Kahramanmaraş Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Ağustos ayı içerisinde 5,5 km hat döşemesi gerçekleştirdi.

Ağustos ayına ilişkin çalışmalar hakkında Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Ağustos ayı içerisinde, şehrimizin muhtelif cadde ve sokaklarında yürütülen faaliyetler sonucu;

3229 m kanalizasyon, 1718 m yağmursuyu hattı ve 615 m kanalizasyon hattı yenilemesi olmak üzere toplam 5562 m hat döşemesi yapılmıştır.

Hat yapımının yanı sıra özellikle asfalt kaplama yapılan yollarda asfalt altında kalan muayene ve havalandırma kapakları ile yağmursuyu ızgaraları yenilenerek, asfalt kotu seviyesine getirilmektedir. Bu kapsamda ağustos ayı içerisinde 123 adet kapak 141 adet yağmursuyu ızgarası yenilenmiştir.

Yenileme çalışmalarının yanı sıra şehrimizin özellikle kuzey kısımları esas alınarak, Hürriyet Mahallesinin yağmursuyu şebekesi bulunan muhtelif cadde ve sokaklarında yağışlı havalarda yaşanması muhtemel sel ve baskınların önlenmesi amacı ile 59 adet yağmursuyu ızgarası yapılmıştır.

Kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapı sistemlerine yönelik; Alo 185, çözüm masası, yazılı müracaat v.b iletişim araçları ile adet müracaat (talep, istek, şikayet, öneri v.b) yapılmış ve Müdürlüğümüzce müracaatların tamamı değerlendirilmiştir” denilerek bilgi verildi.