Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi 3. Eğitim bölgesinin 2014-2015 eğitim öğretim yılı ikinci dönem zümre başkanlar kurulu toplantısı Kadriye Çalık Anadolu Lisesinde okul müdürü Hüseyin Sayın başkanlığına yapıldı.

3.Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Kadriye Çalık Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Sayın’ın başkanlık ettiği Dulkadiroğlu İlçesi 3. Eğitim bölgesinin 2014-2015 eğitim öğretim yılı ikinci dönem zümre başkanlar kurulu toplantısı 19 Şubat 2015 Perşembe günü saat: 13. 00’da müdür Hüseyin Sayın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Sayın yaptığı konuşmada;

“3. Eğitim bölgemizde eğitimde başarıyı yakalama ve daha üst seviyelere çıkarmak için elimizi taşın altına sokmak zorundayız. Toplumun beklentisi bu yöndedir. Üretken olmak ve imkanlarımızı paylaşmak ve çevremize faydalı olmak bir amaç olmalıdır. Öğrencilerimize iyi insan olma adına güzel davranışlar kazandırırken, özellikle yaklaşan TEOG ve YGS sınavları için neler yaparız, nasıl başarıyı yakalarız bunun muhasebesini yapmalıyız” dedi.

Toplantı aşağıda ki gündem maddeleri doğrultusunda yapılarak tamamlandı.

 

GÜNDEM MADDELERİ:

  1. Eğitim ve öğretim programlarının uygulanmasında karşılaşılan güçlükler ve bu güçlüklerin giderilmesi.
  2. Öğrencilerin çalışma ve eğitim durumları ile bölgenin özellikleri incelenerek öğrencilerin başarılı olmaları konusunda alınması gereken önlemler.
  3. Ders programlarının ve derslerin birbirlerine paralel olarak yürütülmesine, bölgede bulunan ders araçlarından laboratuvar, spor salonu, kütüphane, işlik vb. imkânlardan bir program çerçevesinde plânlı bir şekilde yararlanılması.
  4. Derslerde izlenecek yöntem ve teknikler ile zümre/sınıf öğretmenlerinin eğitim ihtiyaçları ve derslerde kullanılacak eğitim araç ve gerecine ilişkin donatım önceliklerinin belirlenmesi.
  5. Yıllık, ünite ve günlük plânlar ile gezi, gözlem, deney ve inceleme plânları arasında bölgede birlik ve koordinasyonun sağlanması.
  6. Ölçme ve değerlendirmede birlik ve beraberliğin sağlanması.
  7. Meslekî eserler ile eğitim ve öğretim alanındaki yeni gelişmelerden öğretmenlerin bilgilendirilmesi.
  8. Bölgedeki eğitim ve öğretimin plânlanmasına, zümre ve branşlar arası bilgi akışı ve paylaşımı ile öğrenci başarısının artırılması.
  9. Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerle öğrenme güçlüğü çekilen konuların ilgili sınıf/zümre öğretmenleri ile iş birliği yapılarak belirlenmesine ve gerekli önlemlerin alınması.
  10. Bölgede, standart başarı testlerinin uygulanarak toplanan bilgilerle öğrencilerin genel başarı seviyesinin belirlenmesi.
  11. Öğretim programları ile öğretim hizmetlerinin değerlendirilerek öğretimin kalitesinin yükseltilmesi.
  12. İlköğretimdeki öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre orta öğretim kurumlarına geçişlerine kılavuzluk edecek tanıtıcı programların hazırlanması.
  13. Bölgenin eğitim ihtiyacı belirlenerek bu ihtiyacın giderilmesi.
  14. Dilek – temenniler ve kapanış.