Maraşta Haber
Maraşta Haber

“USSO” Yarışması Finalinde Ödüller Yerini Buldu

Kısa adı “USSO” olan  Ulusal Sahne Sanatları Olimpiyatının Finali gerçekleşti, Tiyatro, müzik ve şiir kategorilerinde dereceye giren öğrencilere, ayrıca sanat etkinlikleri ve halkla buluşturmaları dalında değer verilenlere en iyiler özel ödülleri verildi. 19 Ocak Perşembe günü  15 Temmuz  Şehitler İmam Hatip Ortaokulu salonunda yapılan “Ulusal Sahne Sanatları Olimpiyatı” (USSO) nun final Programına ” ilgi büyük […]

“USSO” Yarışması Finalinde Ödüller Yerini Buldu

22 Ocak 2023 - 15:14A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kısa adı “USSO” olan  Ulusal Sahne Sanatları Olimpiyatının Finali gerçekleşti, Tiyatro, müzik ve şiir kategorilerinde dereceye giren öğrencilere, ayrıca sanat etkinlikleri ve halkla buluşturmaları dalında değer verilenlere en iyiler özel ödülleri verildi.

19 Ocak Perşembe günü  15 Temmuz  Şehitler İmam Hatip Ortaokulu salonunda yapılan “Ulusal Sahne Sanatları Olimpiyatı” (USSO) nun final Programına ” ilgi büyük oldu. Programa  Vali yardımcısı Rıza Gençoğlu, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı  Dr. Fatih Çelikkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin ArslanDilek Konuş, Okulların yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı ve tıklım tıklım dolmuş salon güzelliklere sahne oldu.

 

YARIŞMAYA AİT TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=XRi7cTUT0xU

 

Yarışma programı saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasına müteakiben Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş’un açılış konuşmasıyla başladı. Konuş, güzel bir yarışma olacağına işaret ederek sahne sanatı ile bilgilendirme yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Bu konuşmadan sonra Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Kahramanmaraş Doğa Koleji’nin ortaklaşa yürüttüğü, Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde öğrenim gören tüm resmî ve özel lise ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği kapsamlı bir sosyal ve sanatsal organizasyonu USSO; tiyatro, müzik ve şiir kategorilerinin final yarışması başladı.

 

Her 3 kategoride de Finale kalan okulların öğrencileri profesyonel sanatçılara taş çıkartacak şekilde görevlerini yerine getirince, seçici kurul (Jüri) üyeleri çok düşünmek , İnce eliyip sık dokumak durumunda kaldılar.

 

Yarışmanın sonunda konuşan Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, okullarda eğitimin çok önemli olduğuna  dikkat çekerek ” Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların çok iyi yetiştirilmesi gerekiyor. Bu iyi yetiştirilmenin kaynağıda sadece, bilimi, teknolojiyi, edebiyatı öğretmek değil, kendini gören, kendini ifade eden, sosyal haytın içinde kendine önemli bir yer edinen gençler olarak yetiştirmemiz gerekiyor.

Bunun bir örneğini şimdi burada yaşadık, buradaki öğrencilerimizin her biri 300-500 kişiye farklı hitapta bulundular. Şiirler okudular, rollerini en iyişekilde yaptılar, sahne arkadaşlarıyla dostluklarını zenginleştirdiler, aslında burada bizim okullarda amaçladığımız hedeflerinden birisini gerçekleştirmiş oldular. İlk programda İnşallah bu proje yıllar boyu devam eder demiştim, gelenekselleştiğini görüyoruz, Ulusal Sahne Sanatları Olimpiyatının inşallah 5. sini, 40. sını düzenlemek nasip olur diyorum.

Ben bu organisayyonun düzenlenmesinde emeği geçen İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüze, Doğa Kolejine, Okularımızın yönetici ve öğretmenlerine, öğrencilerimize ve onlara destek çıkan velilerimize ve jüri üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. iyi ki varsınız, iyi ki böyle bir çalışmada yer aldınız” dedi.

Kapanış Konuşmasını İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş yaptı. “Öğrencilerimizin hepside mükemmeldi, kural gereği dereceleme yapılsada aslında hepside birinciliği hakettiler. Gönlümüzde onların hepside birincidir. Programıza katılarak bizleri onurlandıran Sayın Valim Rıza Gençoğlu, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı  Dr. Fatih Çelikkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’ya,  yarışmade görev alan jüri üyelerimize , okul yöneticilerimize , öğretmenlerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Gündemi gereği önce en iyi ödül töreni gerçekleşti. 

Şiir, Müzik Tiyatro ve Sanat etkinlikleri ve halkla buluşturulmaları çabaları dalında:Mustafa Okumuş, Zekai Bilgen, Oğuz Karakoç, Ramazan Avcı, Salman Kapanoğlu ve Orhan Başpınar, Nevzat tarakçı’  ya plaket takdimi yapıldı .Plaketleri Vali yardımcısı Rıza Gençoğlu verdi.

 

USSO-2 sponsoru “Cemre Gürsoy Eğitim Grubu” nun USSO teşekkür plaketini, grubu temsilen Özel Kahramanmaraş Doğa Koleji Kampüs Müdürü Meliha Kekilli aldI.

 

USSO YARIŞMA FİNALİ SONUNDA DERECE SIRALAMASI ŞU ŞEKİLDE OLDU

Tiyatro Kategorisinde
1.Doga koleji ve Merkez Atatürk Anadolu lisesi (İki Birinci)
2.Döngele Çok Programlı Anadolu lisesi
3.Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi

Şiir Kategorisinde
1.Afşin Nadır Ortaokulu
2. Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu
3.Önsen Ortaokulu
4.Türk Telekom ortaokulu (Mansiyon)

Müzik Kategorisinde
1.Elbistan Mükrimin Halil Anadolu lisesi
2.Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi
3.Çukurova Elektrik Anadolu lisesi
4.Şehit İlhan Güleç Anadolu lisesi (Mansiyon)

 

USSO / SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Tiyatro Kategorisi:

  • KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi ve Bölüm BaşkanıAyça ÇETİNER
  • KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Cavit POLAT
  • KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü Tiyatro Eğitmeni, Sanat YönetmeniAltay ÜSTÜNDAĞ

Müzik Performans Kategorisi:

  • KSÜ Güzel Sanatlar Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Arzu MUSTAFAYEVA
  • KSÜ Güzel Sanatlar Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Soner OKAN
  • KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet GÖRÜZOĞLU

Şiir Kategorisi:

  • KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi ve Bölüm BaşkanıAyça ÇETİNER
  • KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Cavit POLAT
  • KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü Tiyatro Eğitmeni, Sanat YönetmeniAltay ÜSTÜNDAĞ

 

“USSO” NEDİR?

USSO, Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Kahramanmaraş Doğa Koleji’nin ortaklaşa yürüttüğü, Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde öğrenim gören tüm resmî ve özel lise ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği kapsamlı bir sosyal ve sanatsal organizasyondur.

USSO; tiyatro, müzik ve şiir kategorilerini kapsamaktadır

USSO, öğrencilerin araştırma, yorumlama, sunma yeteneklerini, toplumu olumlu yönde etkileyecek fikir üretme alışkanlıklarını ve müzik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir sanat etkinliğidir.

Bu organizasyonla, Kahramanmaraş’taki lise ve ortaokul öğrencilerine sahne sanatları alanındaki yeteneklerini geliştirme, onlara çalışmalarını sergileme imkânı sunulacaktır.

Bu sayede programa katılan öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında sosyal ve sanatsal kalıcı dostluklar geliştirilebilecektir.

 

ORGANİZASYONUN AMACI:

Öğrencilerin bir duyguyu, bir düşünceyi, bir mesajı, tiyatro, drama, müzikal, pandomima, şiir, şarkı, türkü vs. gösterilerle farklı şekillerde sunabilmek. Bu sayede estetik duruş ve düşünceyi geliştirebilmek. Öğrencilerin sahne sanatlarına ilgisini çekmek.

 

KAPSAM: Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde okuyan resmi/ özel lise ve ortaokul öğrencilerinin tamamı.

 

OLİMPİYAT GENEL KOORDİNATÖRÜ: Enver GÖKŞEN / Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

ÖN ELEME: Programın yarı finali 10 Ocak 2023 tarihinde yapılmıştır. (Finale kalan okul ve öğrencilerin isim listeleri ilişiktedir.

 

OLİMPİYATIN “TEMA” SI:

“Toplumsal Barış ve Birlikte Yaşama Sanatı”

 

 ÖDÜLLER:

Tiyatro, müzik ve şiir kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine para ödülü verilecektir. (Üç kategori için ayrı ayrı)

TİYATRO KATEGORİSİ

Birinci okul: Altın madalya +3000TL+1500TL

İkinci okul: Gümüş madalya +2000TL+1000TL

Üçüncü okul: Bronz madalya +1500TL+750TL

Mansiyon: Madalya

 

ŞİİR ve MÜZİK KATEGORİLERİ

Birinci okul: Altın madalya +1000TL+750TL

İkinci okul: Gümüş madalya +750TL+500TL

Üçüncü okul: Bronz madalya +500+250TL

Mansiyon: Madalya

 

NOT: Jüri üyelerine ve dereceye giren okullara plaket; dereceye giren öğrencilere madalya ve ödül zarfı, danışman öğretmenlere teşekkür belgesi ve ödül zarfı takdim edilecektir.

 

KATEGORİLER

Program, 3 kategoride gerçekleşecektir.

  • TİYATRO / KISA OYUN / DRAMA
  • MÜZİK/ SES PERFORMANS
  • ŞİİR OKUMA/ YORUMLAMA

 

OLİMPİYAT FİNAL PROGRAMI:

19 Ocak 2023 / 15 Temmuz Şehitler İH Ortaokulu Salonunda yapılacaktır.

 

OLİMPİYAT ÖDÜL TÖRENİ:

19 Ocak 2023 tarihinde Kahramanmaraş 15 Temmuz Şehitler İH Ortaokulu Salonunda gerçekleşecektir.

 

PROJE SPONSORU: Gürsoy Cemre Özel Eğitim Kurumları

 

FİNALE KALAN OKULLAR ve DANIŞMAN ÖĞRETMENLER

            Tiyatro Kategorisi

  • ATATÜRK ANADOLU LİSESİ- CANAN TOLU
  • DÖNGELE ÇPAL- METEHAN YURT
  • MÜKRİME HATUN- MTAL MEVLÜT YÜCEL
  • ÖZEL KAHRAMANMARAŞ DOĞA KOLEJİ- ŞERİFE GÜLER

 

            Şiir Kategorisi

  • AFŞİN NADIR ORTAOKULU- MEHMET EMİN YILDIZ
  • ÖNSEN ORTAOKULU- FATİH AÇIKGÖZ
  • ŞEHİT AHMET GÜLBAHAR ORTAOKULU- HEDİYE GÜNGÖR BOZDUMAN
  • TÜRK TELEKOM ORTAOKULU- CAHİDE YÖRÜKOĞLU

 

            Müzik Kategorisi

  • ÇUKUROVA ELEKTRİK ANADOLU LİSESİ- EBRU SEZER
  • ELBİSTAN MÜKREMİN HALİL ANADOLU LİSESİ- MUSA ÇEYLAN
  • KAHRAMANMARAŞ GÜZEL SANATLAR- DENİZ FAHRİ GÖZE
  • Ş. İLHAN GÜLEÇ- ŞENOL ŞENER

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ