Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Kahramanmaraş – Onikişubat İlçesi Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu TUBİTAK Bilim Fuarı Sergisi açtı.

Serginin açılışı öncesi Bilim Fuarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Birinci olan “ Isı Yalıtımı” isimli projeyi hazırlayan öğrenci Ayça Şeyma Demir’e ödülünü Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 nolu Şube Başkanı Abdulaziz Aydın, İkinci olan” Fiillerin İkinci Hali” isimli projeyi hazırlayan İlayda İpek Başa’ya ödülünü KSÜ tıp fakültesi Prof. Dr. Hasan Uçmak ve 3 olan proje Doğa Dostu Ev isimli projeyi hazırlayan Mislina Taşlıalan’a ödülünü Kahramanmaraş esnaflarından Abdulkadir Durak verdiler.

Fen ve Teknoloji Öğretmeni Nurdan Çardaklı Yönetiminde bazı öğrenciler projelerini uygulamalı olarak okul girişinde anlattıktan sonra TUBİTAK Bilim Fuarı Sergisi açılışına geçildi.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Serginin kurdelesi Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu Okul-Aile Birliği yönetim kurulusu üyesi, aynı zamanda VEPSAN yönetim kurulu başkanı Akif Paköz tarafından kesilerek açılış gerçekleştirildi.

“Bu projelerle bilimsel araştırma yöntemleri çerçevesinde çeşitli eserler ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu eserler de bilimsel düşüncenin genç nesillere aktarılmasını sağlıyor” diyen okul müdürü H.Ali Kulaç daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Bu sene 2.si düzenlediğimiz Bilim Fuarı için değişik kategorilerde 70 adet proje hazırlamakla beraber bunlardan 25 tanesi yarışma ve sergilemeye dahil edildi” dedi.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Projeye İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Sarıtürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Tiyek, Mustafa Bardak,  Ali Karaköse, Önder Erdem Gökşen,Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü  Enver Gökşen, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri İsmail Poyraz ve Hacı Emre Gökşen, Okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Katılımcılar sergiyi gezerek projeler hakkında bilgi edindiler. Katılımcılara proje doğrultusunda hurma ve misvak ikram edildi.