Geniş Katılımlı Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Ve Olağan Koordinasyon toplantısı 14 ŞUBAT 2014 tarihinde Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde yapıldı.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL’İN başkanlığında gerçekleşen geniş katılımlı ASKOM toplantısına; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil TÜRKMEN, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet YENER, KSÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Uzmanı Doc. Dr. Mehmet OKUMUŞ’UN yanı sıra İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İl ve İlçe hastanelerinin Başhekimleri ve Acilden Sorumlu Başhekim Yardımcıları katıldı.

Özel Hastanelerin acil sağlık hizmetleri sorumlularının da hazır bulunduğu toplantıda, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. İsmail KAHRAMAN, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin mevcut durum hakkında bir sunum yaptı.

ASKOM toplantısında halen devam eden kış şartlarında, il genelindeki acil sağlık hizmetleri değerlendirildi. Bunun yanı sıra İlimizdeki tüm sağlık sunucularının işbirliğinde yürütülen Evde Sağlık Hizmetleriyle ilgili genel durum değerlendirilmesi yapılarak sağlıkta önemli parametrelerden olan Anne ve Bebek ölümlerinin önlenmesi ve uzun vadede minimuma indirilmesi noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı bitiminde İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker ÇİTİL yaptığı açıklamada, koordinasyon toplantılarının önemini dile getirerek alınan kararların uygulaması kadar geribildirimlerin de önemli olduğu konusunun altını çizdi.

Acil Sağlık Uygulamalarında hizmet kalitesinin ve uygulanabilirliğinin artırılması ve geliştirilmesi hakkında kararların alınmasıyla ASKOM toplantısı soru-cevap şeklinde son buldu.