Maraşta Haber
Maraşta Haber

Akgemci’den 5 Yıldızlı Projeler

MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Marka Şehir olma yolunda 5 yıldızlı 5 projesini açıkladı. AKSU TV ekranlarında izleyici ile buluşan Erol Öner’in hazırlayıp sunduğu Gündem Programının konuğu olan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akgemci, açıkladığı projeleri iler izleyicileri ekrana kilitledi. Adaylığının açıklanmasıyla kentimizde heyecan uyandıran Akgemci; ihtiyaçlar doğrultusunda 5 […]

Akgemci’den 5 Yıldızlı Projeler

04 Mart 2014 - 16:59A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Marka Şehir olma yolunda 5 yıldızlı 5 projesini açıkladı.

AKSU TV ekranlarında izleyici ile buluşan Erol Öner’in hazırlayıp sunduğu Gündem Programının konuğu olan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akgemci, açıkladığı projeleri iler izleyicileri ekrana kilitledi.

Adaylığının açıklanmasıyla kentimizde heyecan uyandıran Akgemci; ihtiyaçlar doğrultusunda 5 yılda marka şehir olma yolunda hazırladığı projelerini bir bir kamuoyuna açıklamaya başladı.

Halkın büyük takdirini toplayan Akgemci; “Yüz ağartan yüz proje” sloganıyla kentin bütün sorunlarını çözerek, aranılan sorulan bir marka şehir haline getirmekte oldukça iddialı olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi.

“Proje deyince köprüler binalar akla gelmemeli” diyen Akgemci, “Proje ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanır. İhtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan, hayata geçirilen projeler sizi Marka Şehir’e ulaştırır” dedi.

EKONOMİK KALKINMA VE İŞBİRLİĞİ KURULU

Daha öncede söylediği gibi kentin stratejik analinizi yaparak yola çıkan Akgemci; Kahramanmaraş’ta en büyük eksikliğin, en zayıf halkanı kurumlar arası işbirliği olduğunu söyledi.

Akgemci; bundan Yola çıkarak 5 yıldızlı 5 projesinden birinin “Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Kurulu” oluşturmak olduğunu beyan etti ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Biliyorsunuz, 31 Mart’tan itibaren Büyükşehir Yasası ile yönetileceğiz. Büyük bir bütçe. Büyükşehrin yetki alanı bütün ilçeleri kapsıyor. Siz bu koordinasyonu sağlayamazsanız, yerinde ve yeterli hizmeti sunamazsınız.

Bu gün siyasiler, Kamu Kurumları, STK’lar, Sanayiciler ve Belediye büyük bir koordinasyon eksikliği var.

Biz kuracağımız bu kurulla işbirliğini sağlayacağız.

Bir örnek verecek olursak; Organize Sanayi Bölgemizde yıllardır doğalgaz sorunu çözülememiş. Bu ihtiyaçlarını taşımalı olarak karşılıyorlar ve maliyet 2-3 katına çıkıyor. 7 bin kişinin olduğu bir Organize Sanayi Bölgesinde bu sorunun çözülememiş olması çok büyük kayıp. Bir sanayici için maliyet çok önemli.

İşte kuracağımız Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu ile bu ve buna benzer sorunların çözümü ivedi bir şekilde gerçekleşecek.

Bu kurul kâğıt üzerinde kalacak bir kurul olmayacak. Bütçenin doğru yönde kullanılmasında ve yatırımların hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayacak.”

ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ

Kahramanmaraşlının en büyük sorunlarından birinin de trafik olduğuna dikkat çeken Akgemci; Sorunsuz bir ulaşım için kalıcı çözümler üretileceğini ifade ederek; “Ulaşım Koordinasyon Merkezi sorunları masaya yatırıp şehir estetiğine de dikkat ederek, trafik alt yapısını oluşturup sorunsuz bir seyrüsefer sağlayacağız. İnsanımızın trafik çilesi bitecek” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TARİHİ KENT MEYDANI

Akgemci, bu proje ile tarihi doku ile modern yapıyı bütünleştirerek Tekke yani Yusuflar Mahallesi’nin çarpık kentleşmesinden doğan görüntü kirliliğini ortadan kalkacağını ve Abdulhamithan Camii ile Ulu Camii arasında eğimli bir Tramvay hattı kurup muhteşem bir yapının ortaya çıkacağını söyledi.

Yusuflar Mahallesi’nin Bakanlık tarafından zaten Kentsel Dönüşüm kapsamına alındığına dikkat çeken Akgemci; “24 hektarlık bir alan ve yaklaşık 7250 vatandaşımız yaşıyor. Vatandaşlarımızla görüşüp hepsinin rızası alınarak, burada uygulayacağımız teras teras görünümlü modern mimari ile Ulu Camii önüne yapacağımız kent meydanı ile tarihi ve modern mimariyi buluşturacağız. Türkiye’nin 3. Büyük Camisi olan Abdulhamihan Camii’nden Yusuflar Mahallesinden Geçen Ulu Camii ye kadar tramvay hattı en mükemmel projelerimizden biri.

Tabi kentsel dönüşümde mahallemizde sosyal alanlar, yüzme havuzları, parklar,  otopark her türlü yaşam gereksinimleri mevcut olacak.

Bu proje ile Tekke’de yaşayan halkımız yıllarca hayal ettiği özlem duyduğu modern bir mahalleye kavuşacak.

Kentimizin en merkez yeri hayal edilen estetik görünüme de kavuşmuş olacak” dedi.

SUŞEHRİ PROJESİ

Su bakımından en Dünyanın sayılı en zengin şehirlerinden olduğumuzu hatırlatan Akgemci; “Bu zenginlikten ziyadesiyle faydalanacağız. Su sporlarının, tekne turlarının yapıldığı, sahil şeridi oluşturarak sosyal, sportif alanların oluşturulduğu bir su şehri inşaa edeceğiz. Ekonomik ve sosyal açıdan çok yol kat edeceğiz” dedi.

MAHALLE RESTORASYON PROJESİ

Bu proje ile hem arsa sorununu hem de eski mahallelerin yeniden cazibe kazanmasını hedefleyen Akgemci; “Eski mahallerimiz kaderine terk edilmiş. Adeta virane olmuş, durumu içler acısı. Bu eski mahallelerimizi biraz daha ihmal edecek olursak, orada yaşayan ailelerde göç edecek ve Allah korusun suç şebekesi merkezi haline gelecek. Şehirlerde tıpkı insan gibidir. Her zaman bakıma, yenilenmeye ihtiyacı vardır.

Kahramanmaraş’ın aşklarına tanıklık etmiş, türkülerine ilham kaynağı olmuş bu mahallelerimizi kaderine terk edemeyiz.

İşte bu mahallerimizde yaşayan sakinlerimizle oturup konuş anlaşarak, restorasyonunu sağlayacağız. Yeniden canlandırarak eski cazibelerini kazandırıp hayat vereceğiz. Arsa sorununu da çözmüş olacağız” diye konuştu.

UYDU KENT PROJESİ

Akgemci; “Şehrimizle ilgili 3 ana hedefim olduğunu daha önceleri de söylemiştim. 1- SANAYİ KENTİ 2- KÜLTÜR VE TURİZM KENTİ 3- MARKA ŞEHİR

Kahramanmaraş bir sanayi kenti olmasına rağmen, özellikle tekstil ve çelik sektöründe üretimde büyük potansiyele sahibiz. Fabrikalarda 100 bin vatandaşımız istihdam ediliyor.

Genel olarak baktığımızda şehrimizde hem işsizlik problemi var hem de işçi bulamama problemi var. Bir tezatlık yaşanıyor. Sebebi ise yetişmiş kalifiye eleman olmadığından kaynaklanıyor.

Diğer yandan bazı işçi vatandaşlarımız köyden fabrikaya gelmek için sabah 5 te kalkıyor, 8’de mesaiye başlamak için 3 saati yolda geçiyor. Zaten adam yıpranmış, ne kadar verim alabilirsiniz?

İşte bu Uydu Kent Projemizle fabrikalarda çalışan asgari ücretli vatandaşımızın konut sorununu çözeceğiz hem de sanayicimizin kalifiye eleman problemini çözeceğiz.

Nasıl mı?

Fabrikada çalışan işçi kardeşlerimiz başını sokacağı ucuz yollu 2 göz odalı bir ev yapmak için mutlaka çalıştığı yerden avans alıyor, boğazın kısıyor vs. yapıyor. Sonra tapu sorunu ortaya çıkıyor ve belediye ile karşı karşıya geliyor. Hem çarpık bir yapılaşma meydana geliyor hem de belediye ile vatandaşın arası açılıyor.

Biz sanayicilerimizle iş birliği yaparak bu sorunu ortadan kaldıracağız. Yeni uydu şehirler kuracağız. Maliyeti düşük, vatandaşımıza hitap eden modern yapılar. İçerisinde her türlü sosyal donatıların olduğu bu uydu kentleri yapmak hiçte zor değil. Büyükşehir ve sanayici işbirliği ile bunu başaracağız. Sanayicimiz de bu projeye seve seve ortak olacak.

Ev sahibi yaptığı işçisi ahde vefa duygusu ile daha özverili bir şekilde çalışarak daha verimli hale gelecek. Bu sistem başka büyükşehirlerde uygulanıyor ve çokta başarılı bir şekilde yürütülüyor” dedi.

Canlı yayında vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayan Akgemci; Kahramanmaraşspor’u 3 yılda süper lige çıkaracağının sözünü de verdi.

KÖYLÜ VATANDAŞIMIZIN ŞEHRE GİRMESİ ENGELLENMİŞ

Bazı köylerde % 85 oy verildiği halde hizmetten yoksun bırakıldığına dikkat çeken Akgemci; “Eğitim ve sağlık anayasal haktır. Üzülerek ifade ediyorum, köylerimize hafta bir gün doktor gidiyor. Eğitim imkanları yok. Bu nasıl bir çelişki, nasıl bir ihmalkârlık. Bu kadar güvene bu haktan revamı.

Diğer yandan köylü vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı elinde bir satır yoğurdu bir sepet yumurtası ile şehir merkezine girmesi engelenmiş. Siz kendi insanınızın şehre geliş gidişine mani olursanız, başka şehirlerden buralara gelinmesini nasıl sağlayacaksınız. Vatandaşın önüne engel konulmaz. Çözüm üretilir. Biz bütün bu sorunları çözeceğiz. Vatandaşımızın hayatı eziyet olmaktan çıkacak yaşadığı kentte mutlu ve huzur bir şekilde yaşam sürecek” dedi.

İktidarın “İstikrar bozulmasın, oyunuzu bize verin” şeklinde yürüttüğü seçim kampanyasına da değinen Akgemci; “Bu her şeyden önce yerel seçim. İstikrarı biz mi bozduk? Kim bozduysa o çeksin cezasını. Sorunlar ayyuka çıkmış. Bu şehirde hiç kimse hayatından memnun değil.

Eğitimden tutun sosyal gelişmişliğe kadar her alanda sınıfta kalmış bir şehiriz.

Biz bütün sorunları çözeceğiz. Bir kentin Şehrül Emin’i de bunu yapmak zorunda” diye konuştu.

1 (4)

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ