Maraşta Haber
Maraşta Haber

Yıldırım Bayazıt İlkokulunda, Z-Kütüphane Tanıtımı Yapıldı

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Yıldırım Bayazıt İlkokulunda, İl Millî Eğitim Müdürlüğünün Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi Kapsamında yapımı tamamlanan Z-Kütüphanesi tanıtımı ve toplu kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Sunuculuğunu müdür yardımcısı Mehtap Ayas’ın yaptığı Z-kütüphane tanıtım programı okul müdürü Fahri Pehlivan’ın açılış konuşmasıyla başladı ve Pehlivan şunlar dedi: “OKUMAK; Mehmet AKİF’LE “SAFAHAT’IN sayfalarında gezinirken “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİYLE” muhabbet etmektir. […]

Yıldırım Bayazıt İlkokulunda, Z-Kütüphane Tanıtımı Yapıldı

12 Ocak 2017 - 23:04A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Yıldırım Bayazıt İlkokulunda, İl Millî Eğitim Müdürlüğünün Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi Kapsamında yapımı tamamlanan Z-Kütüphanesi tanıtımı ve toplu kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Sunuculuğunu müdür yardımcısı Mehtap Ayas’ın yaptığı Z-kütüphane tanıtım programı okul müdürü Fahri Pehlivan’ın açılış konuşmasıyla başladı ve Pehlivan şunlar dedi:

“OKUMAK; Mehmet AKİF’LE “SAFAHAT’IN sayfalarında gezinirken “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİYLE” muhabbet etmektir.

OKUMAK; Necip Fazılla “YÜZÜSTÜ ÇOK SÜRÜNEN SAKARYA’YI” ayağa kaldırmaktır.

OKUMAK; Bahittin KARAKOÇ’CA takvimi “IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞI ZAMAN’A” ayarlamaktır.

OKUMAK; Abdurrahim KARAKOÇ’CA “HA HASANA, HA SANA” mektup yazmaktır.

OKUMAK; Cemil MERİÇ’LE “MURDAR BİR HALDEN, MUHTEŞEM BİR MAZİYE KANATLANMAKTIR.

OKUMAK; Erdem BAYAZIT la “İPEK YOLUNDAN AFGANİSTAN’A YOL ALMAKTIR.”

OKUMAK; Sezai KARAKOÇ’LA

                Sakın kader deme,

                Kaderin üstünde bir kader vardır.

                Ne yapsalar boş,

                Göklerden gelen bir karar vardır.

                Gün batsa ne olur.

                Geceyi onaran bir mimar vardır. Diyerek teslimiyetin zirvesinde bulunmaktır.

OKUMAK; Arif Nihat ASYA ile “SAVAŞ BİZİ KARLI DAĞLARA GÖTÜRDÜĞÜ GÜN” bayrağımızın kızıllığında ısınmaktır.

OKUMAK; Baharı öldürmeye çalışanlara karşı yumruğunun içinde gül taşımaktır. Ayrıca bize gönül koyanları bile günlümüze koymaktır.

OKUMAK; Bu milletin kışını, başkasının baharına değişmemektir. Ve okumak milletimizin geleceği konusunda görev ve sorumluluğumuzu idrak etmektir.

Sunay akın diyor ki; Eski Türk Filmlerinde görmüşsünüzdür. Genç kızlara düzgün yürümeyi öğretmek için başına bir kitap koyar ve kitabı düşürmeden dik yürümesini öğretirler.

DEMEK Kİ KİTAP HER NE AMAÇLA KULLANIRSA KULLANILSIN İNSANA DÜZGÜN YÜRÜMEYİ VE DİK DURMAYI ÖĞRETİR.” Dedi.

Programda konuşan Kahramanmaraş İl millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise, kitap öğrenci, kitap öğretmen ve kitap veli arasındaki mesafeleri ortadan kaldırmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Bu noktada Onikişubat Belediyesi’ile birlikte hayata geçirdikleri “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Akkurt, geçen yıl bu yarışmaya katılıp derece elde eden öğrencilerin TEOG sınavlarında tüm soruları doğru cevapladığını dile getirdi. Akkurt, şunları kaydetti: “Türkiye’de kişi başına düşen kitap okuma ortalamalarına baktığımızda yılda 6 saat. Ama gelişmiş ülkelerde bu oranın 200-300 saatlere çıktığını düşündüğümüz zaman almamız gereken mesafenin ne kadar fazla olduğunu görüyoruz. Biz bugün içinde bulunduğumuz bu Z kütüphaneleri kurarken, kitapla öğrencinin, kitapla öğretmenin, kitapla velinin arasındaki mesafeyi de kaldırmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz 3 yıldır uyguladığımız ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ projesiyle çok ciddi anlamda kitap okumaya katkı sunuyoruz. Bunun için de başkanıma huzurlarınızda hassaten teşekkür etmek istiyorum. Eğer kendileri olmamış olsaydı bu proje bu noktalara gelmezdi. Ne oldu, 39 bin kitabı öğrenci ve velilerimizle buluşturduk. Bu kitaplarla yaklaşık 300 bin okumaya erişildi. Bu yıl yapılan TEOG sınavında tüm sorulara doğru cevap veren öğrencilerimizin çok ciddi bir bölümü bizim bu yarışmaya katılıp derece yapan öğrencilerimizdi. Dolayısıyla yaptığımız işin doğruluğunu ve ciddiyetini ifade etmem gerekiyor. Hangi organı geliştirmek istiyorsanız ona göre program yaparsınız. Ama zihninizi geliştirmek, etrafınızda oynanan oyunların farkında olmak, hayata kendinizi hazırlamak, millet ve memleketinize faydalı bir insan olarak yetişmek istiyorsanız zihninizi geliştirmek zorundasınız. Bunun yolu da kitap okumaktan geçiyor. Biz de buna katkı sunmak için buradayız.” Dedi.

Proje kapsamında Yıldırım Beyazıt İlkokulunda düzenlenen Z Kütüphane açılışı ve okuma etkinliğine katılan Başkan Mahçiçek, Türkiye’de en çok istismar edilen konunun fakirlik ve bunun da sebebinin cehalet olduğuna dikkat çekerek, tüm öğrencileri okumaya ve özgüvenli olmaya çağırdı. Onikişubat Belediyesi olarak en büyük önemi gençlerin eğitimine verdiklerini kaydeden Mahçiçek, şöyle konuştu: “Biz bu bağlamda belediye olarak kırsal mahallelerimize 37 adet bilgi ve kültür evi yaptık, 23 tanesinin de yapımı sürüyor. Bunun yanında şehirde okullar yaptık, kasabalarda okullar yaptık, merkezde de iki tane bilgi ve kültür evi yaptık. Oralarda inşallah TEOG sınavlarına hazırlık kurslarına başladık. İkinci dönemde üniversite hazırlık kurslarına da başlayacağız. Dolayısıyla çocuklarımızın okuması için, ekonomik dengesizliklerin bir nebze de olsun ortadan kalkması için gayret ediyoruz. Çünkü bu ülkenin geleceği bu çocuklar. Okuyan çocukların düşünme kabiliyeti artar. Okuyan çocuklarımız sınavlarda daha başarılı olmuşlar. İşte geçen yıl 39 bin kitap almıştık, 300 bin okumaya ulaşmışız. Bu sene 70 bin kitap alacağız, onları da beşli setler halinde bütün okullarımıza ulaştıracağız. Bu ülkenin çocukları okuyacak. Bu ülkenin yarınları, çocuklarımız okuduğu zaman çok daha iyi olacak. Bizim sermayemiz çocuklarımız. Malın mülkün her şeyin bir sonu var ama bize hem bu dünyada hem de öbür dünyada faydalı olacak şey çocuklarımız. Dolayısıyla onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz.” Dedi.

Konuşmalardan sonra Yıldırım Bayazıt İlkokulu öğrencileri tarafından kitapla ilgili özlü sözler okundu ve daha sonra protokol, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri okumaya dikkat çekme adına topluca 15 dakika sessiz okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Yıldırım Bayazıt İlkokulunda, İl Millî Eğitim Müdürlüğünün Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi Kapsamında yapımı tamamlanan Z-Kütüphanesi tanıtımı ve toplu kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Maarif Müfettişler Başkanı Fevzi Küçük, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Havva Saygaz, Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Aktuğ, HBÖ Şefi Bayram Metin, okul müdürleri, öğretmen ,öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ