Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Yaşar Gölcü İlkokulu, pandemi şartlarına rağmen veli eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Okul Psikolojik Danışmanları Hatice Güneşlice ve Yasemin Kılıç tarafından sene başında planlanan ve yıl boyunca sürdürülen ‘Kitaplarla Buluşuyoruz’ projesinin kapanış etkinliği 24 Haziran 2021 tarihinde okul toplantı salonuna gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Bekir Güneşlice :‘2020-2021 Eğitim Öğretim yılının başında her aya bir kitap belirleyerek yürüttüğümüz bu projenin sonuna geldik. Projemiz  ile ailelerin çocuklarıyla ilgili farkındalıklarını ve psikolojik sağlamlıklarını arttırmayı , onların kişisel gelişimlerine destek olmayı ve daha bilinçli anne babalar olmalarını sağlamayı amaçladık. Anne babalar çocuklarımızın ilk öğretmenleridir. Çocuklarını önemseyip projemize katılan evdeki öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.’ dedi.

 

 

 Okulun sosyal faaliyetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı Zahide Karaköse :‘Çocuklarının gelişimine destek olan ve onların eğitiminde suçluluk duygusu ile değil de sorumluluk duygusu ile hareket eden tüm velilerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projeyi başlatan ve her ay emek vererek kitap analizlerini gerçekleştiren okul psikolojik danışmanlarımıza çok teşekkür ediyorum.’ dedi.

“Kitaplarla Buluşuyoruz” projesine katılan veliler de projeyi değerlendirdiler. Projenin kendilerine ve çocuklarına neler kattığından bahsettiler. Gelecek yıl  projenin daha da geliştirerek devam ettirilmesi talebinde bulundular. Projeyi yürüten psikolojik danışmanlara ve okul idaresine teşekkürlerini ilettiler.

Program ödül töreni ile sonlandırıldı.