30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümü ilimiz Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

 Saat 08.30’da Atatürk Meydanında düzenlenen ilk tören, Atatürk Anıtına Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Mu. Kur. Alb. Kerim Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile buradaki tören sona erdi.

Şeyh Adil Mezarlığında Şehitlik Anıtında gerçekleştirilen törende, çelenk sunumu, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Şükrü Kocatepe’nin Şehitlik Özel Defterini imzalamasının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar şehitlik anıtını ve şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bırakılıp dua ettiler.

Valilik Makamında saat 09.30’da gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde Vali Kocatepe tebrikleri kabul etti.

Trabzon Caddesi’nde gerçekleştirilen kutlama töreni ise Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Mu. Kur. Alb. Kerim Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un kıtaların ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Tören Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve akabinde günün anlam ve öneminin dile getirildiği konuşmalar sonrasında yapılan geçit töreni ile sona erdi.