Maraşta Haber
Maraşta Haber

Velilere EBA Tanıtım Toplantısı

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen EBA tanıtım toplantısında Kahramanmaraş Onikişubat ilçesine bağlı okullardaki öğrencilerin velileri Fatih projesi kapsamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile tanıştı. Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi KÜÇÜK Fatih […]

Velilere EBA Tanıtım Toplantısı

03 Şubat 2016 - 13:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen EBA tanıtım toplantısında Kahramanmaraş Onikişubat ilçesine bağlı okullardaki öğrencilerin velileri Fatih projesi kapsamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile tanıştı.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi KÜÇÜK Fatih Projesinden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık ŞİRİKCİ,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver GÖKŞEN, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail BOYRAZ, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Epğitim Merkezi Müdürü Hamza BÜYÜKSAKALLI, Fatih Projesi İl Koordinatörü Bülent Esabil BİLİR, Fatih Projesi Eğitmenleri Ali BİLAL, Dilek KONUŞ, İsmail TOLU, Mehmet GÖK, Murat ARICIOĞLU  okul idarecileri ve veliler  katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, “Bu yapmış olduğumuz toplantı içerik olarak diğer toplantılar çok farklı bir toplantı. Bu toplantımızı sürekli olarak tekrar edeceğiz. İçinde bulunduğumuz çağ bilginin artık güç olduğu bir çağ. Mutlaka bu gücün içerisinde bizlerde olmalıyız. O yüzden teknolojiye yöneten bireyler yetiştirme zorunluluğumuz var. Bugün Dünya’nın en büyük eğitim yazılım bilişim ağıyla karşı karşıyayız. Bu eğitim bilişim ağı okullarımızda ve evlerimizde öğrencilerimizle kullanılması gereken bir ağımızdır” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT’ un konuşmasından sonra Fatih Projesi Koordinatörlüğü tarafından velilere EBA tanıtımı gerçekleştirildi.

 

İLİMİZDE FATİH PROJESİ ÇALIŞMALARI 

Fatih projesi kapsamında yapılan çalışmalarla, öğretmen ve öğrencilerimiz, teknolojinin imkânlarından etkin bir şekilde yararlanma fırsatı buluyorlar. Proje kapsamına sağlanan Internet erişimiyle öğrenciler güvenli bir ortamda doğru bilgiye erişiyorlar. Yine proje kapsamında oluşturulan EBA (Eğitim Bilişim Ağı), öğrencilerimizin özel ders ve dershane gibi ek külfet getiren ihtiyaçlarını da önemli ölçüde ortadan kaldırıyor.  

Liselerden başlanarak ilkokullara doğru aşama aşama uygulanan Fatih projesi kapsamında, ilimiz genelinde lise ve ortaokulların altyapı ve etkileşimli tahta kurulumları önemli ölçüde tamamlandı. 2015 yılı sonu itibarı ile 277 okulumuzda etkileşimli tahta kurulumu yapıldı. 214 okulumuzda Internet alt yapısı çalışmaları tamamlanarak öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. 49 lisemizdeki 21389 öğrenciye tablet bilgisayar seti dağıtımı yapıldı. Bununla beraber 85 lisemizde görev yapan 3971 öğretmenimize de tablet bilgisayar seti dağıtıldı. Şu anda, 1. Fazda kurulumları tamamlanan 32 lisemizde, Fiber Internet hizmetinden yararlanılıyor. Fiber Internet altyapısı uygun olmadığı için bu hizmetten yararlanamayan diğer okullarımızda mevcut adsl hatları üzerinden internet erişimi sağlanmaktadır. Bu okulların fiber internete geçmesi ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir. 

Ortaokullarımızda etkileşimli tahta ve ağ altyapısı kurulumları tamamlanmış olup etkileşimli tahtaların muayene-kabul işlemleri için bakanlık onayı beklenmektedir. Ortaokullarımızda, Fatih projesi öncesinde kullanılan ADSL Internet, proje ile sağlanan altyapıya entegre edilerek daha verimli bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bu okullarımıza da Fiber Internet sağlanması için gerekli çalışmalar ilgili bakanlık birimleri tarafından yürütülmektedir.  

Yine Fatih projesi kapsamında, ilimiz genelinde 956 okulda A3 veya A4 çok fonksiyonlu yazıcı öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.   

 

EBA İLE HER ZAMAN VE HERYERDE ÇALIŞIN: www.eba.gov.tr 

Fatih projesi kapsamında kurulan EBA (Eğitim-Bilişim Ağı, eba.gov.tr) zengin eğitim içeriği ile her zaman ve her yerde öğrencilerimize destek hizmeti sunuyor. Dünyanın en zengin eğitim içeriğine sahip bu portala, öğrencilerimiz okul idarelerinden şifre alarak ücretsiz bir şekilde üye olabilmektedir. Öğrencilerimiz, EBA bünyesinde yer alan videolarla eksik kaldığı konuları tekrar edebilme ve daha sayısız birçok kaynakla kendilerini geliştirme fırsatına sahip olmaktadırlar. EBA ders ile sunulan deneme sınavları ve konu testleri ile de kendilerini sınayabilmektedirler. 

Bu portal öğrencilerimizin özel ders ve dershane ihtiyacını önemli ölçüde ortadan kaldıracaktır. EBA portalı üzerinden yetiştirme kursu kapsamında öğrencilerimize yönelik TEOG VE YGS deneme sınavları da yapılmaktadır. Eba marketteki uygulamaları tablet bilgisayarlarına kurarak bilgiye ulaşmayı ve öğrenmeyi eğlenceli hale getirebilirler. 

Öğretmenlerimiz de bu siteye ücretsiz üye olarak sitenin sunduğu tüm imkânlardan yararlanabilmektedir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerine EBA ders üzerinden ödev ve sınav gönderebilmekte ve bunun takibini yapabilmektedirler. Öğrencilerin gelişim durumları da yine EBA ders istatistikleri ile takip edilebilmektedir.  

İlimizdeki okullarda EBA’nın daha etkin ve yoğun kullanımını sağlamak için öğretmen, öğrenci ve idarecilerimize yönelik seminer çalışmaları yapılmış olup öğrenci velilerimize yönelik tanıtım çalışmaları da planlanmaktadır. 

 

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK FATİH PROJESİ EĞİTİMLERİ DEVAM ETMEKTEDİR. 

Fatih projesinin bileşenlerinden biri olan öğretmenlerin hizmet içi eğitimi ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir. İlimizde görevli Fatih eğitmenleri tarafından yapılan eğitimlerde öğretmenlerimize eğitim öğretim faaliyetlerinde Etkileşimli tahta ve teknoloji kullanımı konusunda uygulamalı bilgiler verilmektedir. Hizmet içi eğitim kapsamında bugüne kadar toplam 3144 öğretmeniz teknoloji kullanımı kursuna alınmıştır. Etkileşimli tahta ve altyapı kurulumları tamamlanan okullarımızda görevli öğretmenlerimizin kurs faaliyetleri devam etmektedir. 

 

V SINIF UYGULAMASI 

Öğrenci ve öğretmen tablet bilgisayarlarında kurulu olan V sınıf uygulamaları ile dersler daha verimli ve eğlenceli hale gelecektir. Bu uygulama ile ders akışı öğretmen tableti üzerinden yürütülecek ve öğrenci tabletlerinin kontrolü öğretmenin denetimine olacaktır. Öğrenciler, öğretmenlerinin tablet üzerinden gönderdiği eğitim içeriklerini kendi tabletlerinden izleme ve uygulama imkânı bulacaklardır.  

 

GÜVENLİ ARAMANIN YENİ ADRESİ: eğitim.gov.tr 

Fatih projesi kapsamından gerçekleştirilen bir diğer hizmet ise egitim.gov.tr adresinden hizmet veren arama motorudur. Bu arama motoru sayesinde kullanıcılar EBA ve diğer eğitim siteleri içinden sadece eğitim amaçlı aramalar yapabiliyorlar. Kullanıcılar bu site yardımı ile güvenli arama yapabilirler. 

 

ETKİLEŞİMLİTAHTA KURULUMDURUMU  TABLET BİLGİSAYAR SETİ 

DAĞITIMI 

Okul Sayısı   Tahta Sayısı  Okul Sayısı  Öğretmen  Öğrenci 
276  6609  85  21389  3971 
FİBER İNTERNET  ALTYAPI KURULUMU 
Okul Sayısı  32  Okul Sayısı  214 

 

IMG_7281 IMG_7294 IMG_7297 IMG_7298 IMG_7303 IMG_7307 IMG_7311

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ