Maraşta Haber
Maraşta Haber

THY Kahramanmaraş’ta öğrencilere eğitim semineri verdi

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu 5 Nisan Ortaokulunda Türk Hava Yolları (THY) pilotu ve kabin memuru ve teknik elemanlar, öğrencilere mesleki tecrübelerini aktardı ve eğitim sonrasında da yardım yapıldı. Yapılan programa İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Bulut, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Dulkadiroğlu […]

THY Kahramanmaraş’ta öğrencilere eğitim semineri verdi

13 Ocak 2020 - 21:53A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu 5 Nisan Ortaokulunda Türk Hava Yolları (THY) pilotu ve kabin memuru ve teknik elemanlar, öğrencilere mesleki tecrübelerini aktardı ve eğitim sonrasında da yardım yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Yapılan programa İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Bulut, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Ömer faruk Günay, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü H.Emre Gökşen, yardım alan öğrencilerin okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde Tüm Sivil Havacılar Derneği (TÜSHAD), Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) ve Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) üyelerince, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında havacılık alanındaki meslekler öğrencilere tanıtılıyor.

Gelişen havacılık sektörüne yönelik farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin topluma yararlı bireyler olarak yetişmesine destek olmak amacıyla Adana, Antalya, Bursa, Balıkesir, Erzurum, Erzincan, Denizli, Diyarbakır Gaziantep, Giresun, İzmir, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Kütahya, Konya, Rize, Sivas, Samsun, Şırnak ve Tekirdağ olmak üzere öğrencilere yönelik 21 ilde gerçekleştirilecek eğitim seminerleri 16 Ocak 2019 da tamamlanacağı belirtildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Programın Kahramanmaraş ayağı, merkez Dulkadiroğlu ilçesi 5 Nisan Ortaokulunun çok amaçlı salonunda yapıldı. Programda THY personeli, öğrencilere meslekleriyle ilgili bilgi verdi, soruları cevapladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, yaptığı konuşmada, “ pilotlarımız, kabin memurlarımız, teknik elemanlarımız ve onların tanıtımıyla ilgili ajan tanıtım faaliyetlerini yapan derneğimizin temsilcileri hepsi aramızdalar. Ben bu çok çok değerli anlamlı dayanışma ve aynı zamanda da çocuklarımızın en çok merak ettiği, insanlar yukarıya bakıyor, birileri uçuyor acaba nasıl uçuyor, nasıl uçuruyorlar bununla ilgili merak ettikleri konularda birinci ağızdan ilgili ve yetkililerden en azıdan, meslekleriyle ilgili azıcıkta olsa, tadımlıkta olsa bilgi almalarına fırsat verecek bir organizasyona katkı sağladıklarından dolayı ben bütün birimlerimize, derneklerimizin isimlerini tek tek saymak istemiyorum vakti verimli kullanmak adına. Bütün bu havacılık adına faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarımızın kurmuş olduğu sosyal sorumluluk amaçlı derneklerimizin her birisine bu öğrencilerimize yapmış oldukları, getirmiş oldukları hediyeler ve katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum.

 Elbette biz her kurumumuzla övünüyoruz, onur duyuyoruz ama özellikle kendi adıma bunu ifade etmiş olayım. Çok ayıda seyahat etmiş biri olarak dünyanın her tarafında herkese karşı göğsümüzü kabartarak onurla, gururla söylediğimiz, ifade ettiğimiz ülkemizin bir markası var Türk hava yolları hakikaten tartışmasız birinci, bir numara biz bunu bizin seven, sevmeyen herkesin kabul etmiş olduğu bir marka olarak görüyoruz.” Dedi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

“Adım Serhat Furkan Menteş, Türk Hava Yolları Boeing 777-300 ER ve 200 freighter uçaklarında pilotluk yapmaktayım” diyerek Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Pilot Serhat Furkan Menteş, öncelikli olarak pilotluk mesleğinin tanıtımını yaptı ve peşinden pilot olmak isteyenlerin üniversite eğitimi tamamladıktan sonra iyi derecede İngilizceyi bilmeleri gerektiğine işaret ederek, Sağlığınıza her zaman dikkat etmeniz, yararlı besinler tüketmeniz, çok çalışmanız gerekir. Tüm bu eğitimleri tamamladıktan sonra THY Uçuş Akademisi sınavına hazırlanıp, burslu olarak pilotaj eğitimi alabilir ve yarın sizlerde pilot olabilirsiniz.

Umuyorum ki gelecekte o koskoca uçakları aranızdan birisiyle uçurur, farklı dünyaları hep birlikte keşfetme fırsatı buluruz.” ifadelerini kullandı.

8 yıldır THY bünyesinde kabin memuru olarak görev alan Sevil Çakır, “kabin memurunun en önemli ve en asli görevi yolcuları emniyetli ve güvenli bir şekilde gidecekleri yere ulaştırmaktır” diyerek mesleğinin detaylarını ve uçak içerisinde neler yaptıklarını öğrenciler ile paylaştı.

“Uçuş öncesi kaptanlarla tanışıp, uçuş hakkındaki bilgileri birbirimizle paylaşıyoruz. Uçağı kontrol ediyoruz ve yolcularımızı uçağa davet ediyoruz, yolcularımıza uçak kalktıktan sonra yemek ve içecek ikram ediyoruz. Yaşlı ve engelli yolcularımızla yakından ilgilenip, uçuş boyunca onlara yardımcı oluyoruz. Hastalanan bir yolcumuz olduğunda derhal ilk yardım uyguluyoruz.

Uçak’ta herhangi bir kabin memuru her zaman cana yakın, hevesli, profesyonel, özgüvenli ve bakımlı olmalıdır. Fiziksel güç şarttır, bu yüzden yemeklerimizi yiyip sütümüzü içeriz.

Kabin memuru olunca dünyanın birçok ülkesini gezersiniz, farklı kültürleri tanıma şansınız olur her gününüz farklı heyecanla geçer. Türk Hava Yolları kabin amiri olduğum için çok gururluyum Ben. Bugün bu sayede, burada sizlerle bulunma fırsatım oldu. Bu yüzden şirketime tekrar teşekkür etmek isterim.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Şimdi kimler Serhat abi gibi olmak istiyor? Kimler Sevil abla, Esra abla gibi olmak istiyor? Mademki istiyorsunuz o zaman çok sıkı ders çalışacaksınız .” dedi.

Yer Teknisyeni Ahmet Cumhur Özcan’ın teknik görevlerini anlatmasından sonra THY ‘nın hediye takdimine geçildi. Program kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce farklı okullardan belirlenen 50’şer kız ve erkek öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Pilot Menteş ve hostes Çakır’ın uçak içerisinde yaptıkları anonsları öğrenciler için seslendirmelerinin ardından program sona erdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ