Maraşta Haber
Maraşta Haber

Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri için Diploma Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta 2012 – 2013 Öğretim yılının farklı dönemlerinde Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan öğrencilere; Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda Ankara Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir’in de Katılımlarıyla “DİPLOMA TÖRENİ” düzenlendi. Kahramanmaraş Merkez 12 Şubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu törende yaptığı konuşmada öğrenmenin yaşı olmadığına, […]

Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri için Diploma Töreni Düzenlendi

06 Aralık 2013 - 20:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta 2012 – 2013 Öğretim yılının farklı dönemlerinde Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan öğrencilere; Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda Ankara Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir’in de Katılımlarıyla “DİPLOMA TÖRENİ” düzenlendi.

Kahramanmaraş Merkez 12 Şubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu törende yaptığı konuşmada öğrenmenin yaşı olmadığına, öğrenme sürecinin hayat boyu devam edeceğine dikkat çekerek daha sonra şu ifadeleri kullandı:

Eğitimin ve öğretimin öneminden dolayı, ülkemizde en fazla bütçe Milli Eğitim Bakanlığımıza ayrılmıştır. İlimizde eğitim alandaki problemler bir bir çözüme kavuşmaktadır.  Okul yapımı için uygun yerlerde arsa bulmada sıkıntılarımız var ama bunları aşmak için çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Örgün eğitimin dışında kalan vatandaşlarımızın Açık öğretim yoluyla eğitimlerini ve mesleki eğitimlerini tamamlayarak faydalı bireyler olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan konuşmasında şu bilgileri verdi:

“ 1992 yılından bu yana ilimizde Açık Öğretim Kurumları faaliyet göstermektedir. Kasım 2013 tarihi itibariyle Açık Öğretim Lisesi’nde kayıtlı öğrenci sayısı 13.128, Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrenci sayısı 2.413, Açık İlköğretim Okulu öğrenci sayısı ise 6.087 olup toplam öğrenci sayımız 21.628’dir.

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi tüm iş ve işlemleri 2012/45 nolu genelge ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2010/56 nolu genelge ile de Mesleki Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemleri Meslek Liselerine devredilmiştir. Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Koordinatör Halk Eğitim Merkezi olup; Açık Öğretim Kurumları öğrencilerinin tüm ders kitaplarının dağıtımı ile diploma dağıtım işlemlerini yürütmektedir.

2012 – 2013 öğretim yılında ilimizde 686 öğrenci Açık Öğretim Lisesi’nden, 283 öğrenci Mesleki Açık Öğretim Lisesi’nden 399 öğrenci Açık Öğretim Ortaokulu’ndan mezun olmuştur. Kasım 2013 tarihi itibariyle ilimizde Açık Öğretim Kurumlarından 10.080 öğrenci mezun olarak diploma almaya hak kazanmışlardır.

Dinimizin ilk emri “Oku” dur. Bir hadis- şerifte de “ Beşikten Mezara Kadar İlim Öğrenin” denilmektedir. Burada dinimizin ilime verdiği, yani öğrenme ve okumanın, kendini yetiştirmenin ne kadar önemli olduğu apaçıktır ve öğrenmenin yaşı yoktur. Bunun canlı ve en güzel örneği şu anda aramızda bulunan diplomayı hak kazanan öğrencilerimizden 70 yaşındaki Abdurrahman Koyun ilerlemiş yaşına rağmen etrafındaki gençlere örnek olmak ve içindeki okuma arzusu ve tutkusuyla gerek ortaokulu gerekse liseyi açık öğretim olarak bitirerek okumanın yaşının olmadığını bizlere kanıtlamıştır. Kendisi ile görüşmemizde üniversiteye kayıt olmayı arzuladığını ve 2014 yılında bunu da gerçekleştireceğini belirtmişlerdir. Kendilerini bu örnek davranışlarından ve üç yıl gibi kısa sürede liseyi başarıyla bitirmelerinden dolayı kutluyorum.

Mezun olan ve ÖSS sınavına giren öğrencilerimizin % 75’i ÖSS sınavlarında başarılı olarak veya sınavsız geçiş haklarını kullanarak üniversiteye devam etmektedirler. Bu başarı ile ilimizin üniversiteye öğrenci yerleştirmede ki başarısını artırmaktadır.” Dedi.

Ankara Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir Açık Öğretim Lisesi’nin geçmişinden günümüze kat ettiği başarıları anlatarak mezunlarına şöyle seslendi:

“Değerli mezunlarımız;

Yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu sürecini başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu yolculukta öncelikle ulaştığınız yeri, ardından kat ettiğiniz mesafeyi göreceksiniz. Vazgeçişlerinizi, yeniden başlangıçlarınızı, her adımda daha güçlü, daha özgüvenli olduğunuzu hatırlayacaksınız.

Birazdan alacağınız diploma ile yeni adımların, yeni başlangıçların sizleri beklediğini unutmayınız. Çünkü bu diplomaların yaşamınızın sonuna kadar emeğinizin,  büyük mücadelenizin simgesi olduğunu unutmayınız.

Bugün sizleri daha da aydınlık bir geleceğe doğru uğurluyoruz. Diploma töreninde sizlerle birlikte olmak sizleri olduğu kadar bizleri de mutlu etti.

Sizlere son kez sevgili öğrencilerim diye sesleniyorum…..

Sizlerle bir sınıf ortamında bir arada değildik ama hep bir telefon mesafesinde yakın olduk. Sorunlarınızı çözmeye çalıştık. Dünyanın hızlı bir şekilde döndüğü ve sürekli değiştiği günümüzde, değişmeyen en önemli değerlerimizden bir tanesinin sevgi olduğunu biliyorduk. Yaşatmamız gereken en önemli unsurun sevgi olduğu gerçeğinden yola çıkarak sizlere hizmet vermeye çalıştık. Çünkü eğitimde sevgi başarının özüdür. Ümidin çiçek açması, sabrın meyve vermesi için sevgi tılsımının gönüllere değmesi gerekir. Şunu hiç bir zaman unutmayınız yüreklere girilmeden beyinlere girilemiyor……..

Unutmayalım ki dünyanın neresinde olursak olalım dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünüzü kaybetmeyin.  İyi ve başarılı insan olmak bir ayrıcalıktır ve de çaba ister. Sizler de  işte bugün bu  ayrıcalığı yaşayan kişilersiniz…..

Bu duygularla; öncelikle sizlere emek vererek yetiştirenlere ve bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyor, diplomalarını alacak olan siz değerli mezunlarımızı da en içten duygularımla kutlarken mutluluk, sağlık ve başarı dileklerimle yolunuz açık olsun diyorum……” dedi.

Açık Öğretim Lisesi Müdür yardımcısı Bektaş Eroğlu ise Mesleki Açık Öğretim Lisesi hakkında geniş bilgiler verdi.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Kılıçkıran ise Açık Öğretim Lisesinin önemini belirten bir konuşma yaptı.

            Konuşmalardan sonra “Diploma Töreni”;ne geçildi. Açık Öğretim Lisesi öğrencisi Abdurrahman Koyun’un diplomasını Onikişubat İlçes Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu verdi. Abdurrahman Koyun’un Teşekkür belgesini  Ankara Açık Öğretim Lisesi müdürü  Osman Özdemir, hediyelerini de İl Milli Eğitim müdürüm Mesut Alkan verdi.

Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrenciler adına; Abdurrahaman Koyun bir konuşma yaptı.

Bu konuşmadan sonra diğer mezun öğrencilerin diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.

IMG_1134

 

IMG_1140

   IMG_1116 IMG_1147 IMG_1150 IMG_1151 IMG_1156 IMG_1158 IMG_1166 IMG_1169 IMG_1172 IMG_1187 IMG_1189 IMG_1200 IMG_1203 IMG_1216 IMG_1224 IMG_1227 IMG_1228 IMG_1229 IMG_1231 IMG_1233 IMG_1235 IMG_1240 IMG_1241 IMG_1245 IMG_1246 IMG_1254 IMG_1256 

IMG_1119 IMG_1121 IMG_1126   

 

IMG_1106

 

IMG_1115

 

 

 

IMG_1113

 

 IMG_1113

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(3 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ