Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi nedeniyle Okul Sütü Dağıtım Programı kapsamında Aksu İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere okul sütü dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı’nın amacı; ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemektir.

7 farklı coğrafi bölgede, sosyo-ekonomik ve kültürel farklılıklardan kaynaklanan yaşam tarzları, bireylerin beslenme alışkanlıklarını da küçük yaşlardan itibaren şekillendirmektedir. Özellikle vitamin ve mineral yetersizliğinden kaynaklanan birçok sağlık sorununun önüne geçilmesinde, “Okul Sütü Programı” önemli bir rol oynamaktadır.

Dulkadiroğlu-Aksu İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları: Ahmet Akküncü, Sıddık Şirikçi, Ertan Göl, Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Topal, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim  Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri: Yılmaz Bozdere, Yunus Haskılıç, Mehmet İspir, Yahya Dertli ve İl  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt süt programında yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

“3 yıldan beri Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım Bakanlığının organize etmiş olduğu, öğrencilerimizi daha sağlıklı geliştirme adına süt dağıtımları yapıyoruz. İlimizde de bu hafta itibariyle başlamış olduk. Hafta da 3 gün süt veriyoruz Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri. İlimizde şu anda 102 bin öğrencimiz bundan istifade ediyor. Bugün Dulkadiroğlu İlçemizin Aksu İlkokulu’na geldik ve öğrencilerimizin bu süt programına katkı sunmaya, ya da sevinçlerini paylaşmaya çalışacağız.”

“Bugün öğrencilerimiz gibi bizde sevinçliyiz, mutluyuz.” Diyerek konuşmasına başlayan Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz daha sonra şunları dedi:

“Malumunuz İl Milli Eğitim Müdürümüzün bahsettiği gibi süt programı için buradayız. Bizim en değerli varlığımız çocuklarımız. Çocuklarımızın geleceği için sağlıklı şekilde yetişmesi için çalışıyoruz. Annelerimiz evlerde çocuklarımıza bakıyor, bizlerde okullarda onların sağlıklı yetişmesi için bu projeleri başlattık. Yakında Ege’nin üzümlerini de çocuklarımıza dağıtacağız. Ben bu bağlamda projemize destek veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyor, çocuklarımıza da afiyet olsun diyorum.

Okul Sütü programına kapsamında il genelinde 102 bin 412 öğrenci, Dulkadiroğlu İlçesinde 22bin 724, Onikişubat İlçesinde 36 bin 143 ve Aksu İlkokulunda 125 öğrenci süt içiyor. Aksu İlkokulu’nda düzenlenen Okul Sütü Dağıtım Programı etkiliğinde öğrencilerle birlikte protokol üyeleri de birlikte süt içtiler. Öğrencilere sütle ilgili sorular sorarak olumlu cevaplar aldılar.

 

 

 

Kahramanmaraş-