Kahramanmaraş’ın kurtuluş günü olan 12 Şubat 2015 Perşembe günü için veliler ve öğrenciler merak içinde 12 Şubat 2015 Perşembe gününün tatil olup olmayacağını beklerken Milli Eğitim Müdürlüğü son noktayı koydu !

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 12 Şubat’ta her yıl okullar tatil ediliyordu. Ancak bu yıl 12 Şubat Kurtuluş Bayramı günü okullar tatil edilmeyecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nden okullara gönderilen mailde  “Yürürlükten kaldırılan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 14. maddesinin (ğ) bendinde “mahalli kurtuluş günü tatil” ifadesi var iken 7 Eylül 2013 tarihinde çıkarılan yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde mahalli kurtuluş günlerinin tatil olduğu yazmamaktadır. Mahalli Kurtuluş günlerinde artık okullar tatil değildir. Mahalli Kurtuluş günlerinde okullarda törenler yapılacak olup, dersler normal olarak devam edecektir.” ifadeleri yer almaktadır. İlk defa Kurtuluş Bayramı’nda okulların tatil edilmemesi kutlamalara katılmak isteyen vatandaşların tepkisini çekti.