İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından, 112 Acil Sağlık Hizmetleri kalitesinin daha da artırılması amacıyla, “Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi” seminerlerine 7-10 Ekim 2013 tarihleri arasında Toplum Sağlık Merkezi toplantı salonunda başlandı.

4 gün sürecek olan seminere, tüm 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan yaklaşık 487 personele teorik ve pratik olarak “Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi-(ASTE)” verilecek.

Eğitimler sonunda teorik ve pratik uygulamalarda başarılı olan ambulans sürücülerine, Sağlık Bakanlığı onaylı Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) sertifikaları taktim edilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL; İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi’nde amaç, araç ve  araçlarda bulunan güvenlik ekipmanlarının işlevi ve kullanımı hakkında sürücüleri bilinçlendirmek ve riskli durumların önceden algılanmasını sağlamak, ilk yardım araçlarını kullanan sürücülerin en üst düzeyde bilinçli birer sürücü olmalarını ve bu eğitimlerle trafik kazalarının önlenmesini hedeflenmektedir” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür ederek başarılar diledi.