Maraşta Haber
Maraşta Haber

YGS Sınavı Elbistan’da Değerlendirildi

2016 yılı YGS değerlendirme toplantısı Elbistan İlçesinde, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz başkanlığında, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Karaköse, Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü Halit Suçatı, Afşin Millî Eğitim Şube Müdürü Öztürk Çetin, Elbistan Millî Eğitim Şube Müdürleri Hacı Aydın, Bekir Dal, ev sahibi Akşemsettin […]

YGS Sınavı Elbistan’da Değerlendirildi

15 Mayıs 2016 - 19:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

2016 yılı YGS değerlendirme toplantısı Elbistan İlçesinde, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz başkanlığında, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Karaköse, Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü Halit Suçatı, Afşin Millî Eğitim Şube Müdürü Öztürk Çetin, Elbistan Millî Eğitim Şube Müdürleri Hacı Aydın, Bekir Dal, ev sahibi Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mikail Şahin, kuzey ilçelerinde ki (Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü) Anadolu Liseleri, Fen Liseleri ve Anadolu İmama hatip Liselerinin müdürleri katıldı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayınız

  Toplantı Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt’ın şu konuşmasıyla başladı:

 “Sayın İl Millî Eğitim Müdür yardımcım, Sayın şube müdürüm, değerli İlçe milli Eğitim Müdürü arkadaşlarım, kıymetli okul müdürlerimiz 2016 yılı YGS sınavı değerlendirme toplantısına ve ilçemize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Kahramanmaraş Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Kahramanmaraş İlçelerinde ki YGS durumlarının değerlendirilmesi amacıyla bugün kuzey ilçelerimizdeki Anadolu Liseleri, Fen Liseleri ve Anadolu İmama hatip Liselerinin YGS’de ki durumları birazdan analiz edilecek. Ben hepinize tekrardan hoş geldiniz diyerek sevgi saygıyla selamlıyorum, toplantımızın hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz’da bir konuşma yaparak şu ifadelerde bulundu:

“Çok değerli İlçe Müdürlerim, çok değerli okul müdürlerim 2016 yılı YGS sınavı sonuç değerlendirme toplantısına hoş geldiniz diyorum, inşallah yapacağım toplantı okullarımız ve sizler için, ilimiz eğitiminin kalitesi için hayırlara vesile olur.

Değerli arkadaşlar ilçe müdürleri olarak, ilçe şube müdürleri olarak, okul müdürleri olarak eğitim, öğretimle bir sürü etkinlik yapıyoruz. TEOG ve YGS Sınavları ölçülebilir, analiz edilebilir bu bizim için tek şans. Eğitimciler olarak hem ilimizde, hem de ilçelerimizde eğitimde başarı adına çok büyük beklentiler oluştu. Gerçekten de bizim önceki arkadaşlarımızın şartlarını düşündüğümüz zaman bizler onlara göre çok iyi durumdayız. Niye iyi durumdayız? Çünkü istediğimiz ekiplerle çalışma ortamını bulduk, dolayısıyla kamuoyunda da bizde de başarı için mevcut durumun üstüne çıkacak bir beklenti oluştu. Un var, şeker var artık helva yamanın zamanının geldiğini düşünüyoruz.

Biz de İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak İlimiz ve İlçelerimizin eğitim kalitesini biraz daha arttırabilir miyiz diye birçok çalışma yapıyoruz. Bunların belki bir kısmı size yansımıyor ama birisinden bahsetmek istiyorum KSÜ ile bir çalışma başlattık. Üniversite de çıkan soruların tek tek analizini yaptık. Her sorunun mevcut kitapların hangi bölümünden hangi sayfasından soru çıkmış tek tek bunları tespit ettik bunları sizlerle paylaşacağız. Sizlerde okullarınızda bunları öğretmenlerinizle, öğrencilerinizle, velilerinizle paylaşırsınız, inşallah yararlı bir çalıma olur.  Sınav sonuçları ile ilgili bir çalışma yaptık bu çalışmamızı burada arkadaşlarımızla paylaşacağız. İlçe ilçe mevcut durumumuz görüşülecek, sizler birer hedef koyacaksınız, önerilerimiz olacak. Bu hedefe ve üstüne ulaşmanız için gayret göstereceksiniz. Burada ki amacımız okulları birbiriyle yarıştırmak değil, okul türlerimizin farklı olduğunu biliyoruz, amacımız herkesin kendi sökünü dikmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.  Elbistan’ı da tercih etmemizin sebebi son iki yılda Elbistan ilçemiz istikrarlı bir şekilde hem TEOG’da hem de YGS de devamlı bir yükseliş gösteren ilçemiz durumunda. Bize burada bu imkânı sağlayan başta Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Bu konuşmadan sonra tüm katılımcılar tek tek kendilerini tanıttılar. Tanıtımdan sonra İl Millî Eğitim Müdürlüğünde görevli Teknik Öğretmen Durmuş Kütük tarafından İlçelerin YGS’deki başarı sıralamaları, inişler, çıkışlar hangi kategoride ilerleme var, hangi kategorilerde düşüş var vb istatistik veriler, sunu eşliğinde değerlendirmeler yapıldı.

İlçe yöneticiler ve Okul yöneticileri değerlendirmelerle ilgili olarak kendi düşüncelerini ifade ettiler, başarılarının yükselmesi için gerekli şartları dile getirdiler.

Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Karaköse ise yaptığı konuşmada ” Başarının anahtarının öğretmenden geçtiğini, öğretmenlik mesleğinin kutsal ve zor bir meslek olduğunu, gönül işi olduğunu, öğrencilere öğretimin yanı sıra iyi bir eğitim verilmesi gerektiğini, iyi ahlaklı öğrenciler yetiştirilirse onların derslerinde de başarılı olacağını belirtti. Öğretmenleri de harekete geçirecek olanlar okul müdürleridir “ dedi.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ