Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ve beraberindeki teknik elemanlar 13. Ulusal Ceviz Çalıştayı’na katılmak ve kivi bahçelerinde incelemelerde bulunmak üzere Kastamonu iline gittiler.

Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütülen, ülkemizde ceviz yetiştiriciliği, işleme ve pazarlama endüstrisinin iyileştirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda İlimiz ceviz yetiştiriciliğini temsilen katılım sağlandığını belirten EMİRALİOĞLU, oldukça verimli bir çalıştayın gerçekleştiğini ve ilimiz ceviz yetiştiriciliğine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Ayrıca ülkemizin değişik illerinden katılımın sağlandığı ceviz çalıştayında, katılımcılara İlimize özgü dondurma, fıstık ezmesi ve Maraş-18 ceviz çeşidinden ikramda bulunularak, tanıtımına katkı sağlanmıştır.

Ziyaret kapsamında öncelikle Kastamonu İli kivi yetiştiricileri ile görüşmeler yapıldı ve bahçeler gezildi. İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, İlimiz Meyveciliği açısından yüksek hava nemi nedeniyle sorunlu bölgelerde alternatif meyve olarak kivi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için demonstrasyon çalışmalarına başlandığını ve Kastamonu İline yapılan bu ziyaret ile konu sorumlusu teknik elemanların yerinde inceleme ve değerlendirme yapma imkanı bulduklarını dile getirdi.

İhsan EMİRALİOĞLU

İl Müdürü