Maraşta Haber
Maraşta Haber

YGS Deneme Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünün, Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yürüttüğü Başarıyı Okulla Yakala Projesi YGS Deneme Sınavı 22 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da ilimiz genelindeki ortaöğretim okullarının (resmi, özel ve temel liseler) 12. sınıflarında uygulanacaktır. Bu nedenle sınav öncesi İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başkanlığında bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. YGS Deneme Sınavı Bilgilendirme […]

YGS Deneme Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

19 Şubat 2017 - 16:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünün, Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yürüttüğü Başarıyı Okulla Yakala Projesi YGS Deneme Sınavı 22 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da ilimiz genelindeki ortaöğretim okullarının (resmi, özel ve temel liseler) 12. sınıflarında uygulanacaktır. Bu nedenle sınav öncesi İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başkanlığında bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

YGS Deneme Sınavı Bilgilendirme Toplantısına Stratejiden sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinden Temel Eğitimden sorumlu birer şube müdürleri ve Ortaöğretim kurum müdürleri ve ARGE ekibi katıldı.

Sınavın önemine ve ciddiyetine dikkat çeken öncesi İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Bu sınavı Üniversite yapmış olsaydı aslında bizim bu kadar üzerine durmamızı gerektiren, bu kadar yoğunlaşmamızı gerektiren bir neden olmayacaktı. Onların kendilerine göre standartları vardı.

Bundan önceki sınavlarla ilgili konuşuyorum, gittiğimiz yerlerde verilen talimatlara uyulmadığı, aykırı durumlara şahit oluyoruz. Bu yapmış olduğumuz işin ya anlaşılmadığını, ya da ciddiye alınmadığı imajını veriyor.

Sizden ricam işin ciddiyetini anlayın, biz okulları tatil ediyoruz, arkadaşlarımız alanları gezecekler planlamalarınızı buna göre yapın ve bunları sağlıklı bir şekilde yaparsanız güzel bir süreç olur. Aslında bizim buradaki genel amacımız sadece bir sınav değil birinci olacak öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürme, Çanakkale ile buluşturmanın yolunu arıyoruz. Yani Sınavın yanı sıra her okuldan bir öğrencimizin Çanakkale’ye gidecek olması da bizim için son derece önemli.

Üniversitenin sınav formatı ney ise bu sınavında aynı şekilde uygulanmasını istiyorum. Bu sınav için Büyükşehir Belediyemizle birlikte çok emek veriyoruz,  bu anlamda sizlerin de buna çok ciddi bir şekilde önem vermeniz gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Sınavla ilgili olarak ARGE İl Koordinatörü Harun Kadıoğlu ve  ARGE Başarıyı Okulla Yakala Projesi Koordinatörü Ali Çolak tarafından YGS Deneme Sınavı  ve şartları hakkında bilgilendirme yapıldı.

YGS DEĞERLENDİRME SINAVI UYGULAMA YÖNERGESİ

1.Değerlendirme sınavı, 22 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da ilimiz genelindeki ortaöğretim okullarının (resmi, özel ve temel liseler) 12. sınıflarında YGS sınavına hazırlık amacıyla uygulanacaktır.

2-Sınav günü il genelinde ortaöğretim okullarında(12. sınıf öğrencisi bulunmayan liseler hariç) ders işlenmeyecektir.

3-Sınav süresi 160 dakikadır.

4-Sınav uygulanacak okulların idarecileri sınav evraklarını sınavdan bir gün önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden imza karşılığı teslim alacaklardır. Kitapçıklar sınav saatinden 30 dk. önce görevli öğretmenlere teslim edilecektir.

5.Sınav sırasında optik cevap formlarına öğrenci Adı Soyadı, Öğrenci Numarası, Sınıf ve Okul Kodunun eksiksiz kodlanması görevli öğretmenlerce sağlanacaktır.

6.Sınavda her sıraya bir öğrenci oturacak şekilde planlama yapılacak ve sınav salonlarında öğrenci sayısı 20 kişiyi geçmeyecek şekilde sınav güvenliği sağlanarak uygulanacaktır.

7-Sınavın ilk 15 dakikasında geç kalan öğrenciler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

8.Sınavın ilk 90 dakikası ile son 15 dakikasında öğrenciler sınav salonlarını terk edemeyecektir.

9.Sınav sırasında dışarı çıkan öğrenciler hiçbir suretle tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.

10.Salonlarda öğretmen görevlendirmeleri, okul idarelerince o gün okulda dersi olan öğretmenlerden her sınıf için bir başkan ve bir gözcü olacak şekilde planlanacaktır. Öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarımızda tek görevli ile sınav icra edilecektir.

11.Okul idareleri tüm öğrencilerin sınava katılımı hususunda gerekli hassasiyeti gösterecektir.

12.Cevap anahtarı sınavdan bir gün sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE (http://kmarasarge.meb.gov.tr/) web sitesinden yayınlanacaktır.

13.Okul idareleri sınavdan sonra aynı gün içerisinde geri dönüşüm evraklarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine imza karşılığı teslim edeceklerdir. 

14.Okul birincileri YGS-1-2-3-4-5-6 puan türlerinin aritmetik ortalamasıyla belirlenecektir. Puan eşitliği halinde birinci sırasıyla; yanlışı az olan, yaşı küçük olan öğrenci olacaktır. Tüm şartların eşitliği halinde komisyon tarafından birinci kura ile belirlenecektir.

15.Sınavda okul birincisi olan öğrencilerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE (http://kmarasarge.meb.gov.tr/) web sitesinden yayınlanacaktır. Toplu sonuçlar yayınlanmayacak olup her okul sonuçları sistem üzerinde kendi şifreleriyle göreceklerdir.

16.Sınav kitapçıkları öğrencilerde kalacaktır.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ