Geleneksel olarak düzenlenen  Bertiz Boyalı Köyü 17. Kısa Şalvar Güreşleri yine muhteşem bir organizasyonla güreşseverlere güzel anlar yaşattı.

Düğün ve dernek gibi özel günlerinde güreşe olan ilgisiyle bilinen Bertiz Boyalı Köyü halkının güreş sporunu iyice benimseyerek ata sporu güreş ‘i festival haline getirdi.

Geçtiğimiz Pazar günü 17.’si düzenlenen Bertiz Boyalı Köyü Kısa Şalvar güreşleri çekişmeli ve eğlenceli hale getirilerek, güreş severlere doyasıya güreş heyecanı  yaşattı.

Güreş Ağası Zekeriya Yaşar ve Boyalı Köyü Muhtarı İbrahim Yaşar’la birlikte büyük özveriyle hazırlanan 17. Kısa Şalvar Güreş müsabakasında Baş Pehlivanlar şöyle sıralandı:  1. Cafer Yenigün, 2. Şevket Güneş, 3. Hanefi Mert  oldu.

Güreşlere büyük katkısı olan ve özellikle gençleri atasporu Güreşe yönlendiren Zekeriya Yaşar yine güreş ağası seçildi.

Katılımın yoğun olduğu 17. Düzenlenen Bertiz Boyalı Köyü Kısa Şalvar Güreş Festivaline, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güğvenç, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı,Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir, Baydemirli Belediye Başkanı Ramazan Açıkgöz, MHP İl Başkanı Mustafa Bastımacı, Saadet Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mehmet Bünyamin Gökçe, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Ayvalı Sulama Birliği Başkanı Şaban Çayır, Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Alaeedin Oruç, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topcuoğlu, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı Necati Okay, çok sayıda köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.