Türkoğlu HEM'in Halı Dokuma Kurslarına yoğun İlgi

Türkoğlu HEM'in Halı Dokuma Kurslarına yoğun İlgi
Kahramanmaraş Türkoğlu halk eğitimi merkezi bünyesinde farklı mahallerde (Köylerde) açmış olduğu halı dokuma kurslarına ilgi büyük oluyor.Türkoğlu halk eğitimi merkezi usta öğreticileri Hacer Avşar, Nurdagül Körömeroğulları,...

Kahramanmaraş Türkoğlu halk eğitimi merkezi bünyesinde farklı mahallerde (Köylerde) açmış olduğu halı dokuma kurslarına ilgi büyük oluyor.

Türkoğlu halk eğitimi merkezi usta öğreticileri Hacer Avşar, Nurdagül Körömeroğulları, Fatma Pakdil, Hüsne Sarıçiçek, Mesude Aba eğiticiliğinde Yolderesi, Kırmakaya, Doluca, Yeşilyöre ve Büyük imalı mahallerinde açılmış olan halı dokuma kurslarında 105 kursiyer eğitim görmektedir.

Bu kurslarda dokunan halılar yurtdışına ihraç edilmekte olup ayrıca İstanbul Kapalıçarşı, Antalya ve Kapadokya gibi turizm bölgelerine de gönderilmektedir. Kursiyerler meslek öğrenmenin yanı sıra dokudukları halılardan ücret de almaktadırlar. Bu şekilde aile bütçelerine katkı sağlamaktadır.

İl Millî Eğitim Hayat Boyu öğrenmeden sorumlu Şube Müdürü Ahmet Akküncü, Türkoğlu Halk Eğitim Merkez, Müdürü Mehmet Kıllı , Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Seyithanoğlu Yolderesi halı kursunu ziyaret ederek,kurslarda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.