Maraşta Haber
Maraşta Haber

Vali Özkan’dan Anadolu Mektebine Övgü

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Onikişubat İlçesi Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda saat 10.00 da tek oturum şeklinde gerçekleşen Anadolu Mektebi “Necip Fazıl Kısakürek” paneli için övgü dolu ifadeler kullandı. Panele; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 58 ve 59. Hükümetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanı, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu […]

Vali Özkan’dan Anadolu Mektebine Övgü

17 Mayıs 2019 - 7:01A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Onikişubat İlçesi Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda saat 10.00 da tek oturum şeklinde gerçekleşen Anadolu Mektebi “Necip Fazıl Kısakürek” paneli için övgü dolu ifadeler kullandı.

Habere Ait Tüm Fotoğraflar

Panele; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 58 ve 59. Hükümetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanı, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü , 23. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Akküncü , Duran DOĞAN, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yunus HASKILIÇ, Eğitimci-Şair Duran BOZ, Okul müdürü Hacı Ali KULAÇ,  öğretmenler ve 113 Anadolu Mektebi öğrencisi katıldı.

Atatürk Anadolu Lisesi’nden Rabia Erafşar’ın yönettiği , Özel Beyza Fen Lisesi’nden Ebubekir Doğan ve Selver Türkoğlu, Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Elife Nur Kabakçı ve İbrahim Çalık Anadolu Lisesi’nden Yaren Nur Özen’in sunum yaptığı panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Panelin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz  yaptı. Yılmaz, konuşmasında Kahramanmaraş’ın edebiyat alanında ciddi anlamda faaliyetler yürüttüğünü, bu faaliyetlerden bir tanesinin de Anadolu Mektebi Yazar Okumaları olduğuna işaret etti.

Açılış konuşmasının ardından panelist öğrenciler sahneye geldi ve “Necip Fazıl Kısakürek” paneli başladı. Panelde “Necip Fazıl Kısakürek” hakkında geniş kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.

Panel sonrası , “Safi, tertemiz bir şekilde hakikati yakalama ve bizlerle paylaşma peşinde olan bu genç kardeşlerimizi dinlemekten büyük bir Onur duydum, hakikaten istifade ettim” diyerek konuşmasına başlayan  Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖZKAN daha sonra şu ifadeleri kullandı:

Anadolu Mektebi, Anadolu insanı, Anadolu İrfan’ı ve bu irfanın, bu hakikaten varmanın önündeki tozları, duvarları bertaraf etmek için başlatılan bu akılı çok kıymetli buluyor ve bu uğurda fedakarlık yapan herkese gerçekten şükranlarımı arz ediyorum. Özellikle Profesör Dr. Sami hocamızı bu işin rehberlerini yaparak, gençlerle diz çökerek Anadolu insanının mutlaka yakalaması gereken bu hakikatler uğruna vermiş olduğu mücadelenin çok anlamlı ve önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.

Böyle bir faaliyetin keza ilimizde olması ayrıca Kahramanmaraş ilimiz için büyük bir zenginlik oluşturacaktır. Bu elbette ki öteden beri Kahramanmaraş delinince sanatın, şiirin, edebiyatın merkezi olarak algılanıyor. Böyle bir medeniyetin müntesipleri olarak, Kahramanmaraşlılar olarak bu tür bir faaliyetleri sadece takdir etmek, sadece alkışlamak değil her birimiz tek tek içinde birer talebe olmalıyız diye düşünüyorum. Ancak bu bizim Kadim medeniyetimizi besleyen bu edebiyat şiirin, edebiyatın iyilik umdelerini gelecek nesillere aktarmamıza yardımcı olacaktır  diye düşünüyorum.

İnsanlarımızın, tabii ki gençlerimize günümüzde en önemli kaybetmemesi gereken insani vasıflardan birisi, daha doğrusu  insanlığın en önemli kaybetmemesi gereken insani vasıflardan birisi  iştiyakımızı, motivasyonumuzu kaybetmemek. Gerçekten ilimizde, ülkemizde genel olarak dünyada iştiyakımızı bozan, bir yere odaklanmamızı bozan çok husus vardır. Bütün bunların ötesinde, bunların üstüne çıkarak, insanın yaratılış gayesine uygun olarak biz neyiz?  Nereden geliyoruz? Nereye gidiyoruz? Ve kendimizi okumak, kâinatı okumak ve insanın kendisini okuyabilmesi kâinatı okuyabilmesi ve bu konuda âli, Anadolu’da arif insanlar bunu en güzel bir şekilde tarif etmiş olan yazarlarımızı,  ariflerimizi, âlimlerimizi mütalaa  edebilmek, bizim açımızdan günümüzde en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir husus.

Günümüz teknolojisinin hızlı ilerlemesi, özellikle küresel düzeyde ki bütün dünya çocuklarının birbiriyle alakadar olması, bu dijital ortamdaki çok büyük avantajlarla beraber bunun dezavantajlarına kendimizi kaptırmamak, bunun tuzaklarına girmemenin aslında bir yönüyle bir çıkışıdır. Anadolu irfanına eğilmek, Anadolu marifetine eğilmek ve  bu noktadaki öncüleri okumak, anlamak ve paylaşmak. Özellikle bu hususta bütün gençlerimizi Rabia Erafşar’lar, Ebubekir Doğan’lar,  Selver Türkoğlu’lar, Elife Nur Kabakçı’lar ve  Yaren Nur Özen’ler  gibi aslında bütün gençlerimizin bu marifet düşüncelerimizi okuması, anlaması ve paylaşmasının çok kıymetli olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum.

Bir diğer husus ise aslında dediğim gibi bir yandan hızlı bir şekilde teknolojik gelişmeler ile beraber gençlerimiz, âlimlerimiz, öğretmenlerimiz elbette ki gençlerimiz bununla buluşacak, dünyadaki rekabet gücümüzü artıracak, ama dünyadaki rekabet gücünden bahsedildiği zaman bütün dünyadan daha avantajlı olduğumuz bir alanda var. O da değerlerimizi esas alarak, istinat toprağımız, tarihimiz, kültürümüz, kadim medeniyetimiz, bu medeniyetin öncüsü olan Necip Fazıl’laramız. Bunları okumak, anlamak, gelecek nesillere aktararak diğer bilim ve teknoloji alanında ki gelişmelerle beraber, bunu istinat noktası yaptığınız zaman çift kanatlı olarak koşmak değil, uçacak şekilde rekabet gücümüzü artırarak hem insanlar arasında, hem diğer ülkeler arasında, rekabet gücümüzü arttırırız diye düşünüyorum. İşte buna öncülük yapan da siz gençlersiniz, sizleri tekrar gerçekten tebrik ediyorum.” dedi.

Akabinde Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü Anadolu Mektebi hakkında bilgilendirme yaptı. Necip Fazıl Kısakürek’in hayatına da değinen Güçlü, yolun başında olan panelist öğrencilere de nasihatlarda bulundu.

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü’nün 2012 yılında Sakarya Üniversitesi’nde 12 kişilik öğrenci grubu ile başlattığı gönüllü bir okuma faaliyeti olan Anadolu Mektebi, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarların bir sıra dâhilinde tüm eserleri ve hakkında yazılmış seçkin eserlerin okunmasını, okunan her eserden sonra eser hakkında bir değerlendirme yazısının yazılmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını, konuşma metninin geliştirilerek yayınlanmasını amaçlayan bir okuma faaliyetidir.

Bu faaliyet; 2015 yılına kadar Kocaeli, Bolu, Aksaray ve Çorum illerinde üniversite öğrencilerinin katılımı ile devam etmiştir.

2016 yılı Ekim ayında dönemin Millî Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın imzası ile Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu oluşturulmuş ve Anadolu Mektebinin Millî Eğitim bünyesinde çalışmasına imkân sağlanmıştır.

Anadolu Mektebi, 14 Şubat 2019 tarihinde yenilenen protokol çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde faaliyetlerine devam etmektedir.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ