Soma’da yaşanan maden faciasının ardından, Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından , Somalı çocukların eğitim masraflarına destek amacıyla bir yardım kampanyası başlatıldı.

 

Soma’da, bu büyük faciada hayatını kaybeden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Tüm Soma Halkının, Türk Halkının başı sağ olsun. Tabii günler geçtikçe de acımızı daha da derinleşiyor, tarifi daha da zorlaşıyor. Biz de Anadolu Öğretmen Lisesi olarak Soma’ya katkıda bulunmak istiyoruz.

Onun için Soma’da ailesini yitiren; babasını, ağabeyini yitiren çocuklarımızın eğitimlerine katkıda bulunmaya okulumuzca karar verdik.

Bir yardım kampanyası başlatıyoruz ve bu yardım kampanyasıyla buradaki çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunacağız.

Ayrıca velilerimizin de bu durumdan uzak kalmak istemeyecek, onlar da muhakkak katkıda bulunmak, bunun bir parçası olmak isteyeceklerdir. Onların da nasıl katkıda bulanacaklarını en kısa zamanda detaylı bir şekilde planlayacağız.

Acımız gerçekten çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun. Umarım böyle kazalar, böyle facialar bir daha tekrarlanmasın. Eğitilen çocuklarımız, daha iyi eğitim gören çocuklarımız, böyle kazaların bir daha tekrarlanmasına müsaade etmesin.