Tebessüm Eğitim Kültür Çevre ve Dayanışma Derneğinin AB Bakanlığı Ulusal Gençlik Projesi kapsamında yürütülen eylem 1.1 çalışması sonlandı.

2-17 Ekim tarihlerinde yürütülen proje yapılan etkinlikle sonuçlandı.

Çok sayıda misafirin katıldığı toplantıda dernek başkanı Cevdet Alperen bir konuşma yaptı. Alperen: “AB projelerinin temel amacı ülkemizi dünyaya tanıtmaktır. Özellikle Avrupa Birliğine girmemizde gençlerimizin önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. İtalyadan gelen siz değerli gençlerimiz ülkemizde gördüğünüz güzellikleri anne baba ve kardeşlerinize anlatmanızı istiyorum.” dedi.

Başkan Cevdet Alperen konuşmalarında, “Tebessüm derneği olarak İtalyadan şehrimize gelen gençlerle Türkiyenin müzakere heyetinin bir üyesi olduk. Bu projeler AB standartlarını yakalama sürecini hızlandırmaktadır. Aynı zamanda bu projeler sayesinde, kültürel değerlerimiz Turizm zenginliğimiz ve başarılarımızı tanıtıyoruz. Bu projelerle ülkemiz insanları ve Avrupalı insanların diyalog ve yakınlaşması hedeflenmektedir.

Projemizin başarılı bir şekilde sonuçlanmasında ve uygulanmasında başta Valimiz Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz olmak üzere, kent konseyi başkanı Zeynep Arıkan ile tüm belediye çalışanlarına, Emniyet Müdürümüz Metin Aşık ve emniyet teşkilatı ve jandarma teşkiletının hassasasiyetlerine özellikle teşekkür etmeliyim.

Ayrıca projenin uygulamasından sonuna kadar bizi yalnız bırakmayan KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ve üyelerine, Türkiye Gençlik Fedarasyonu Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Akdeniz ve üyelerine Derneğim adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmalarda sonra tüm yerli ve yabancı katılımcılara katılım belgeleri dağıtıldı. İtalyadan gelen katılımcıların duygusal konuşmaları misafirleri etkiledi.

Daha sonra Güzel sanat yönetmeni Halid Cengiz Demir tarafından Karagöz gösterisi düzenlendi. Eğlencelerle program sona erdi.