimiz yıllarda para etmeyen ürünümüz bu dönem 5 TL ile rekor kırdı. Adeta yüzümü güldürdü. Geçen sene ki fiyatla bu seneki fiyat arasında dağlar kadar fark var. Şükürler olsun bol ve kaliteli çekirdek hasadının ardından fiyatlar tavan yaptı. Doğruyu söylemek gerekirse ayçekirdeği üretiminde ve satışında umduğumuzu bulduk. Ayrıca ayçekirdeğimizi 5 TL’den rekor fiyatla satın alan Polatlar Tar. Pet. Ltd. Şti. yetkililerine ve Polat ailesine çiftçiler adına teşekkür ediyoruz.”