Kahramanmaraş (KADAK) ekibi merkez Ahmet Bayazıt İlkokulu’nda “Yangın Güvenliği Eğitimi ve peşinden de Yangın Tatbikatı” gerçekleştirdi.

 KADAK Eğitici ekibinden Sait Kılıçsallayan, Muhammet Kılıçsallayan, İsa Nacar ve Akın Parmakoğlu önce okulun öğretmenlerine yangın güvenliği konusunda öğrencilere anlatmaları için eğitim verdiler. Öğretmenler aldıkları bilgileri sınıflarında öğrencilere anlattılar. Daha sonra çalan siren eşliğinde bütün öğrenciler, öğretmenlerle beraber düzenli ve kurallara uygun olarak sınıfları boşaltıp, bahçenin güvenli bir bölümünde toplandılar. 3. Katta mahsur kalan öğrenci, kurtarma ekiplerince halat yardımıyla sağlıklı bir şekilde kurtarıldı.

Yangın tüpünün nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Daha sonra ateş yakılarak yangın tüpleri ile ateşi söndürdü. Olası bir yangın tehlikesine karşı tedbir amacıyla düzenlenen tatbikat öğrencilerin daha bilinçli olmalarına katkı sağladı.

Okul Müdürü Oğuz Karakoç desteklerinden dolayı KADAK ekibine teşekkür etti .Tatbikat günün anısına çekilen fotoğraf karesiyle son buldu.