Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ufka Yolculuk 8 Kahramanmaraş’ta tanıtıldı

8.Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Onikişubat Tanıtım Toplantısı Kervanhan Tesislerinde düzenlenen program ile yapıldı. SERVER YAŞAM VAKFI tarafından uluslararası çapta düzenlenen ve Kahramanmaraş’ta Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” Onikişubat Tanıtım Toplantısı Kahramanmaraş Kervanhan Tesislerinde düzenlenen program ile yapıldı. Ufka Yolculuk Yarışması Onikişubat Tanıtım Toplantısına; […]

Ufka Yolculuk 8 Kahramanmaraş’ta tanıtıldı

05 Ocak 2020 - 21:54A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

8.Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Onikişubat Tanıtım Toplantısı Kervanhan Tesislerinde düzenlenen program ile yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

SERVER YAŞAM VAKFI tarafından uluslararası çapta düzenlenen ve Kahramanmaraş’ta Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” Onikişubat Tanıtım Toplantısı Kahramanmaraş Kervanhan Tesislerinde düzenlenen program ile yapıldı.

Ufka Yolculuk Yarışması Onikişubat Tanıtım Toplantısına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Ataş ve İsmail Boyraz, Emre Gökşen, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz, İl Sorumlusu Mehmet Mergan, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Pak ve Onikişubat İlçesinde görev yapan İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dernek Başkanı Pak; 8 milyar insanlık alemini kapsayacak şekilde çalışmalar; krtik anlitik, helal sağlık, Kuranın anlmı, sivil savunma vb. alanlarda   yürüttükleri çalışmalarından bahsettiği konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut; yarışma konusu olan Adabın öneminden bahsederek Milli Eğitim Bakanlığımızın tavsiye kitapları ile de örtüşen Adap konulu Ufka Yolculuk yarışmasının öğrencilere iyi anlatılması ve kitapların okunmasının teşvik edilmesi gerektiğini belirterek; Öğrencilerimize bu değerleri kazanmaları için, 2023 Vizyon Belgemizde de belirtildiği şekliyle öğretimin yanında eğitime de ağırlık vererek onlara çift kanatlı olarak yetiştirelim diyerek Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarını düzenleyen STK lara teşekkür etti.

HEDEF 100 BİN

Daha sonra söz alan Ufka Yolculuk İl Sorumlusu Mehmet Mergan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının tarihçesinden bahsederek sayısal veriler hakkında bilgiler verirken;  geçen yıl Kahramanmaraş’ta Güzel Ahlak konulu yarışmada 26 bin öğrenciye, Türkiye genelinde 600 bin öğrenciye ulaştıklarını, bu yıl da Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunun 100. yılına atfen hedeflerinin Adap temalı yarışma kitaplarını “Bize Okumak Yakışır” sloganı ile100 bin öğrenciye ulaştırmak olduğunu söyledi.

Mergan, bundan yüz yıl önce Sütçü İmam’ın ilk kurşunu sıktığında hedefinin Milli ve Manevi değerleri, edebi, ahlâkı korumak olduğunu, bu refleksle namusa uzanan elleri engellediğinden bahisle; bizler de günümüzde oldukça yozlaşan bu değerleri yeni nesile yeniden kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.

İNSANLIĞA FAYDA SAĞLAMAK MİSYONU İLE YOLA ÇIKTIK

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz;   Yedi yıldır düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu yıl da 8 incisini organize etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek bu yılki yarışma içeriği hakkında bilgi verdi.

“Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması ve bu yarışmanın Kahramanmaraş organizatörü olan Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği olarak; Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm bireylerin varoluş gayesi ile; başta sevgi, hikmet, adalet, edep ve güzel ahlâk olmak üzere çok önemli ortak değerleri anlayan, benimseyen, iç huzura ermiş, bugünün ve yarının gereklerine göre donanmış, değişime açık, kendisini daima iyiye doğru değiştiren ve geliştiren olayları gerçek boyutları ile anlamaya yönelik Kritik ve Analitik düşünme yeteneğine sahip ve farkındalık bilincini edinmiş; helal, doğal ve sağlıklı beslenen, beslenme konularında bilinçli tercihler yapabilen, sağduyulu kişiler olarak yetişmesine katkıda bulunan; böyle fertlerin oluşturduğu mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşması için faaliyetlerde bulunarak insanlığa fayda sağlamak misyonu ile yola çıktık.

Türkiye genelinde yapılmakta olan Ufka Yolculuk Kitap Okuma Bilgi ve Kültür Yarışmaları bu sene sekizincisi ile yoluna devam ediyor. Ahiret yolunda dünya yolculuğu sınavını kazanmaya yönelik çalışmalar yapılan proje 8 milyar insanlık alemine örnek olmuştur.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her bireyin bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine sınav atmosferini yaşayarak uzun soluklu bir eğitim maratonundan geçmesine yardımcı oluyoruz.” dedi.

GENÇLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Yılmaz konuşmasının devamında; Niçin yarışma yapıyoruz? Sorusunu sorarak cevabını; “günümüz insanının dikkatini çekebilmek için mağazalar kampanyalar düzenliyor.  Bizler de yeni nesile eski metotlarla Dinimizi anlatamayız, gençlerin, öğrencilerin dikkatini çekebilmek için yarışma güzel bir metot ve gençlerin ilgisini çekiyor. Biz de bundan faydalanarak dinimizin en güzel şekilde tebliğini yapmış oluyoruz.” dedi.

Program sonrası katılımcılara yarışma kitapları, afiş ve broşürlerden oluşan küçük hediyeler takdim edildi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ