AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Arıkan, bugünde Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafları dolaştı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Arıkan, projelerini paylaşıp dua ve destek istedi.

Arıkan, bugünkü esnaf ziyaretlerini yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edildiği Küçük Sanayi Sitesi’yle sürdürdü. Kendisi de Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Arıkan, kapısını çaldığı esnaflarla sohbet edip, problemlerini dinledi.

Küçük Sanayi Sitesi’nin Kahramanmaraş ticareti açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Arıkan, burada binlerce insana istihdam sağlayan esnafların sorunlarının kendileri için de öncelik taşıdığını belirtti.

Sanayi Sitesi’nin üst kısmında Çadırkent olarak kullanılan bin 500 dönümlük alanın da ilerleyen dönemde sanayi içerisine katılması gerektiğini dile getiren Arıkan, şöyle konuştu:

“Ben Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak buranın sorunlarını biliyorum. Yine de buradaki esnaflarımızla beraber sitemizin problemlerini görüşüyoruz, konuşuyoruz. Ortak çözümler arayacağız inşallah. Bildiğiniz gibi Küçük Sanayi Sitemizin üst kısmında bin 500 dönümlük bir yapılanma var. Şu anda orada Suriyeli vatandaşlarımız barınıyor. Oranın alt ve üst yapısıyla ilgili çalışmaları yönetim kurulu olarak ihaleye çıkardık. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde ihaleler neticelenecek. Oradaki altyapı ve üst yapı çalışmaları başlayacak. İnşallah Allah’tan niyaz ediyoruz Suriyeli vatandaşlarımız da ülkelerinde huzur oluşup kendi ülkelerine gittikleri zaman orayı da esnafımızın hizmetine açmaya çalışacağız.”

Kahramanmaraş Belediyesi’nin Küçük Sanayi Sitesi’nin alt yapı sorunlarıyla ilgili bugüne kadar ciddi çalışmalar yaptığını anımsatan Arıkan, “Sitemiz içerisi son yıllarda güzel bir şekilde yapıldı. Kahramanmaraş Belediyemiz sağ olsun burada asfalt ve kaldırım çalışmaları yaptı. Ancak bazı kanalizasyon problemleri olduğunu biliyorum. Allah nasip eder, inşallah biz göreve gelirsek sanayi sitemize sahip olacağız. Buradaki esnaflarımızla birlikte istişare içerisinde sorunları çözmeye çalışacağız”diye konuştu.