Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ak Parti Kahramanmaraş’tan KMTSO Ziyareti

Ak Parti Belediye Başkan Adayları ve Ak Parti Kahramanmaraş İl ve İlçe Teşkilatları Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler ! Yüzyılın şehircilik hareketini başlatan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, yeni dönemdeki projelerini iş dünyasına anlattı. Kahramanmaraş’ın kabuğunu kırıp uluslararası ölçekte bir şehir konumuna gelmesi için hazırlanan projeler, iş dünyasının da […]

Ak Parti Kahramanmaraş’tan KMTSO Ziyareti

22 Mart 2014 - 11:54A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ak Parti Belediye Başkan Adayları ve Ak Parti Kahramanmaraş İl ve İlçe Teşkilatları Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler !

Yüzyılın şehircilik hareketini başlatan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, yeni dönemdeki projelerini iş dünyasına anlattı. Kahramanmaraş’ın kabuğunu kırıp uluslararası ölçekte bir şehir konumuna gelmesi için hazırlanan projeler, iş dünyasının da büyük beğenisini topladı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) geleneksel proje tanıtım toplantısına konuk olan ak kadrolar, 30 Mart’ın ardından hayata geçirecekleri projelerini iş dünyasıyla paylaştı. KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ve KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz’ün ev sahipliğindeki Mart ayı meclis toplantısında, müteşebbis sanayicilere projelerini anlatan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç ile Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın da takip ettiği toplantıda projeleriyle alkış alan ak kadrolar, Kahramanmaraş’ın yeni dönemde kabuğunu kıracağının sinyallerini verdiler.

Toplantıda sunum yapan Büyükşehir Adayı Erkoç, kentsel dönüşümden ulaşıma, turizmden sosyal belediyecilik hizmetlerine kadar kentin geleceğine yön verecek ve Kahramanmaraş’ı aydınlık yarınlara kavuşturacak 196 projesinden satır başları sundu. Kahramanmaraş’ın artık yeni bir modelle yönetileceğini ve bir planlama bütünlüğüne kavuştuğunu dile getiren Erkoç, “Geçmişte ilimizde merkez belediyemiz kendi sınırlarını planlamakta, Türkoğlu kendi hinterlandını belirlemekte ve plansız bir şehirleşme yaşanmaktaydı. Belki aynı siyasi görüşte olan partiler istişare halindeydi ama yönetim şekli olarak bir bağlantı yoktu. Bu nedenle karışıklıklar yaşanmakta ve kaynakların israfı söz konusu olmaktaydı. Artık ilin genelinde nazım imar planlarını büyükşehir yapacak. Konutlar nerede olacak, sanayi bölgeleri nerede olacak, artık bunların tamamını beyin görevini yürütecek olan büyükşehir yapacak” diye konuştu.

Bu durumun ciddi bir kaynak tasarrufunu beraberinde getireceğini dile getiren Erkoç, “Kahramanmaraş artık güneyde Aksu, kuzeyde Ahir Dağı, doğuda Tomsuklu ve batıda Körsulu’ya dayandı. Çok geniş bir alan. Neredeyse yatayda Kayseri kadar büyük bir kent. Bugüne kadar belediyemiz eldeki imkanlar ölçüsünde hizmet etmeye gayret gösterdi. Ancak şimdi şehrin büyümesi, taleplerin artması nedeniyle bu büyükşehir zorunlu hale gelmişti ve bu statüye kavuştuk. Bu yeni sistem çok güçlü bir yapı. Öncelikle kentimize en iyi hizmeti verecek liyakat sahibi bürokratlardan oluşan bir sistem kuracağız. Büyükşehir beyin olacak. Biz de yeni dönemde bu yeni kaynaklar, yeni yetkilerle Kahramanmaraş’ımız da yüz yılın şehircilik hareketini başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde toplumun tüm kesimleriyle istişare halinde olacaklarını ve bu noktada müteşebbislere büyük önem verdiklerini kaydeden Erkoç, şöyle devam etti:

“Şehrin geleceğinin daha aydınlık olması için hem kamu hem de özel sektör kaynaklarının çok büyük önemi var. Şehrimiz özellikle sizlerin yaptıkları yatırım sayesinde çok büyüdü. nüfusumuz 450 bini geçti ve önemli derecede konut problemi var. Ayrıca insanlarımız şehrin kalbinde çok kıymetli alanlarda gayrı sıhhi konutlarda oturmakta. İnşallah yeni dönemde Maraş’ta kentsel dönüşüme çok büyük önem vereceğiz. Zeminin uygun olduğu yerlerde bu çok kolay olacak. Yeni imar yetkimizle daha önce başka illerde yapıldığı gibi düşeyde bir yapılaşma oluşturarak yatayda yeni yaşam alanları oluşturacağız. Osmangazi, Serintepe, Yörükselim ve Mağralı olmak üzere o bölgelerde düşeyde binalar yaparak yeşil alan miktarını oluşturacağız. Ayvalı suyundan faydalanarak Kanal Maraş’ı hayata geçireceğiz. Biz burada bu suyun belli bir kısmını kullanarak bu bölgede bir yeşil kuşak oluşturup bu kuşağın içerisinden de bu suyu geçireceğiz.

Tekke Maraş’ın onlarca yıldan bu yana nasıl çözüleceği en çok merak edilen bölgesi. Burada bizim birkaç alternatifimiz var. Bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şu an belediyeyle birlikte Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Oruç Reis Mahallesinde 2 bin 500 evi satın almakta. Buralarda yeşil alan yapılacak. Yüz milyon TL civarında bir kaynak ayrılmış durumda. Bu çalışmayı başlatmışlardı. Biz de bakanlıkla konuştuk ve yeni dönemde bu gücünü de kullanarak bu çalışmayı Tekke için de düşünüyoruz. Biz Tekke’de yoğun yapılaşmayı tasvip etmiyoruz. Daha çok yeşil ağırlıklı, yine Ayvalı suyundan burada da kullanmak suretiyle görsel bir bölge oluşturacağız. Burada çok katlı binalar yapmayarak Abdulhamit Han Camii’nin de silüetini bozmayacağız. Yine merkezde Ulu Cami Kapalı Çarşı ve tarihi mahallelerde tarihi bir dönüşüm yapacağız. Tarihi evleri restore edeceğiz. Belediyemiz bazı yerleri restore etti biz de hızla devam ettireceğiz ve tarihi dokunun olduğu yerleri turizme kazandıracağız.”

Sanayi bölgelerinin içerisinde kalan alanlarda da kentsel dönüşüm düşündüklerini dile getiren Erkoç, buradaki insanları da sıcak yuvalara taşımak istediklerini söyledi. Bu noktada şehrin hem doğusunda hem de batısında uydu kentler kuracaklarını belirten Erkoç, “Dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev alabileceği uydu kentler dizayn edeceğiz” şeklinde konuştu.

“İSTİKBAL MÜCADELEMİZİN KAHRAMANLARISINIZ”

Yeni dönemdeki önem verecekleri bir diğer projenin de yeni sanayi bölgeleri oluşturmak olduğunu ifade eden Erkoç, müteşebbislere bugüne kadar yaptıkları yatırımlarından dolayı teşekkür etti. “Ecdadımız istiklal mücadelemizin kahramanlarıysa sizler de istikbal mücadelemizin kahramanlarısınız” diyen Erkoç, şöyle devam etti:

“Müteşebbislerimizin daha çok yatırım yapması gerektiğine inanıyoruz. Gerçekten bu gün şehrimizde işsizlik yoksa, bundaki en çok katkıyı sunanların başında sizler geliyorsunuz. Bu nedenle yeni dönemde daha fazla sanayi alanı oluşturmak istiyoruz. Diğer yandan mevcut sanayi tesislerinin bulunduğu yerleri de ıslah organize haline getirmeyi düşünüyoruz. Onu da hızlı bir şekilde takip edeceğiz. Bunları hep birlikte planlayıp sizlerin hizmetine sunacağız.”

–         “KISIK YOLU GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR”

Başbakan Erdoğan tarafından müjdelenen Kısık Yolu’nun da yeni dönemdeki en önemli projelerden biri olduğunu belirten Erkoç, burada bir milyar (katrilyon) tutarında yatırım yapılacağını dile getirdi. Erkoç, şöyle konuştu:

“Bu yol projesi yıllardır hayalimizdi. Bu projeyi de başbakanımız müjdeledi. Biliyorsunuz Elbistan bize 165 kilometre. Bu projeyle belki 90 kilometreye belki de 70 kilometreye bile düşürme imkanımız var. Yapacağımız tünel ve viyadüklere bağlı. Böylece 300 bin vatandaşımız Malatya yerine ilimize gelecek. Kuzey ilçelerini merkeze daha çok yaklaştıracak. Ayrıca Anadolu’nun kuzeyini ve doğusunu Akdeniz’e bağlayan ana arterlerden biri olacak. Bu projeyi karayollarına götürdüğümüzde onlarda sıcak bakmıştı. Bu projede de biz belediye olarak lokomatif olacağız. Yine merkezimizde yeni köprülü kavşaklar ve yollar açarak ulaşımı rahatlatacağız. Hızlı trene kavuşuyoruz. Türkoğlu’nda serbest bölge oluşuyor. Bunların tamamı Kahramanmaraş’ımızın geleceğini aydınlatacak. İnşallah geleceği hep birlikte planlayarak 2023 yolunda yürümeye devam edeceğiz.”

–         AK PARTİ İL BAŞKANI METİN DOĞAN:

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ise büyükşehirle birlikte kentin daha yönetilebilir bir yapıya kavuşacağını ve hizmetlerde koordinasyon sağlanacağını ifade etti. Doğan, şöyle konuştu:

“Şehircilik sadece altyapı ya da üstyapı hizmetlerinden ibaret değildir. Bir toplumun ruhunu, manevi dinamiklerinin de o şehre yansıtıldığı bir medeniyet inşaası durumudur. Geçmişteki belediye başkanlarımıza ve yeni başkanımıza ve ilçe belediye başkanları bu şehri inşa ederken şehrin tarihi dokusuna gelenek ve göreneklerine sahip çıkarak bu kahraman şehri gelecek nesillere taşıyacak hizmetler üretecektir. Türkiye çok önemli bir seçimin arifesinde. Bu seçimlerin yerel seçim olmanın ötesinde 11 yıllık AK Parti icraatlarının onaylandığı bir seçim olacak. Bu nedenle seçimlerde oy kullanırken insanların sadece belediye hizmetleriyle değil tüm icraatları göz önüne alacağı kanaatindeyiz. Ben buradan Kahramanmaraş halkımıza da teşekkür etmek istiyorum. 17 Mart’ta tarihte hiç kimseye nasip olmamış, bundan sonra da olmayacak büyük bir coşkuyla başbakanımızı bu halk bağrına bastı. Bundan dolayı halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu noktada sizlere de teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir müteşebbis ruha sahipsiniz. Bu şehirde işsizliğin eksilerde olduğunu görüyorsak bunda işadamlarımızın yadsınamayacak katkıları vardır. Bu refah ortamının devam ediyor olmasının, adli suç oranlarının düşük olmasının nedeni de burada yatırım ve istihdamın fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Bunları söylemeyi de bir borç bildim. Gelecekte de yeni Organize Sanayi Bölgeleri ve yeni yatırımlarla şehrimize katkı sunacak işadamlarına bir kez daha teşekkür ediyorum.”

“ŞEHİRLERİN DOĞUYA DOĞRU DA YÖNELDİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ”

AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay ise yeni dönemde kendi ilçelerinde yapacakları yatırımlarla geleceğin 100 yılını inşa edeceklerini söyledi. Tüm dünyada şehirlerin ekseriyetle batıya doğru büyüdüğünü ancak atacakları doğru adımlarla bunun tersini başarmayı amaçladıklarını dile getiren Okay, şöyle konuştu:

“Şehirleri kendi haline bıraktığınızda batıya doğru büyür. Ama şartlar iyileştirirse doğuya doğru büyüyeceğinin örnekleri mevcut. Biz de Dulkadiroğlu ilçemizin şartlarını değiştirerek şehrimizin doğuya doğru da büyüyeceğini göstereceğiz. Malumunuz ilçemizde yeni bir yapı kuruluyor ve kaymakamlık, belediye ve ilçe müdürlükleri oluşturulacak. Biz de bu noktada devlet dairelerinin aynı bölgede olmasını düşünüyoruz. Bu görev bize nasip olursa tüm binaları mümkün olduğu kadar bir meydanın etrafına yapmak istiyoruz. Bugün ilçemizin nüfusu 220 bin. Günlük 11 bin kişinin devletle işi olacağı öngörülmekte. Bu daireleri aynı yerde yaptığımız takdirde günlük 11 bin kişinin gelmesi zorunlu. Yani burası yeni bir Kıbrıs Meydanı olmaya namzet olacak. İnşallah bu daireleri mümkün olduğu kadar orta bir yerde iyi bir planlama yaparak ve gelecek nüfusu bir milyon gibi öngörerek bu ilçeyi doğru bir şekilde gelecek 100 yılı göz önünde bulundurarak yapmak istiyoruz. Tüm mahallelerimizi, tüm STK’ları bir kez daha dolaşacağız ve buralarda istişarelerle birlikte ne yapılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız ve tüm belediyecilik hizmetlerinde de istişareler neticesinde alınacak kararlarla hizmet yapacağız. Kimin ne görüşü varsa bizim için önemli.”

–         “MODERN KENTLEŞMENİN ANA UNSURU İMAR PLANIDIR”

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek de doğru bir kentleşmenin temelini imar planının oluşturduğunu söyledi. Atacakları doğru adımlarla gecekondulaşmanın önüne geçeceklerini dile getiren Mahçiçek, şunları ifade etti:

“Modern manada kentleşmenin ana unsuru imar planı. Çünkü o imar planıyla neyi nereye koyacağınızı, o kenti gelecek yıllara nasıl taşıyacağınızı belirlersiniz. Bizdeki maalesef bunun farklı bir versiyonu. Bizde gecekondular oluşur ondan sonra imar planı oluşur. Aslında yaptığımız şey o gecekondulaşmanın yasallaşmasını sağlamak. Eğer biz bir modern bir kent oluşturmak istiyorsak onu gelecek yüzyıllara taşımak istiyorsak o zaman imar planını düzgün şekilde yapmamız lazım. O imar planı içerisinden gelecekte bu memleket için lazım olacak OSB’leri, küçük sanayi sitelerini, özel üniversite alanlarını yani neyi nereye koyacaksak orada belirleyeceği. Böyle bir model oluşturabilirsek eğer inşallah Kahramanmaraş’ımız da da bir farkındalık yaratmış oluruz. O imar planı çerçevesinde turizmden tutun altyapıya kadar ulaşımdan tutun konutlaşmaya kadar bir modern bir kent oluşturmuş olursunuz. Bu yapılabilir mi yapılabilir. Biz hep dedik ki Gaziantep bizden önde, Kayseri bizden önde. Ama bu önde olmanın kriteri ne? Sadece bir takım ufak tefek farklılıklar. Diyebiliyor muyuz ki Kayseri ya da Gaziantep uluslararası ölçekte ön sırada. Hayır. Uluslararası kentler sıralamasında önde gelen kent, Avusturalya’nın Melbourne kenti. Demek ki yaşanabilir yapı oluşturursanız uluslararası ölçekte önde oluyorsunuz. Biz de büyükşehrimizle beraber öyle bir farkındalık yaratarak böyle bir yapı oluşturalım istiyoruz. Bunu yapacak kapasitemiz var. Arkamızda da güçlü bir iktidar var. Arkadaşlarımızla beraber bunu başaracağız.”

–         KMETSO BAŞKANI KARAKÜÇÜK:

Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ise dünyanın hızla değiştiğini ve küresel akımlar, teknolojik devrimlerle birlikte açık ekonomilerin dünyanın daha küçük ve şeffaf bir yapı kazanmasına neden olduğunu söyledi. Bu süreç içerisinde sanayinin gelişmesi ile nüfusun kentlerde toplanması ve kent alanlarının genişlemesi sonucu sanayileşme ve şehirleşme kavramlarının paralel olarak geliştiğini ifade eden Karaküçük, şunları belirtti:

“Dünyada bu süreç yaşanırken, yerel yönetimler önemli hale gelirken Türkiye’de merkezi yönetimin ağırlık kazanması, yerel ve bölgesel kalkınmanın önünde engel oluşturmuştur. Sanayileşmeye paralel olarak artan üretim ve modernleşen teknoloji ile birlikte, rekabet, sosyal farklılaşma, bütünleşme, iş bölümü, ihtisaslaşmanın arttığı görülmektedir. Bu bakımdan yerel yönetimlerin güçlenmesi; dünyadaki değişime uyum sağlayabilmesi, teknik kapasitesinin artırılarak etkin ve hızlı hizmet yapısının oluşturulması, şehre rekabet yeteneğinin kazandırılması ana vizyonumuz olmalıdır. Sanayileşmenin sürdürülebilir olması öncelikle belediyecilik hizmetlerinin etkinliğine bağlı bulunmaktadır.

Bugün geldiğimiz noktada Türkiye; dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer almayı hedeflemiştir. Siyasetçisi-işadamı, memuru-işçisi hepimize düşen elimizden geldiğince bu hedefe katkı sağlamaktır.

 

Türkiye büyümeli; onun için de hiç durmadan yatırım yapmak zorundadır. Devlet altyapıyı güçlendirirken, 2013 yılında 94 milyar liralık toplam yatırımla bir kişilik istihdam için 494 bin liralık yatırıma imza atan özel sektör her yıl 500 milyar liralık yatırım yaparak 1 milyon insana istihdam sağlamak zorundadır. Bu yapı içerisinde Kahramanmaraş Türkiye’nin en gelişmiş ilk 10 şehri arasında bulunmayı ana hedef olarak seçmiş ve bu hedefe kilitlenmiştir. Son beş yılda 5 milyar dolar yatırım yapan şehrimiz üretimde, ihracatta, istihdamda önemli başarılara kazanmıştır. Dünyaya adapte olmak, değişime uyum sağlamak ve sadece ekonomide değil, güçlü altyapısı, sosyal imkanları ve kaliteli yaşam şartları ile de büyük kentler arasında olmayı hak etmektedir. Dolayısıyla Kahramanmaraş; büyükşehir olmanın fırsat ve imkanlarını iyi değerlendirmek durumundadır. Bunu başarabilirsek Kahramanmaraş sosyal gelişmişlikte üst sıralara çıkacak, eğitim, sağlık, ulaşım altyapısını güçlendirecek, yaşam kalitesi yükselecektir.”

Konuşmaların sonunda toplantı soru cevap bölümüyle devam etti. AK Partili adaylara sorularını yönelten meclis üyeleri aldıkları cevaplarla yeni dönemdeki beklentilerinin karşılığını buldu. Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

 

1 copy

Meclis Oturumunu Yöneten Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve KMTSO Meclis Başkanı Hanefi ÖKSÜZ; Yerel Seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak Türkiye ve Kahramanmaraş için 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Daha Sonra Kürsüye Gelen Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ, Ak Parti olarak sanayiye ve sanayicimize büyük önem veriyoruz, yapacağımız bütün projeleri ve sorunları Sanayicimizle istişare ederek çözüm odaklı sonuca gideceğiz dedi.

Fatih Mehmet ERKOÇ, Projelerini tek tek sanayicilere anlatarak görüş alış verişinde bulundu. 30 marttan sonra  geleceğin Kahramanmaraş’ı için  sanayicisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle hep birlikte Büyükşehir Olacağız dedi.

2 copy 4 copy 5 copy 6 copy 7 copy 8 copy 9 copy 11 copy 12 copy 13 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ